Tonton Maharajalawak Secara Langsung

bos mlm

Nak update minggu lepas dapat tengok maharajalawak live tau. Tengok live dengan tengok dekat tv lain macam feel dia tu. Lagi special sebab dapat invitation daripada Dato’Ac. Dato’Ac tolong adjustkan 5 seat media untuk tengok MLM live. So aku pun ajak la sesiapa yang free malam jumaat lepas. Disebabkan last minutes invitation tak ramai yang free. Tak syok la pergi tengok seorang-seorang pulak, mesti nak kena ada kawan-kawan boleh gelak berdekah-dekah. Gigih ni tanya seorang-seorang blogger, lepas tu post dekat group blogger siapa free esok. Last Bella Luna kata dia free esok.

Masa ni belum start lagi, kita orang dapat seat depan
Masa ni belum start lagi, kita orang dapat seat depan

Minggu lepas memang terbaik, minggu ke 4 tema Moral ramai peserta lawak menjadi. Rayza punya performance dah nampak menonjol dah. Aku tengok Rayza ini memang banyak idea cuma persembahan tu tak ada, nampak kaku. Aku rasa Rayza kena banyak belajar Nabil buat lawak solo macam mana kan? Tapi minggu lepas aku tengok Rayza ok cara pakaian dah tukar dah ada pergerakan apa semua tu.

Tetiba ada kumpulan baru masuk Jonas gabungan Johan + Sharnaaz Ahmad. Hahaha memang mengejutkan. Rupa-rupanya diaorang jadi Chief Lawak bagi komen dekat twitter. Lol! macam tu pun boleh. Tapi aku rasa Johan dah boleh jadi juri MLM patutnya. Bunga Cinta Lestari tak payah lah jadi juri lepas tu Sam. Sebenarnya minggu ini tadi Sam datang lambat tu. Buat-buat macam pergi toilet. Sebab minggu lepas dia lambat sampai.

Btw, minggu lepas tak sia-sia datang tengok live MLM dekat Royal Theater Shah Alam, balik tengah malam dengan grabcar RM30 lebih camtu. Nasib baik dapat uber, teksi apa semua tak nak ambik dah tengah malam punya pasal. Grabcar langsung hilang dari radar.

MLM minggu ini tengok dekat rumah jelah, sebab tengok modal pergi balik minggu lepas RABAKKKK kalau tiap-tiap minggu pergi tengok. Nasib baik minggu ini tak pergi, macam hambar je minggu ini. Tema minggu ke 5 Peribahasa. Bagi aku peserta tak masuk punchline dengan peribahasa.

Kumpulan Tersingkir Minggu 4

Tapi sebenarnya aku dah dapat awal lagi jempuatan daripada salah satu penaja MLM untuk minggu depan. Nanti nak kena confirm balik macam mana. Korang rasa penaja mana yang jemput tuuuu? Oppo? Agetech atau Adabi?? Sila komen di bawah 😀

(0)

1,896 total views, 2 views today

Projek Amal Bantu Gelandangan Kota
Sambut Tahun Baru 2016 di Menara KL Untuk Tengok Pemandangan Bunga Api

One Reply to “Tonton Maharajalawak Secara Langsung”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge