Single Wangikanlah Hatimu Noraniza Idris

puan-ayu-azmera

puan-ayu-azmera

Kali ni, aku nak berkongsi tentang satu produk yang viral di laman sosial sejak kebelakangan ni. Sebenarnya, produk Mewangi Satu Dunia dan pengasasnya Puan Ayu Azmera, tak perlu aku perkenalkan lagi sebab aku yakin dan pasti ramai dalam kalangan readers aku ni sendiri dah follow Puan Ayu Azmera dan menggunakan produk Mewangi.

Untuk yang belum berkesempatan untuk tahu, produk Mewangi ni sebenarnya produk berasaskan bahan alami yang bebas kesan sampingan. Paling best, produk ni telah pun melantik Ratu Irama Malaysia, Noraniza Idris selaku duta sekaligus melancarkan single terbaru Wangikanlah Hatimu yang dinyanyikan oleh Noraniza Idris dan anak didik beliau dalam 3 Juara iaitu Tyka.

Perghhh! Actually ni first time aku dengar produk kosmetik dengan lagu single tersendiri. Untuk korang yang memang dah tengok Pentas Akhir 3 Juara memang confirm dah dengar lagu ni kan sewaktu dipersembahkan oleh Tyka dan Noraniza Idris? Single ni sebenarnya berkonsepkan Pop Etnik dan Tradisional yang menggabungkan elemen nyanyian Dikir Barat dan Siam serta Sunda . Single ni jugak sebenarnya sejajar dengan kempen #saveiramamalaysia dibawah naungan Luncai Emas Sdn Bhd iaitu Amir Jahari dan AGCoco serta lirik ditulis oleh Ahmad Fedtri Yahya.

Basically, daripada apa yang aku faham,  lagu ni menekankan tentang mesej berunsur nasihat dan ingatan. Setiap kejayaan datang dari hati yang bersih dan sikap menunding jari dan suka melihat kejatuhan orang lain menerusi kelemahan sebagai manusia yang tidak lari dari kesilapan daripada berusaha untuk memperbaiki diri sendiri hanya akan menjadi sia-sia. So, nak berjaya hati mau kena bersih bro! Memang padu!

Pelancaran Single Wangikanlah Hatimu

pelancaran-single-wangikanlah-hatimu
Bersama barisan artis dan VVIP
single-noraniza-idris-tyka-3-juara
Persembahan live dari Kak Ani dan Tyka

So, aku antara salah seorang yang hadir sewaktu pelancaran single ni yang didakan di Restoran L’Clasico, Publika , Kuala Lumpur. Of course, aku sendiri tak lepaskan peluang untuk shoot gambar-gambar Kak Ani dan Tyka dan barisan artis lain yang hadir. Kalau korang nak tahu, majlis ni telah dirasmikan oleh Y.M Tengku Dato’ Hishammudin Zaizi Bin Y.A.M Tengku Azman Shah Al-Haj. Apalagi, jom tengok gambar-gambar dalam blog aku ni.

save-irama-malaysia
Dirasmikan oleh Y.M Tengku Dato’ Hishammudin Zaizi Bin Y.A.M Tengku Azman Shah Al-Haj

Aku sebenarnya sangat salute dengan Kak Ani (Noraniza Idris) ni sebab kecekalan beliau di dalam industri dan semangat membawa kempen #saveiramamalaysia tak pernah pudar.

Korang boleh follow Noraniza Idris di facebook, instagram dan website dengan menekan link di bawah.

Instagram : Noraniza Idris
Facebook : Noraniza Idris
Youtube : Noraniza Idris Production Ventures
Website : NIPSB

819 total views, 1 views today