Street Churros One Utama

Sambungan daripada entry Shokubutsu Shower Run 2016, lepas habis run dekat Bandar Rimbayu, Kota Kemuning terus pergi ke One Utama untuk food review Street Churros. Sebelum ini pernah tengok ramai yang dah buat food review Street Churros dekat IOI City Mall Putrajaya yang merupakan cawangan pertama. Cawangan kedua baru buka di One Utama Shopping Center.

Aku sebenarnya dah banyak kali dengar orang sebut-sebut pasal churros ni, tapi macam tak pernah tengok depan mata dan rasa apatah lagi. Nasib baik beberapa hari lepas ada meeting, client order churros. Masa tu lah aku macam “ohhh ini rupanya churros”. Aku pun try la rasa, ok la rasa.

Sebelum aku nak cerita panjang pasal churros sedap ini, aku nak bagitau yang Street Churros brand dari Korea. Baru masuk di pasaran Malaysia. Sememagnya Churros premium dan segar dihasilkan.

Jom kita rasa Street Churros, sedap ke idokkkkk?

street-churros

Original Churros
Original Churros yang ditaburkan Cinnamon, Chocolate atau Cheese.

  • Rasa enak dan ranggup
  • Panas dan fresh

Harga : RM4.90

Nak lagi sedap dan umpphh cicah dipping sauces

  • Chocolate
  • Cream Cheese
  • Strawberry
  • Blueberry

Harga : RM1.50

filling-chu

photo by budak pacak

Filling-Chu

  • Churros yang ada isi di dalam
  • Sedap dan cair di dalam
  • Sekali ngap nak lagi

Perisa yang boleh dipilih
Chocolate, Cream Cheese atau Blueberry

Harga : RM7.90

Bila cuba makan Street Churros, apesal lain gila rasa sedap lagi churros dekat sini. Argghh! Nak datang makan lagi. Rekemen untuk korang datang cuba Churros terbaik setakat ini yang aku makan.

ah-chu-street-churros

Ada lagi satu Churros. Ah-Chu. Kombinasi aiskrim & churros. Cicah churros dengan aiskrim. Nyum3

Empat pilihan Ah-Chu

Choco Choco, Choco Berry, Strawberry, dan Plain Vanilla.

chocolate drink

Minuman Street Churros

  • Choco Latte
  • Green Tea Latte
  • Milk Tea Latte
  • Fresh Lemonade
  • Passion Fruit
  • Green Tea Latte!

street-churros-drink

Menu minuman baru

Oh My Mango dan I Love Strawberry.

Ok guys!

Jom serbu Street Churros!!!

Oktober ini, Street Churros mengadakan Churros Fest! Setiap Ahad, datang je jam 2 petang beli churros dengan harga RM2.00 je tau.!!

review-street-churros

the-best-churros

Amboi banyak nya dia makan!!!

IOI City Mall (Lower Ground, LG-66A) atau 1Utama outlet (Lower Ground, LG319A)


Website :
Street Churros
Facebook :
Street Churros Malaysia
Instagram : 
streetchurrosmy

(11)

1,725 total views, 1 views today

Ayam Penyet Ria, Wangsa Maju Sedap
MM Juice Untuk Awak Yang Selalu Lupa Makan

10 Comments on "Street Churros One Utama"

  1. Tak tahu pula ada menu terbaru, menyesal tak rasa tempoh hari
    Bro Framestone recently posted…Fungsi Reverse Charging Keunikan ASUS Zenfone 3 MaxMy Profile

  2. tengok pon terliur.hehe

  3. Bila la dapat pergi foodhunting ni. Bz sokmo! huaaa.. Nanti nak terjah sini.. Nyumnyum

  4. Tudiaa.. Makan dengan gaya over dari Halim. hehehee..

  5. serius syok oo.. nak repeat lagi Ah Chu tu heheh 😀

  6. Harus repeat lagi ni..memang fav sis ni..hehehe

  7. Dah rasa ari tu kat ioi city mall putrajaya memang sedap macam tak cukup je beli satu. hahaha

  8. macam best je ni, harga pun berpatutan. must try one day.

  9. macam best je , harga pun berpatutan. must try ni.

  10. belum try lagi churros ni…

    jemput singgah: Belajar Buat Blog

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

Pin It on Pinterest

Kongsi Di Social Media Anda

Share this post with your friends!