Sepetang Bersama Blogger 2014

Himpunan Mega Blogger
Himpunan Mega Blogger
Himpunan Mega Blogger

Himpunan Mega Blogger

Satu-satu nya event yang boleh dikatakan terbesar terkumpulnya  blogger-blogger 3 buah Asia Tenggara berjiran dari Malaysia, Brunei dan Indonesia. Sekalung Ucapan Tahniah buat Team Denaihati berjaya  menganjurkan program ini dengan jayanya. Ribuan terima kasih kepada penaja-penaja program yang turut membantu menjayakan.

Boleh dikatakan ini event pertama yang pernah aku hadiri dan aktiviti blogger yang ini kedua, sebelumnya aku dijemput makan-makan di M2cafe. So ceritanya begini, sesudahnya aku sampainya  di lokasi program Saloma Bistro. Semua peserta harus mendaftarkan diri terlebih dahulu. Apa lagi aku daftar nama aku, kemudian ada juga aku nampak 2-3 orang blogger yang aku kenal tapi aku belum bersedia untuk bertegur sapa, aku biarkan ambil mood dulu..

Ruang Lega Meja pendaftaran #sbb

Ruang Legar Meja pendaftaran #sbb

Tapi.. Ada juga seorang awek yang comel ini sudi juga tegur aku? Nak tahu siapa? Ms Hazirah atau nama glamer nya iuziera. Dia ini aku jumpa masa jemputan makan-makan m2cafe bulan lepas. Serius dalam banyak-banyak blogger dia ini seorang yang nak bergambar dengan aku. tapi sayangg…. Aku pakai baju terbalik kot, ini semua gara-gara aku lambat bangun. Nak tak nak aku tepek kan juga la gambar ini sebagai bukti aku ada di Event Sepetang Bersama Blogger 2014. HAHA

Segan nyaaaaa baju terbalik...

Segan nyaaaaa baju terbalik…

Tempat aku meja 20, antara blogger-blogger meja 20 ini seorang je yang agak familiar di facebook Azri Johan yang lain langsung tak kenal :3 Entah apa dia orang sembang aku pun tak tahu.  Yang untung nya aku semeja dengan Diary Mama, tapi jarak tempat kami duduk menjadi penghalang untuk bergambar macam dengan Azri Johan :3

Azri Johan & Diary Mama - Kredit Gamnar Diary Mama

Azri Johan & Diary Mama – Kredit Gambar Diary Mama

Tiba waktu makan, aku sesah dulu Kambing Golek cukup-cukup, dalam perjalanan aku ke meja selepas ambil Kambing Golek. Aku terdengar ada suara yang memanggil ” Halim, Halim, Halim ” Aku bajet mau 3-4 orang panggil tu tapi sekali aku toleh yang aku kenal Muja seorang je. Aku angkat tangan, aku senyum dekat Muja kemudian aku berlalu ke meja makan 😀 HAHA. 

Roasted Whole Lamb With Black Pepper Sauce

Roasted Whole Lamb With Black Pepper Sauce

Beratur panjang oooh mau makan ini kambing panggang. So apa lagi jom lah kita pelahap dulu ini kambing… Manyakk sidap ini Kambing lagi itu sama Blackpepper Sauce.. Tapi satu je aku tak sempat makan, Otak-otak aku rasa sekejap je dah habis.

Kambing Golek Blackpepper Sauce

Kambing Golek Blackpepper Sauce

Tapi satu perkara yang menghampa kan. Name Card! name card yang aku tempah tak sampai-sampai itu sebabkan aku macam malas aje nak pergi ke blogger lain dan ada satu tabiat semulajadi aku berat nak menegur yang lain kecuali kau orang datang dekat aku, yang ini jangan risau memang aku layan dengan ramah mesra nya yang macam mana Aien Hermionie datang sergah aku dan terus melekat duduk meja 20.

Kiranya matlamat utama aku untuk edarkan dan brandingkan Halim Brothers Dot Com tidak kesampaiaan…  Selain dari itu macam kurang dapat beramah mesra dengan blogger-blogger yang familiar di facebook. Ada lagi banyak benda nak cerita, tapi itu la next entry itu pun kalau ada yang nak baca. HAHA

Gambar 1 Kredit ILuvTour dan Gambar 3 Kredit Diary Mama

———————–

Minta maaf la ya, theme aku tengah serabut sikit tengah nak buat kemas kini.

 

(771)

8,805 total views, 1 views today

Cosmoderm - I Love My Skin
Sepetang Bersama Blogger Ditutup!

10 Comments on "Sepetang Bersama Blogger 2014"

  1. alah xde gambo kite punn hahahhaa
    sheda ucu recently posted…Blog Design | 3 Tempahan Blog Design TerbaruMy Profile

  2. Hahahahaha…adehhhh panjang betul ketawa sis dibuatnya. Tak perasan betul sis awk pakai baju terbalik, ke awak dah betulkan sebelum masuk dewan?..Hehehee..teruja sangat nak ke SBB kot…adehhh.

    Hurmmm…cam ne nak bertangkap gambar , masing-masing asyik senyum..senyum..dan senyummm je memanjang, sampai le balik pun kita asyik lawan senyum je. (tak boleh kira dah berapa puluh kali kita asyik lawan senyum kan..) Nak bukak mulut nak mintak kebenaran bergambar pun jadi segan…hahaha.
    Ok, next time jangan senyum je jumpa sis ok, cakap gan sis tau..:)
    hannyabdullah recently posted…Cerita Disebalik Kemeriahan SBB2014My Profile

  3. tacim sehingga sbb2015. siyes.
    muja recently posted…Sepetang Bersama Blogger 2014 #SBB2014 #SBBYEOS2014My Profile

  4. haha.. melekat kat meja 20 hingga abis majlis… sampai kawan2 kat meja 8 ingat aien dah balik.. kekeke
    aien hermionie recently posted…apps terbaru khas untuk blogger chitchatMy Profile

  5. Gambar dengan kita tak punggggggggggg… eh eh aien hermionie pun datang ka?? ya Allah kenapa ramai yang ena kenal tak sempat berjumpaaaa hari tuuuuuuuuuuu!!! urghhhhhhhhhhhhhhh
    Ainaa Roseberry recently posted…SEPETANG BERSAMA BLOGGER 2014My Profile

  6. memang gempak nampaknya..dapat kenal satu sama lain secara offline
    kakiblog recently posted…Cara Tepat Mengetahui Pemenang Contest SEOMy Profile

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

Pin It on Pinterest

Kongsi Di Social Media Anda

Share this post with your friends!