Saya Cuba Argan Oil Ini Menggunakan Bersama Pomade, Hasilnya

lelaki pakai topi,
Most of time aku selalu keluar pakai topi. Senang, lepas mandi siap-siap keringkan rambut terus pakai topi tak payah nak sikat-sikat rambut. Rasanya dah 2-3 bulan kebelakangan ini pergi mana-mana aku pakai topi. Aku plan nak simpan rambut panjang nak bagi nampak lebih rapi bila pakai pomade.

Disebabkan rambut aku makin panjang makin ikal pakai pomade pun tak berapa jadi mcm orang yang memang rambut lurus. Ada tefikir juga nak buat relaxing rambut. Before ini pernah buat tapi macam tak jadi apa pun. Relaxing rambut ini lebih kurang macam rebonding tapi tak guna bahan kimia sangat untuk luruskan rambut. Pro and kontra relaxing rambut dengan rebonding rambut, relaxing tak tahan lama dalam 3 bulan je tempoh dia.

Aku rasa mula serabut rambut panjang-panjang ini bila buat kerja atas meja ada je rambut yang gugur. So aku decide potong jela rambut.

argan oil, argan oil for hair
Fuh! Dah potong rambut pendek rasa ringan kepala. Rambut pendek sedap pakai pomade kuantiti sikit pun dah cukup strong rambut. Aku baru try sebelum pakai pomade aku appply Argan Oil for Hair. Alamak weh! Best pula pakai argan oil rambut jadi lembut bila pakai dengan pomade senang je nak style rambut orang lelaki.
First, apply Argan Oil dulu lepas tu sapu pomade sikat cantik cantik kasi rapi last sekali sembur Hair Perfume. Tengok rambut pun sekarang dah boleh wangi-wangi tak ada bau kepam-kepam bila orang datang dekat dengan kita.
 
Penting juga sebenarnya penjagaan rambut ini. Betul tak apa aku cakap ini? Dengan rambut juga main peranan daripada segi penampilan. Rambut bila dah rosak silap-silap boleh jadi “pulau” dekat tengah-tengah. Hehehe.
 
Argan oil tu memang bagus semulajadi membantu melembapkan rambut, rambut lebih sihat dan berkilat. Argan oil yang aku pakai ini brand Hairdepot. Korang pergi usha outlet dia orang dekat One Utama. Haritu aku pergi memang macam-macam jenis penjagaan rambut ada dekat situ. Hair serum, hair treament, hair spray, hair perfumes, hair blower pun ada.
hairdepot-air dryer

Berterbangan Rambut Ainz

Laku keras hair blower Hairdepot ini dekat Lazada, harga memang murah. Kualiti dia macam hair dryer Salon. Ada yang panas dan sejuk. Kelajuan boleh control, perlahan, sederhana dan laju. Angin dia laju tak sama macam hair dryer yang home use punya. Ini kira lagi bagus. Korang cari model H-2000 HAIR DRYER.
ainz mentor
 
Kebetulan haritu terjumpa dengan artis Ainz Mentor Milenia 2016. Sempat juga borak dengan dia. Ainz ini artis Mentor Melenia protage kepada Azlan tahun 2016. Si Ainz ini lagi dia cakap dia suka main warna-warna rambut. Kejap kejap tukar warna rambut. Almaklumkan artis kan nak buat show. Tapi faham faham jela bila rambut dah bercampur campur dengan bahan kimia ini. Memang rosak rambut.
argan oil for hair
 
Nak tak nak memang kena buat treatment juga la. Ainz pun guna Argan Oil Haircepot. Dia cakap selama dia pakai Argan Oil Hairdepot rambut dia jadi ok, lembut, sihat dan sentiasa lembab.
 
Selain dari One Utama Hairdepot ada beberapa outlet lain juga di Amcorp Mall, Berjaya Time Square, e@Curve, Jaya Shopping Centre, Midvalley Megamall, Nu-Sentral, Quill City Mall dan beberapa lagi outlet seluruh Lembah Klang,
Ahh! Ada yangberdekatan dengan korang tak? Apa lagi pergi la datang terjah. Satu satunya kedai Penjagaan Rambut dan Body yang halimbrothers.com rekomen kan untuk pembaca semua.
Hairdepot pun ada online shopping yang korang boleh usha-usha dalam tu macam-macam produk Hair & Body Care.

(25)

1,432 total views, 2 views today

Laman Cari Jodoh Patuh Syariah Untuk Si Bujang
Naik Bas Dari KL Ke Johor

3 Comments on "Saya Cuba Argan Oil Ini Menggunakan Bersama Pomade, Hasilnya"

  1. Menarik jugak ni….
    Setakat ni belum pernah lagi buat rambut berfesyen macam n..

  2. Ain Nadiah Othman | 27/05/2017 at 6:34 am | Reply

    i pun dah try argan oil ni, rambut fuh meletopz! gituu

  3. Selama ni tertanya-tanya jugak, apa sebenarnya fungsi Argan Oil ni ha3

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

Pin It on Pinterest

Kongsi Di Social Media Anda

Share this post with your friends!