Sabun Mandi Kanak-Kanak Dan Bayi Sepatutnya Bebas SLES dan PARABEN

budak budak mandi sabun

 

Nak share sikit pasal sabun mandi zaman kita kecik-kecik dulu mak ayah kita tak kisah mandi kan dengan macam-macam sabun. Lagi banyak buih lagi best. Aku rasa zaman sekarang mak ayah kena lagi ambil berat apa sabun yang perlu anak-anak guna terutama nya yang masih kecik dan baby. Which is ikut sebenar-benarnya sabun dewasa sangat tak sesuai untuk kanak-kanak dan baby. Please, mak ayah jangan bagi anak-anak pakai sabun orang dewasa.

Yang pertama kena tengok sabun mandi kanak-kanak ada SLES atau Tak

Dalam sabun ada bahan kimia SLES dipanggil Sodium Lauryl Ether atau Sodium Laureth Sulphate bahan murah yang buat sabun dan boleh mengakibatkan kegatalan pada kulit dan mata. Cara nak tahu sabun tu ada SLES ke tak tengok pada buih, lagi banyak buih lagi tinggi kandungan SLES digunakan.

Lagi satu kena check adalah Paraben dalam sabun

Jangan ingat paraben dalam kosmetik je. Dalam sabun mandi pun ada juga guna paraben. Paraben ni sejenis pengawet untuk panjang kan jangka hayat sabun. Pakai bahan yang ada paraben ni boleh menyebabkan alahan pada kulit. (kerengsaan – tak selesa)

Sabun mandi kanak-kanak apa yang bebas SLES, SLS dan PARABEN?

Aku nak bagitau dekat sini, dalam pasaran tak banyak sabun mandi kanak-kanak yang betul-betul bebas SLES dan Paraben, korang faham-faham jela jenis sabun yang banyak berbuih-buih tak nak aku mention brand mana. Cuma aku tertarik dengan satu produk sabun kanak-kanak ni head to toe wash korang boleh cari ASIANIC KIDS ada jual di KK MART atau pasaraya-pasaraya besar yang lain.

asianic kids

Apa beza ASIANIC dengan sabun mandi kanak-kanak yang lain?

Ada 2 beza ketara yang ada pada Asianic tak ada pada produk lain. Asianic bebas SLES, SLS dan Paraben dimana selamat dipakai untuk baby dan kanak-kanak. Tiada buih yang boleh pedihkan mata paling best diperkaya dengan lidah buaya dan vitamin E. Untuk korang nak ada korang kulit lembut elok guna Asianic Kids ni. Bau wangi sangat, budak-budak mesti suka :

  1. Bau Milk
  2. Bau Peach

Best gila bau dia, rasa lembut je, sabun Asianic ni agak pekat juga harga pun berpatutan RM16.90 je sebotol 750ml boleh beli online di www.wonderlandprimary.com.

Alahai tak sabar nya nak pakai kan sabun dekat baby sendiri pula. Sementara ni kita guna pakai dekat anak-anak sedara jela. hehe

(51)

278 total views, 3 views today

MIVAS - Event Vape International Malaysia
Tak Sangka Ini Yang Jadi Gambar Kahwin Aku

1 Comment on "Sabun Mandi Kanak-Kanak Dan Bayi Sepatutnya Bebas SLES dan PARABEN"

  1. setuju. banyak sabun n syampo organik di pasaran. kena bijak memilih

    jemput join contest seo kami ya

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

Pin It on Pinterest

Kongsi Di Social Media Anda

Share this post with your friends!