Fathia Lattif Sebagai Gadis Glamour Berhijab Mia Tiara

Fathia-Latiff

Dah sah… Fathia Latif akan memegang watak ‘Mia Tiara’ dalam filem judul sama terbitan Tenview (M) Sdn Bhd ini. Maka dengan itu aku nak mengumumkan tutup sudah ‘Pencarian Mia Tiara” yang telah dibuka pendaftaran permohonannya sebaik sahaja majlis pra pelancaran filem berkenaan berlangsung pada bulan Disember tahun lalu.

pencarian pelakon baru 2017
Korang sudah tentu tahu kan bahawasanya watak Mia Tiara telah ditawarkan kepada Fathia Latiff pada ketika pra pelancarannya namun pelakon berkenaan masih belum memberikan kata putus kerana sibuk dengan urusan menunaikan ibadah umrah.

Rosmadewi Zain
Dan hari ini… aku mendapat perkhabaran Fathia Latiff sudah pun bersetuju untuk berlakon dalam filem ‘Mia Tiara’, sebuah karya penulisan Rosmadewi Zain yang mengetengahkan dunia peragawati seorang gadis muslimah berhijab.

Korang yang belum hantar profil masing-masing pasti hampa dan sedih kan… tak apalah mungkin rezeki kalian ada di tempat lain. Bagaimana pun bagi mereka yang dah pun menghantar biodata masing-masing jangan risau dan sedih juga.

Norazah Sahud
Walau pun watak Mia Tiara sudah pun dipenuhi tetapi mereka masih ada peluang kerana kata pengarahnya, Norazah Sahud, pihak penerbitan memerlukan beberapa orang lagi wanita berhijab untuk watak sampingan.

Nah… itu janji pengarahnya… aku dah boleh bayangkan senyuman korang bila aku berikan perkhabaran ini ya… mana tahu daripada watak sampingan kelak boleh digilap menjadi watak utama.
Ya lah, tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu ya tak. Seperti kata produser Mr.David Teo, “bintang dicipta bukan dilahir” gitu… Jadi aku percaya rezeki ada di mana-mana yang penting usaha dan jangan putus asa.

Jadi… bila dapat panggilan untuk sesi uji bakat jangan pula tolak ya sebab dah tahu heroin dah ada.
Ok kembali pada filem ini, khabarnya penggambaran akan bermula April depan dengan sebahagian besar lokasi berlangsung di Malaysia sahaja dan barangkali jika ada penaja bolehlah dilanjutkan ke luar Negara.

“Buat masa ini, shooting akan berlangsung di dalam Negara tetapi sekiranya ada penaja bolehlah kami membuat penggambaran ke luar negara,” ujar Norazah pada majlis pra pelancaran yang turut dihadiri ‘mentor’ nya, Ahmad Idham selaku penerbit bersama.

Sudah empat tahun sebenarnya Ahmad Idham menyepi sejak menguruskan sebuah akademi di Johor Bahru yang khabarnya sudah pun ditutup gara-gara tiada sokongan mahu pun sambutan daripada pihak tertentu.

Aku tak mahu lah ungkit kisah itu…. Biarkan sahaja… apa yang penting sekarang aku lihat Ahmad Idham sudah kembali ke Kuala Lumpur untuk menyambung bisnes akademinya (AIFA) dan ‘Mia Tiara’ merupakan ‘comeback’ untuk pelakon yang terkenal dengan watak romantis dalam drama “Cinderella” pada tahun 1998 dulu.

ahmad idham

Pun begitu, kata Ahmad Idham, beliau hanya akan membantu Norazah dalam soal teknikal waima tidak akan campur dalam urusan pengarahan. Beliau percaya dengan kebolehan Norazah yang sudah 20 tahun aktif dalam menghasilkan drama tv, dokumentar dan majalah malah pernah memenangi Anugerah Drama Rantaian Terbaik di Anugerah Skrin dan Pesta FIlem Tokyo 2009 untuk drama ‘Bicara Aur Dengan Tebing”.

“Mentor itu adalah satu gelaran yang besar untuk Norazah tujukan kepada saya. Saya sekadar membantu dari segi teknikel dan memberi sokongan kepadanya. Yang lain semua di bahunya,” tambah pengarah filem aksi drift Melayu pertama di Malaysia “Impak Maksima” ini.

698 total views, 2 views today

Jenama Sendiri Bersama Amyra Rosli

amyra rosli dan amar baharin

lofatah

Rasa-rasa macam nak bercerita pasal artis la pula. Korang ada perasan tak mana-mana artis yang tengah bercinta tahap manis potong kaki? Kalau aku perasan ‘Lofattah’, siapa lagi Neolofa dengan Fattah Amin ler.

Kemain lagi aku tengok dia orang dekat ‘Meletop’ memula dulu berbunga-bunga hati memasing ye. Peminat pun main peranan juga suka kenen-kenen kan dan mengharapkan dia orang dapat bersama tetapi iya ke tak aku tak beranilah nak komen. Mungkin ya mungkin sekadar nak promosi drama mereka yang top.  Apa tu ‘Suri Hati Mr Pilot?

Dah habis pun drama itu  dan berakhir juga ‘cinta’ mereka kerana baru-baru ini terdengar  mereka dah putus gara-gara Fattah ada hubungan istimewa dengan seorang gadis berdarah kacukan. Jadi tak la kesampaian cinta mereka. Mungkin kah ini pun untuk promosi drama terbaharu dari Fattah Amin? Wallahualam!

amyra rosli dan amar baharin

Yang kita tahu cinta kesampaian, tengok  Amyra Rosly dengan Amar Bahrain, tahu-tahu je dah kahwin. Itulah yang dinamakan jodoh.  Semua tahu kan Amyra Rosli hampir-hampir nak kahwin dah tetapi dua minggu sebelum itu tak jadi, tak ada jodoh dengan si dia tu…

Apa pun sekalung tahniah diucapkan kepada kedua mempelai yang bagaikan pinang dibelah dua ini. Selepas je kahwin nampak gayanya rezeki Amyra melimpah ruah. Jadi siapa kata kalau dah kahwin tak laku, susah nak dapat ‘job’ la bagai….J

Amya Rosli atau nama sebenarnya Nur Amira Izzati Rosli telah pun membuktikan dia masih laris. Baru-baru ini Amyra telah menandatangani perjanjian sebagai rakan kongsi kepada  Dr. Amin Abdullah  bagi mengendalikan bisnes JenamaSendiri.com

 

A photo posted by Halim Brothers (@halimbrothers) on

Aku ada semasa majlis itu berlangsung di Flora Terrace, Hampshire Place, Kuala Lumpur pada minggu lepas. Wah… berseri nampak Amyra apatah lagi mendapat sokongan suami, Amar Baharin yang sentiasa berada di sampingnya. Masih dalam tahap berbulan madu kan, mana boleh berpisah, romantik sangat tengok kedua merpati sejoli ini.

Okey.. ko orang mesti nak tahu apa fungsi Amyra dalam JenamaSendiri.com ini. Tahu kah pelakon ini nak berbisnes?

Sebenarnya, tugas yang dipikul mudah sahaja… Amyra cuma perlu melakukan promosi di media sosial dan media cetak berkaitan bisnes berkenaan. Pendekatan memberikan motivasi dan promosi berskala besar untuk berniaga jenama sendiri waima JenamaSendiri.Com membantu mereka mencapai impian itu.

Untuk pengetahuan korang, JenamaSendiri.Com ini sudah 10 tahun bertapak dalam dunia perniagaan dalam menghasilkan pelbagai jenama kosmetik terkenal di Malaysia dan  antarabangsa  malah khabarnya akan membuka sebuah kilang di China tahun 2017 ini.

Selain itu sumbangan JenamaSendiri.Com dalam projek CSR tidak terkecuali. Terbaharu Pengarahnya, Dr. Amin mengumumkan pelancaran Yayasan JenamaSendiri.Com dengan kerjasama pihak MAKNA ( Majlis Kanser Nasional ) dan NKF (Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan Malaysia) dimana Yayasan akan memberi sumbangan bulanan tetap kepada kedua-dua badan berkenaan.

Mereka yang telah lama berurusan dengan JenamaSendiri.Com sudah tentu tahu mengenai objektif syarikat dalam membantu usahawan-usahawan baharu melahirkan jenama sendiri berkaitan industrI pembuatan kosmetik.

Dan sebagai pengilang kosmetik nombor 1 di Malaysia, pemilihan Amyra dilihat mampu menarik perhatian khalayak menceburi bidang kosmetik yang kini sedang berkembang maju.

Jadi sesiapa yang berminat nak hasilkan produk sendiri, apa kata dengar dahulu luahan Amyra ini:

“Saya akan membantu di bahagian pemasaran dan promosi untuk memberitahu orang ramai tentang kelebihan projek ini sekali gus mempelawa mereka yang berminat.  Insya-ALLAH, suatu hari nanti kalau ada rezeki saya juga berhasrat  menceburi perniagaan ini kerana sejak dari dulu lagi saya cukup cukup teruja dengan kosmetik.”

Mendengar kata-kata perangsang Amyra tu membuatkan aku dah tak sabar-sabar pulak nak jadi usahawan, dah ada pun produk  dalam fikiran, tetapi ‘Biarlah Rahsia” dulu bak kata Dato Siti Nurhaliza…

Bila dah jadi baru boleh aku bagitau korang sebab pelanggan memang penting dan nombor satu dalam setiap bisnes ya tak?

Dr-Amin-Jenama-Sendiri, Kilang Kosmestik
Bersama Dr. Amin – Pengasas Jenama Sendiri Dot Com

Yang best tu, dengar kata JenamaSendiri.Com akan memberi diskaun 16% untuk blogger macam aku ni, juga pihak media yang nak cuba berniaga jenama sendiri.

Cukup-cukupkah kita asyik berniaga bisnes kedai makan, car wash, dobi atau bisnes MLM sekali pun, cubalah sesuatu yang baharu pulak kan.  Yang penting ada usaha dan bantuan daripada JenamaSendiri.Com pun dah cukup baik.

Melalui JenamaSendiri.Com ini, korang akan diajar cara pemasaran online dan sebagainya sebab kata Amyra, beliau telah menyediakan sekumpulan pakar FB No. 1 Asia untuk urusan ‘marketing’. Mana tahu lepas ini anda akan jadi Jutawan kosmetik dalam tahun 2017 ini.

JenamaSendiri.Com  mengumumkan pakej untuk mengeluarkan produk hanya bermula daripada RM15,000 sehingga RM25,000 sahaja dan menurut Dr. Amin produk boleh disiapkan dalam tempoh 2 minggu. Dan jika usahawan mengambil pakej RM25,000, mereka akan di kenalkan dengan network dalam bidang yang sama.

Cuma satu aje yang agak kerisauan. Dengar kata, setiap pakej yang ditawarkan oleh Amyra adalah terhad seperti pakej HOT… iaitu PAKEJ VIP hanya terhad 1 individu sahaja sebulan & jika telah penuh, anda terpaksa menunggu selepas 3-4 bulan.

Jadi siapa cepat dia dapat. Nak tahu info lanjut call  HOTLINE AMYRA tanpa berlengah lagi sebelum ‘putih mata’  kerana peluang hanya datang sekali seumur hidup!

Bak kata Amyra, “Range Rover bukan lagi hanya mimpi”.

Jadi apa lagi … layari JenamaSendiri.Com untuk pertanyaan lanjut ya…

Produk jenama sendiri dengan modal rendah

buat-produk-jenama-sendiri

Hotline Amyra 1      : 012 67 55 890 (Ms Kay)

Hotline Amyra 2      : 017 224 55 37 (Lyana)

(Sila nyatakan pakej yang dipilih ketika menelefon hotline)

** SMS/WhatApps tidak dilayan, terus call

1,445 total views, 1 views today

Dmel Perfume Teman Wangi Sepanjang Hari

office-coolhijab

Beberapa hari memang agak sibuk juga la, lagi-lagi nak masuk tahun 2017 lagi beberapa hari je ni. Ada kerja dekat luar kalut sikit lepas tu nak handle kerja-kerja online lagi. Masa keluar kemain kalut lagi pakai je baju apa yang dapat capai masa tu. hahaha

Dalam kalut-kalut tu juga dapat bersiap berdandan rambut guna pomade kasi rapi-rapi rambut bagi hensem, dan-dan tu juga la capai perfume sembur wangi-wangi. hehehe.

Mana tak nya oiiii, aku dah jatuh hati dengan satu perfumes ni bau florel-florel. Hari ini baru ada masa nak belek-belek perfumes ni tengok packagin kotak cantik nampak ekslusif. Perfumes  yang aku pakai ni nama Believe RrB by Dmel eau de perfume. Aku suka perfume yang jenis Eau De Perfume sebab aroma wanginya tahan lama dan kuat. Memandangkan aku banyak jumpa orang dekat luar harus la nak mewangi-wangi kan. Kekadang lupa letak mana pun cari juga sampai jumpa sebab rasa tak best bila keluar tak sembur perfume lagi-lagi sekarang dah ada dmel perfume. 😀

Dmel Perfume ini aku dapat 2 minggu lepas, memang puas hati la pakai perfume ni sebab salah satunya aroma wangi lain daripada lain, tak macam minyak wangi yang banyak dipasaran kebanyakkan bau inspirasi daripada jenama-jenama antarabangsa. Dah bosan la semua perfume bau sama je tapi jenama je lain-lain. Keyakinan diri jadi tinggi bila sembur Believe RrB by Dmel Perfume, dah rasa macam Dmel Perfume teman wangi sepanjang hari gitu. Kena la dengan tagline mereka – Teman Wangi Sepanjang Hari Anda.

pelancaran-dmel-perfumes-swiss-garden

Dmel Perfume satu lagi produk perfume yang berada dipasaran. Baru dilancarkan pada 2 minggu lepas secara ekslusif di Hotel Swiss Garden KL.

dmel-perfume-minyak-wangi

Aku pertama kali lihat packagin Dmel Perfume dan mencium baunya sangat harum ada bau lembut, sedikit keras dan harum semerbak tanpa alkohol, tahan lama, suci dan halal serta kandungan minyak wangi 100% semulajadi. Dmel Perfumes berbaloi untuk dimiliki harga pun berpatutan.

Puan-Sanie-Abdul-Rahman
Borak santai bersama pengasas dmel_perfume Puan Sanie Abdul Rahman selepas acara pelancaran yang dirasmikan oleh YB Dato Mas Ermieyati Samsudin, Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia.

Puan Sanie bagitau Dmel Perfume dihasilkan daripada ekstrak bunga dan buah-buahan. Best tau Dmel Perfume wangi-wangi harum semerbak. Women Perfumes by Dmel Rahman ada 3 jenis minyak wangi untuk perempuan – Scent, Shine & Lovely.

dmel-perfume-minyak-wangi-tahan-lama

Saya paling suka bau Scent. Sedap je bau dia. Kalau awak pakai mesti saya teringat-ingat dekat awak. 🙈

Men Perfume by Dmel Rahman pula ada 3 variasi wangian iaitu RrB 40ml, CHASE 30ml dan TRUST 30ml.

Saya pakai yang wangian RrB dan TRUST. Nanti awak jangan termimpi-mimpikan saya pula ye, sebab tercium bau floral – flora buah gitu. 🙈

Rasa-rasa korang nak wangi macam aku juga, meh tengok website www.dmelperfume.com order online  je senang dekat website. Kalau rajin sikit whatsapp dia orang dekat 019-2761575 atau 012-9075382. Boleh ushar-ushar dmel_perfume dekat instagram juga. Nanti masa order cakap Halim Brothers rekomen kan.   😎

So korang berminat nak cuba yang mana?  :mrgreen:

671 total views, 1 views today

OMGFEST Y.E.S VAPE 36 Jam Bakal Gegar Industri Vape Yang Suram

cloud skill, omg YES VAPE

cloud skill, omg YES VAPE

Di awal kemunculan vape dulu serius meriah betul. Macam-macam jenis MOD dan flavour keluar. Macam biasa la ada pihak-pihak yang tak senang hati sampai kerajaan kena masuk campur dan halang aktiviti vape. Selepas tu aktiviti vape terus suram.

Vapefest 2015 Shah Alam

A photo posted by VapeFest (@omgvapefest) on

Teringat dulu ada satu vapefest anjuran OMG FestMasa tu buat di Shah Alam Convenction Center. Sempat juga untuk aku buat coverage live update. Memang meriah dengan asap-asap vape yang wangi-wangi. Masa Vapefest ada satu MOD dibida oleh AC Mizal RM45,000. Omak kau! terbeliak biji mata aku. Masa bidaan tu aku ada memang berlawan-lawan antara satu company vape dengan Dato Ac Mizal. Bidaan ni gara-gara Datin Emylia minta lawan harga lagi tinggi. Hahaha

Selepas event Vapefest dekat Shah Alam ini, ada beberapa lagi event vape anjuran OMG Fest tapi aku tak sempat nak follow semua. Yela tengok industri vape pun dah suram. Aku ingatkan dia orang dah give up! Eh! Alih-alih hujung tahun ini ada satu lagi event vape besar-besaran akan dibuat, dekat Shah Alam juga. 36 jam non stop! Kau rasa? Timing dia orang pilih pun macam cantik juga kena tarikh ambang tahun baru 2017, so boleh la sekali sambutan tahun baru kita ber vape! tukar style bunga api ke vape. Asap juga! hahaha

OMGFEST Y.E.S VAPE 36 hour Non Stop!

omgfest YES VAPE 2016!

Event penutup bagi tahun 2016 dan juga pembuka tahun baru 2017 jom beramai-ramai ke Omgfest Y.E.S Vape bertarikh pada 31 Disember 2016 sehingga 2 Januari 2017 bakal diadakan di Iktema Resort & Convention Center, Shah Alam. Jom kita raikan sekali dengan sambutan tahun baru. Tahun lepas sambutan tahun baru aku di atas Menara Kuala Lumpur tengok bunga api, kali ini sambutan dengan event vape.

Kenapa Kena Datang Y.E.S VAPE Fest?

event vape terbesar malaysia

Ada 5000 doorgift, COILART CAP sebanyak 500 pengunjung awal, hadiah, game  dan banyak lagi.

Pertama kali di Malaysia event Vape 36 JAM tanpa henti. Hanya untuk kaki vapor! Ada 80 PENJUAL dan LEBIH  100 jenama menyertai (tempatan dan luar negara) Pastikan korang ingat dan lock tarikh siap-siap unutk datang dan menyertai keseronokan bersama!.

Penuh dengan aktiviti seperti Pertandingan Karoake, CLOUD & TRICKS COMPETITION, CABUTAN BERTUAH,  ARTIS & SELEBRITI dan juga jangan terlepas unutuk meraikan tahun baru bersama-sama kami. Turut ada memeriahkan event kita ada inhouse spin DJ iaitu DJ Rangga!

Masa entry blog ini ditulis ada lagi masa 7 hari lagi sebelum event bermula,

Jika korang ada apa-apa pertanyaan boleh hubungi nombor dibawah atau email atau tanya soalan di facebook event.

year end sale vape
PERTANYAAN: + 6011-2626 1656 (DAZ) / + 61.019-2.277 778 (PJUL)
EMAIL: SALES@OMGFEST.COM.MY
Facebook : OMG FEST, Vapefest
Event : Omgfest – YESV8

1,174 total views, 2 views today

Aku, Mewangi dan Duta Produk

duta mewangi satu dunia

Aku tak pernah serajin nak pakai pencuci muka setiap hari, sehari dua kali pula tu. Satu-satu produk review yang aku guna sampai habis. Nak tahu apa nama produk? Pernah dengar Mewangi Satu Dunia tak? Selalu juga la iklan Mewangi ini keluar dekat timeline facebook aku. Selalunya iklan video demo pakai Mewangi. Aku ingatkan siapa, rupanya pemilik produk sendiri yang buat demo.

Aku pun whatsapp Kak Ayu, Kak Ayu ni la pengasas Mewangi. Lepas whatsapp Kak Ayu aku pun datang office Mewangi di Denai Alam, Shah Alam. Masa tu dapat Mewangi Chew Gum Soap dan Peeling Scrub. Mula-mula pakai dah rasa excited gila. Mewangi Chew Gum Soap buka-buka je bau wangi, lepas tu apply cuci muka. Best betul pakai rasa tegang dan licin kulit muka sebab bahan dibuat daripada madu dengan kulit kayu manis. Pakai 2 kali sehari, pagi sekali dan malam sekali. Peeling Scrub untuk bagi buang kulit mati dan daki yang ini pakai seminggu 2-3 kali je cukup. Keberkesanan dia memang terbaik. Rasa macam kejap je pakai lepas habis aku stop pakai. Biasalah penyakit M dah sampai. Lepas tak pakai produk Mewangi muka aku jadi tak best dah! Menyesal stop. huhuhu

Lepas-lepas tu Kak Ayu call aku nak invite aku ke Majlis Pelancaran Mewangi Bagi Memperkenalkan Duta dan Pengasas Produk. Wah! Mewangi baru ada di pasaran Februari 2016 tak sampai setahun lagi dah nak ada duta. Fuh! Siapakah itu. Tertanya-tanya juga aku. Artis mana kah menjadi duta Mewangi? Hebat sangatkah artis tersebut nak bawa nama Mewangi. Biasa la artis ini suka guna produk-produk antarabangsa je. Bila jadi duta produk tempatan ni sekadar nak promosi jela tu. Tapi dekat luar pakai produk lain. Nampak tak pemikiran jahat aku. hahaha.

Majlis Pelancaran Ekslusif Mewangi Bagi Memperkenalkan Duta dan Pengasas Produk

pelancaran duta mewangi

Maka sampai la waktu yang di nanti-nantikan 06 December 2016 satu Majlis Pelancaran Ekslusif yang diadakan di lobby hotel Hilton KL. Masa ini terkejut dapat tahu duta Mewangi adalah Noraniza Idris. Tertanya-tanya juga kenapa pilih Noraniza Idris agaknya? BTW sebelum tu nak bagitau aku adalah peminat Noraniza Idris tau. Dulu-dulu masa tu Dato Siti dengan Noraniza Idris popular aku lebih meminati Noraniza Idris.

Dah lama sebenarnya tak dengar khabar Noraniza Idris atau lebih mesra dipanggil Kak Ani, adalah sesekali jumpa di event Akar Kita Zapin. Baru-baru ini beliau jadi juri profesional Irama Malaysia dalam rancangan 3 juara. Komposer lagu Irama Malaysia, Suhaimi Mohd Zain (Pak Ngah) pun turut dijemput bersama peserta 3 juara irama Malaysia membuat persembahan nyanyian dan tarian tradisional Irama Malaysia.

Kenapa Pilih Noraniza Idris Sebagai Duta Produk Mewangi?

noraniza idris duta produk mewangi satu dunia

Pada mula nya aku pun tak tahu, tapi bila ditanya rupanya Kak Ani adalah pengguna Mewangi sejak MEWANGI mula berada di pasaran. Memang tak dapat dinafikan ternyata nampak keanjalan dan kegebuan kulit muka Kak Ani selepas mengamalka  memakai Mewangi. Bagi aku pemilihan NORANIZA IDRIS sebagai Duta Produk adalah satu pilihan yang tepat. Tepat daripada segi apa? Daripada segi sasaran pelanggan. Sasaran pelanggan Mewangi adalah Wanita, kak Ayu ada cakap “Setiap Wanita Berhak Untuk Cantik”. Masa interview TV haritu kak Ani pun ada cakap dia sendiri pun terkejut kerana dipilih untuk menjadi duta produk Mewangi dalam usia yang sekarang. Kulit muka kita mengikut usia semakin meningkat usia kena jaga betul-betul, cuci muka dengan Mewangi Chew Gum Soap dan Peeling Scrub untuk buang kulit-kulit mati, jerawat, jeragat dan menjaga kulit muka.

Mewangi Satu Dunia Dirasmikan Oleh Oleh Y.M Tengku Hishammuddin Zaizi Bin Y.A.M Tengku Azman Shah Al Haj

Paling membanggakan produk Mewangi Satu Dunia di rasmikan dan di tanda tangani sendiri oleh Y.M Tengku Hishammuddin Zaizi Bin Y.A.M Tengku Azman Shah Al Haj.

Tahniah Mewangi @mewangisatudunia sudah ada Duta Produk sekarang. Pemilihan Ratu Irama Malaysia @noraniza_idris sebagai duta produk bagi saya adalah satu pilihan yang tepat dengan golongan sasaran wanita. Setiap wanita berhak untuk cantik! Putih. Anjal. Gebu. Cantik Menawan. Mewangi…..

Lagi satu lagi satu tak sabar nak tengok 3 lagi produk keluaran Mewangi. Tak sabar nak cuba. Rasanya aku boleh cuba yang nombor tiga tu je kot, yang lain-lain tu macam tak sesuai je. hahaha

  1.  Gincu Bibir MEWANGI dengan 4 pilihan warna – Pink Ayu, Pink Mawar, Merah Pinang dan Black Magic
  2.  Bedak Alas MEWANGI – Ting Ting Foundation
  3. Minyak Wangi MEWANGI – Wangian Gadis Desa merangkumi 7 kelopak bunga mawar
Ini aku sertakan sekali nombor talian untuk hangpa-hangpa sekalian yang berminat nak order Mewangi Satu Dunia. Harap bersabar ye, sebab Mewangi sekarang tengah menjadi Fenomena selepas keluar Blog, Social Media dan Tv baru-baru ni.

Dikhabarkan semua team sales Mewangi termasuk stokis dan agen bertungkus lumus untuk melayan banyak pertanyaan dan tempahan.

Alhamdulillah, niat yang ikhlas. Insyallah dipermudahkan.

1) Hotline : +6016 444 7131 / +603- 7813 7707
2) Alamat Pejabat :
No 23-G, Blk 2 Jalan Elektron Nu16/N, Sek U16, Denai Alam 40160, Shah
Alam, Selangor, Malaysia
4) Instrgram : MEWANGI SATU DUNIA
5) Youtube : TV MEWANGI

1,356 total views, 3 views today

Pakat Mai Kedah Tonton Teater

menarik di kedah

Masa aku tulis entry ini tinggal lagi 2 hari je lagi untuk aku ajak hampa ramai-ramai pakat p Kedah? Ada apa Kedah? Apa benda best dekat Kedah? Apa yang menarik dekat Kedah sampai aku nak ajak pakat ramai orang p Kedah nun tu? Tak haih! Macam ni. Jangan tak tahu cheq dulu ada kampung dekat belah-belah utara tau, Seberang Prai, lepas tu  pindah Parit Buntar, Perak la ni tok wan cheq pindah duk Sungai Petani. Cheq pun pening aihhh, anak-anak tok wan cheq. depa suka betei bawak pindah-pindah.

Sebenarnya cheq bukan nak cerita pasal cheq punya kampung, next time la kot cheq cerita tu pun kalau ada masa la. hahaha. Zaman kanak-kanak dekat kampung banyak cerita menarik. Dah-dah kalau ada masa cheq cerita noh!

A photo posted by Halim Brothers (@halimbrothers) on

Sebenarnya macam ini, yang sebenar-benarnya yang cheq nak ajak hangpa ramai-ramai pakat-pakat datang Kedah 20hb ini untuk p tonton Festival Teater Malaysia 2016. Hangpa layan teater-teater ni semua dak? Aku start layan teater ni pun masa mula-mula dulu tonton Mek Mulung Putera Cahaya Bulan di Istana Budaya.

Rupa-rupanya best betul dapat tonton teater, teater ini persembahan dia secara langsung depan mata. Kagum gila aku tengok dia orang berlakon teater. Kalau aku mampos susah kot nak buat teater ni, nak ingat skrip, mimik muka, gerak geri mana boleh nak ingat semua tu oiii… Eh! tiba-tiba hilang loghat Kedah cheq tadi. hahaha.

sidang-media-festival-teater-malaysia

Masa aku hadir sidang media Festival Teater Malaysia 2016 ini diberitahu Festival Teater Malaysia 2016 ini merupakan satu pertandingan yang dianjurkan oleh Persatuan Teater Malaysia. 

A photo posted by Halim Brothers (@halimbrothers) on

Ada 6 kumpulan yang terpilih ke peringkat akhir di Festival Teater Malaysia 2016.

Kumpulan : Persatuan Teater Opera Mimpi Negeri Perlis.
Tajuk : KA’ SORGA
Tarikh : 20 Nov 2016 (Ahad)
Masa : 8.30 Malam

Kumpulan : Gabungan Seni Warisan Anak Pinang Pulau Pinang.
Tajuk : The Maids
Tarikh : 21 Novwmber 2016 (Isnin)
Masa : 8.30 Malam

Kumpulan : Persatuan Seni Ceritera Negeri Selangor.
Tajuk : Jalan Mati
Tarikh : 22 November 2016
Masa : 8.30 Malam

Kumpulan : Stage Production, Universiti Malaysia.
Tajuk : Prebet Kabimbangan
Tarikh : 23 November 2016
Masa : 8.30 Malam

Kumpulan : Kelab Penggiat Seni Teater Negeri Sembilan
Tajuk : Tergantung
Tarikh : 24 November 2016
Masa : 3 Petang

Kumpulan : Persatuan Seni Persembahan Sifar Kuching Sarawak.
Tajuk : Si Panji Rumput
Tarikh : 25 November 2016
Masa : 8.30 Malam

Panjang dah baca ni Halim woii, tapi dekat mana Festival Teater 2016 ni dibuat? Cepat la bagitau!

Eh-eh! Cheq belum bagitau lagi eh Kedah celah mana? Hahaha. Punya syok cerita sampai lupa nak bagitau location eh?

Hangpa tau dak? Auditorium Jabatan Kebudayaan Dan Kesenian Negeri Kedah. Aaaa! Dekat situ la, pakat datang ramai-ramai nengok teater tahun ni eh.

Apa yang hangpa akan tengok ni nanti 6 kumpulan dekat atas tu yang cheq bagitau yang dah  layak ke peringkat akhir daripada 104 kumpulan teater di semua 14 buah negeri.  Lepas tu daripada tinggal 14 kumpulan  panel penilai penjurian hanya 6 kumpulan sampai peringkat akhir dan cuma satu kumpulan akan menjuarai Festival Teater Malaysia 2016 bagi setiap negeri.

 

Jumpa di sana!!! Auditorium Jabatan Kebudayaan Dan Kesenian Negeri Kedah 20 November – 25 November 2016.

457 total views, no views today