Moringga Plus Superfood

Moringa-Tree

Tahukah anda? Ada sebuah pokok yang diberi gelaran “Miracle Tree” oleh pengkaji barat kerana khasiatnya yang mengagumkan. Moringa atau nama saintifiknya Moringa Oleifera, tumbuhan superfood ini mempunyai 90 nutrisi dan 46 antioksidan termasuk vitamin A,B1,B2,B3,C,Kalsium,Potasium,Iron,Zink,Kronium,Magnesium serta 20 jenis asid amino yang diperlukan badan.

Moringga Plus Right

Moringga Plus Sdn Bhd adalah syarikat perintis di Malaysia dalam pengeluaran produk berasaskan Moringa. Ramuan utama MoringgaPlus Right mempunyai ciri-ciri meningkatkan daya tahan manusia daripada tekanan fizikal dan mental (dalam bentuk stress) dan memberi pelindungan daripada serngan penyaki.

Moringa adalah tumbuhan yang berasal dari kawasan-kawasan sub-Himalaya di India, Pakistan, Bangladesh dan Afghanistan. Ia juga ditanam di kawasan tropika. Daun, kulit kayu, bunga, buah-buahan, biji, dan akar digunakan untuk membuat ubat.

Moringa digunakan untuk “kekurangan darah” (anemia), artritis dan sakit sendi lain, asma, kanser, sembelit, diabetes, cirit-birit, epilepsi, perut sakit, perut dan usus ulser, kekejangan usus, sakit kepala, masalah jantung, tekanan darah tinggi, batu karang, pembendungan cecair, gangguan tiroid, dan bakteria, kulat, virus, juga jangkitan parasit.

Moringa juga digunakan untuk mengurangkan bengkak, meningkatkan daya seks (sebagai afrodisiak), mencegah kehamilan, meningkatkan sistem imun, dan meningkatkan pengeluaran susu ibu. Sesetengah orang menggunakannya sebagai makanan tambahan atau tonik.

Moringa kadang-kadang digunakan secara langsung pada kulit sebagai kuman pembunuh atau ejen pengeringan (astringen). Ia juga digunakan topically untuk merawat poket jangkitan (abses), kaki makan air, kelemumur, penyakit gusi (gingivitis), snakebites, ketuat, dan luka-luka.

Minyak daripada biji moringa digunakan dalam makanan, minyak wangi, dan produk penjagaan rambut dan sebagai pelincir mesin.

Moringa adalah sumber makanan yang penting di beberapa bahagian dunia. Kerana ia boleh ditanam dengan murah dan mudah, dan daun mengekalkan banyak vitamin dan mineral apabila kering, moringa digunakan di India dan Afrika dalam program makan untuk melawan kekurangan zat makanan. Buah hijau yang tidak matang disediakan sama dengan kacang hijau, manakala biji dikeluarkan dari buah yang lebih matang dan dimasak seperti kacang atau panggang seperti kacang. Daun dimasak dan digunakan seperti bayam, dan mereka juga kering dan serbuk untuk digunakan sebagai bumbu.

Bagaimana ia berfungsi?
Moringa mengandungi protein, vitamin, dan mineral. Sebagai antioksidan, ia seolah-olah untuk membantu melindungi sel-sel daripada kerosakan.

MoringgaPlus Right bakal menyertai tiga produk sedia ada iaitu MoringgaPlus Collgen Superfood, MoringgaPlus Fiber serta MoringgaPlus Green Tea dan akan dipasarkan mulai 20 Mac 2015.

Lan A to Z

18 April bulan lepas saya telah menghadiri majlis pelancaran produk baru Moringga Plus di Hotel Everly Putrajaya, telah melantik artis era rock kapak Lan A to Z menjadi duta produk Moringga Plus.

Untuk info lanjut bagaimana untuk sertai Lan A to Z sebagai agen jualan :

Website : www.moringgaplus.com

Alamat :
No. 7-B ( 2nd Floor), Jalan PSK 1,
Pusat Perdagangan Seri Kembangan,
43300 Seri Kembangan, Selangor.

(19)

1,852 total views, 1 views today

Candy Buffet Sukelettew
Tokoh Merlin kali Ke-Empat, Ahli Silap Mata ini buat Magik di Tingkat 57

Be the first to comment on "Moringga Plus Superfood"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

Pin It on Pinterest

Kongsi Di Social Media Anda

Share this post with your friends!