Mid Valley, Cititel Hotel & Huawei Ascend p7

Petang tadi sempat aku meyinggah Mid Valley, nak tinjau kawasan Cititel Hotel Mid Valley untuk event hari Ahad nanti. Hotel tu betul-betul sebelah Mid Valley. Boleh lalu dalam Mid Valley. Senang je, masuk2 Mid Valley cari Center Court nampak kaunter pertanyaan.. Ah! Tanya la kaunter tu.. hahaha.. Gurau-gurau.. Hehehe. Bila dah jumpa kaunter pertanyaan tu , jalan terus je sampai nampak pintu keluar bahagian East Atrium dekat pintu keluar tu ada Secret Recipe dan Coffe Beans. Bila dah nampak dua-dua tu dah sah betul la tu, kemudian ambik arah ke kiri..

Tada!! Sampai dah Hotel Cititel Hotel.. Untuk yang join Event hari Ahad nanti ini petunjuk untuk anda dan jangan lewat mesti sampai tepat jam 8 pagi..

Cititel Hotel Mid Valley

Cititel Hotel

Selepas misi meninjau kawasan, aku mengular dulu dalam Mid Valley sebelum balik. Aku terperasan sesuatu yang menarik. Ya! Tudia Kiosk Huawei ada di tingkat 2. Jenama Huawei adalah satu jenama teknologi smartphone pembuatan negara China yang sedang meletup di Negara Malaysia sekarang.. Mana tak nya, salah satu smartphone Huawei model Honor 3c yang menawarkan speksifikasi :

    • Dual SIM WCDMA/GSM
    • 2GB RAM
    • 5 inches HD display
    • LTPS + OGS technology
    • BSI 8 megapixel rear camera
    • Front 5 mega pixel camera

Yang setiap kali dibuka jualan sepantas kilat Sold Out. Wow! Begitu kuat penampilan Honor 3C menarik minat pengguna smartphone di Malaysia untuk mencuba buatan China tanpa segan silu. Tapi aku lebih tertarik dengan model smartphone Huawei yang baru Ascend p7, sempat juga la aku mencuit dan test drive sekejap smartphone ini…

Huawei Ascend p7

Huawei Ascend p7

Fuh! Best! smooth je touch screen. Yang lebih menarik smartphone ini didatangkan bersama Android 4.4.2 Kit Kat + Emotion UI 2.3

Huawei Ascend P7 specification :

  • 5″ 1920 x 1080 Full HD Display
  • Corning Gorilla Glass 3 Front & Rear
  • Hi-silicon Kirin 910T Qquad
  • Hi-silicon Kirin 910T Quad-Core 1.8GHz
  • 13MP AF with f/2.0 Aperture Camera.
  • 8MP Front Camera with Groufie
  • Android 4.4.2 Kit Kat + Emotion UI 2.3
  • 2GB RAM + 16GB Rom
  • 2500 mAh Battery
  • Lte CAT 4 / NFC

Dengan specification yang mantap ini menggunakan Quad Core 1.8GHz didatangkan bersama Android 4.4.2 Kit Kat disertakan lagi 2GB RAM dengan nilai yang tinggi 16GB ROM sudah pasti Smartphone Huawei Ascend P7 mampu memberi kepuasan kepada pembeli. Harga yang ditawarkan agak premium adalah RM1499. Yang mampu beli dan mahukan kepuasan lebih boleh dapatkan smartphone ini…

—————–

Tang camera depan tu 8MP beb! Selfie lah tanpa ragu-ragu.. hahaha

(3707)

11,831 total views, 2 views today

My new Hair Stylist.
Simposium Perniagaan Maya

6 Comments on "Mid Valley, Cititel Hotel & Huawei Ascend p7"

  1. selalu pegi mid tak jumpa halim brothers pun 😛
    Cik Lyeen recently posted…Cuti Minggu PertamaMy Profile

  2. HalimBrothers | 17/06/2014 at 11:16 pm | Reply

    Lah yeke selalu p midvalley? tak cakap pun? Lepas ni cakap eh?!

    Tahu2 dah ada sebelah 😉

  3. wahhh seronoknye dpt join event….

  4. tak pernah beli lagi Huawei nie, belum cuba belum tahu
    Hafiz recently posted…AL-FATIHAH – Baginda Sultan Perak MangkatMy Profile

  5. huawei p7 ada yang dual sim ke?
    kalau ada saya nak yang dual sim

  6. Harga ok jugak huawei nie berbanding yang lain..
    Boleh selfie dengan puas hati plak tue…
    fazrol recently posted…Tips pelaburan – hukum 72!My Profile

Leave a Reply to ummizarra Cancel reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

Pin It on Pinterest

Kongsi Di Social Media Anda

Share this post with your friends!