Ikan Pekasam Makan dengan apa pun sedap

Ikan pekasam? Tak ingat la pernah makan ke tak. Tiba-tiba teringin nak makan ikan pekasam ni. Ni gara-gara tengok gambar ni la..

Tulang masak kurma..

Sambal belacan..

Sawi goreng…

Ikan pekasam..

Fuh! ikan pekasam ni la yang pembuka selera ni.. Ikan Pekasam Makan dengan apa pun sedap

Ikan Pekasam Ori

Ikan Pekasam Ori

Duk dengar kawan-kawan bercerita la.. Ikan pekasam.. ikan pekasam.. Duk lekat sampai skg.. Aku pun duk tanya la ikan pekasam apa yang sedap.?

Diaorang kata Pekasam Utara Ori..

Haih! nak kena cuba ni.. Kita try makan rasa cmna kan.. Selagi tak rasa susah sikit nak felling2 becerita dalam blog, tapi bila sekali dah rasa kecoq ayat lioq oi!!!…

Tauke ikan pekasam oh… tauke ikan pekasam? Tunggu chek beli na.. Boleh chek review kat blog.. Tudia……

Hubungi: Dwan Inzaghi

(797)

11,004 total views, 1 views today

Keenakan makanan Baba Nyonya dan Persembahan Kebudayaan
Food Review : Nikmati Juadah Balik Kampung The Mill Cafe

8 Comments on "Ikan Pekasam Makan dengan apa pun sedap"

  1. hoho..memang la wehh..

    bak sikit.
    titan recently posted…Bro, lu tak BOSAN ke tulis blog aje?My Profile

  2. Sekarang ni ada jual pekasam dalam botol kaca.

    Pekasam jutawan..

    Kawan kata sedap
    Tudung Labuh Online recently posted…Koleksi Tudung Inspirasihana Butik Kuala LumpurMy Profile

  3. tak pernah try lagi… nanti kena try tengok.. tapi Miera suka sambal ikan bilis dengan apa2 pun boleh… hehehe

  4. Ikan pekasam memang boleh membuka selera waktu makan. Sedap kot.
    Hazmin Hamudin recently posted…Coliseum Cafe & Grill Room Mid ValleyMy Profile

  5. Macam dah lama tak makan..asyik makan budu je..
    iamNurul recently posted…Lasik Mata dan Dinner-in-bed di Prescott Hotel KajangMy Profile

  6. Alahaiiiii…ni yang wat sis mengidam nak makan ikan pekasam ni..

    Mana le nak cari ni..dah kecoq aiq lioq dah ni

  7. ikan pekasam terbaek makan time panas2, boleh tambah sampai 3 pinggan nasi ooo

  8. Pekasam Utara Ori . Ikan Segar dari Tasik Banding. Perak
    Hubungi Abg Din 01132469564.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

Pin It on Pinterest

Kongsi Di Social Media Anda

Share this post with your friends!