Hujung Minggu Di Kuala Lumpur

Depan sogo

Kuala Lumpur merupakan ibu kota Malaysia yang tidak pernah sunyi daripada hiruk pikuk kecuali pada musim raya, warga bandar pulang ke kampung baru agak lenggang di Kuala Lumpur. Orang-orang di bandar balik kampung tetapi ada orang lain mengisi kekosongan itu seperti Bangla,Nepal,Pakistan memenuhi kawasan bandar-bandar Kuala Lumpur. Kalau ditawarkan pada pakcik makcik di kampung pasti ada yang menjawab “Taubat Lahum” tak nak duduk di Kuala Lumpur. Yela, Kuala Lumpur kan terkenal dengan jalan jem dan jalan berbelit-belit atas, bawah, kiri, kanan ada jalan.

Tapi apa yang menarik di Kuala Lumpur, boleh dikatakan setiap petang di sekitar kawasan sogo ada kumpulan busker buat persembahan nyanyian. Busker ini bertukar-tukar petang orang lain, malam orang lain tapi yang saya selalu nampak dekat depan sogo ini kumpulan Sentuhan Busker. Lagi-lagi musim cuti sekolah sogo suka buat sale. Bila sogo buat sale macam semut orang luar dalam.

Sogo KL

Sentuhan BuskerSentuhan BuskerSelain daripada busker  jika bernasib baik ada street magic, pelukis gambar, jual beli dan lain-lain. Ini baru dekat kawasan Sogo, belum lagi pergi depan sikit, Masjid India. Di sana kompom sesak lagi-lagi hujung minggu atau musim cuti. Hari raya haritu tak payah cakap lah! Kiri kanan berlanggar badan. Ada lagi… Masuk bandar dalam sikit jumpa Bukit Bintang di sana saya tengok dah macam tempat orang Arab dah..!

 

 

(301)

8,449 total views, 2 views today

Kuala Lumpur Photography Festival 2014 - Mid Valley
BBQ Di Sungai Congkak

5 Replies to “Hujung Minggu Di Kuala Lumpur”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge