How To be A Deejay?

Nak jadi seorang Deejay bukan senang! Lagi-lagi Dj yang perlu mengkalutkan suasana pagi  seperti Dj Elly dalam segmen Kalut Pagi Ewana.fm.

radio_dj

 

 

 

Tak terlintas pun di fikiran aku nak jadi seorang Dj Radio, cuma menerima pelawaan Bro Wan Salam dari Ewana.fm untuk wujudkan satu segmen Blogger Berbicara. Rasanya semalam berbincang segmen Blogger Berbicara ini akan dijenamakan sebagai segmen Hai Blogger! Macam ini, segmen ini memerlukan 1 orang blogger 1 jam bercerita pasal blog memasing sebagai Dj dan memerlukan 50 orang blogger setiap satu minggu sekali.

Untuk opening segmen ini aku cabar diri aku mula dulu nak tengok sejauh mana potensi aku untuk berkomunikasi dalam radio :3

Gementar, Kelakar semua ada latihan promo dan teaser semalam. Hahaha..

Semalam sikit sebanyak Bro Wan Salam sudi berkongsi asas untuk jadi Dj Radio :

  1. Sebutan
  2. Lengguk Nada
  3. Sesuaikan diri & Selesakan badan semasa dalam konti
  4. Mesra dan perlu ada sentuhan kasih sayang.
  5. Etika
  6. Berlatih depan Cermin
  7. Create Imaginasi & Idola

Rakaman Promo dan Teaser bila dah keluar nanti aku kasi upload satu kali. 😀

(1019)

7,398 total views, 1 views today

Simposium Perniagaan Maya
Elly Raja Lawak - Kalut Pagi Ewana FM

2 Comments on "How To be A Deejay?"

  1. menarik ni. nak try macam mana? boleh sembang-sembang bola dengan aku.hehe..
    azwan recently posted…Chicharito Ke Arsenal?My Profile

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

Pin It on Pinterest

Kongsi Di Social Media Anda

Share this post with your friends!