Hasil Kerja Photoshoot Awesome

Korang. Korang ingat lagi tak entri yang aku photoshoot dekat planet Marikh tu? Planet Marikh lah sangat. hahaha. Padahal dekat Puncak Alam tu je la weh. Tempat yang dah lama terbengkalai, tak tau apa projek yang nak buat dekat atas bukit tu. Tapi serius tempat ini memang awesome! Kalau korang perasan Maharaja Lawak dalam video montage macam bukit-bukit tu buat dekat sini la. Tempat ni pun ramai juga jadi sasaran para photographer dan orang bikin filem.

Btw ini lah hasil gambar yang shoot dekat “Planet Marikh” sehari sebelum Merdeka haritu. :p

Objektif shoot gambar adalah nak buat gambar terbang-terbang. Alang-alang sekali buat tema ikut sekali bulan kemerdekaan. Yeha! mari kita kibarkan jalur gemilang. Sehati Sejiwa.

photoshoot merdeka (Medium)
Kibarkan Jalur Gemilang
Mek Onie Pun Ada.
Mek Onie Pun Ada.
photoshoot terbang (Medium)
Sehati Sejiwa.
terbang TB 2 (Medium)
Terbang Tinggi-Tinggi
photoshoot terbang (Medium)
Jangan Cakap shoot Pre-Wed! Hahahaha
Photogroup di Puncak Alam
Photogroup di Puncak Alam

Dalam banyak-banyak aku suka tengok gambar bawah ni. Memang ngam sangat masa tu matahari dah nak terbenam. Btw ini lah wife kepada photographer Nasrullah Napi.

photoshoot matahari terbenam (Medium)

Overall aku puas hati lah dengan hasil kerja gambar ni maka disini aku nak kasi promot sikit photographer yang shoot gambar ini. Nama photographer ni Nasrullah Napi, dia sebenarnya lebih fokus kepada buat video tapi gambar pun dia power juga. Merupakan VideoGrapher Principal – Videographer for @SukaSucre Creatives & PA to @ImranAjmain.

Untuk korang yang berminat dengan hasil kerja photoshoot ini dan perlukan #khidmatphoto #khidmatvideo boleh contact atau follow di instagram Nasrullah Napi. 

(3)

1,040 total views, 1 views today

Behind The Scene Photoshoot di Planet Marikh!

One Reply to “Hasil Kerja Photoshoot Awesome”

  1. Hi, stumbled upon your blog and you have amazing pictures. I’m an ammature photographer. Do you mind sharing the location of the puncak alam place? I tried a going there a couple of weeks back using waze but couldn’t find it. I don’t know where is the turning in. Directions would be great. Thanks in advance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge