Hadiah Ganjaran Untuk Blogger iphone 8, Macbook Air dan Kamera Lumix

Maaf-maaf. Lama tak update blog ini, sebenarnya aku tengah setup beberapa blog lain. Hehehe.

Blog start up yang mengikut plan aku. Blog evergreen tak luput dek zaman.

Blog jika running tapi tak jana pendapat susah juga. Sebab blog pun sentiasa mengeluarkan kos yang perlu kita tanggung. Pada zaman awal-awal dulu blog banyak jana pendapat dengan banner pengiklanan yang diletakkan di tepi sidebar, atas header dan dalam artikel. Sekarang adalah zaman ramai blogger jana pendapatan dengan review produk. Aku juga adalah merupakan salah seorang yang banyak menarik founder-founder produk untuk mengiklanan produk mereka bersama blogger. Hasilnya lebih 30 jenama aku dah uruskan dengan kerjasama pelbagai pihak.

Ok! macam ini disebabkan aku dah terlalu selesa dengan cara dulu dan aku ambil keputusan untuk buat sesuatu perkara keluar daripada zon selesa. Banyak benda yang aku buat sekarang berada berada di zon tidak selesa. Sebabnya adalah sekarang otak aku ligat cari macam-macam cara yang sesuai untuk aku jana pendapatan.

Sekarang aku dah start buat affiliate, benda ini yang tak ramai blogger buat disebabkan kena promosi sesuatu produk affiliate, what the ….. Memang la kena promosi, kalau tak promosi macam mana nak dapat komisyen. Jual barang fizikal pun still kena promosi kan jenama tu juga, kalau tidak terperuk jela dalam bawah katil tu.

Aku buat affiliate pun tak la bodoh-bodoh main redah je, aku nuntut ilmu dengan tuan Rahman Basri melalui video pembelajaran Affiliate Method banyak ilmu-ilmu baru aku belajar. Nak buat affiliate ini pun ada beberapa jenis program penganjur akan buat :

  1. PPL – Pay per lead
  2. PPS – Pay per sales
  3. PPC – Pay per click
  4. PPA – Pay per action

Aku beritahu secara ringkas je dulu, detail nanti kalau sempat aku buat satu artikel lain. Secara umum paling banyak dibuat adalah PPS dan PPL. PPC dan PPA tak jumpa lagi pemilik affiliate buat macam ini. Aku paling suka PPL sebab kita tak ada barang pun nak menjual, orang pun tak perlu keluarkan duit cuma perlu mendaftar percuma je. Susah ke senang nak dapat orang daftar percuma? Senang! hahahaha.

Nak jadi agen affiliate ini pun kena cari produk-produk yang unik. Setakat produk jual ebook buat-buat duit ini semua dah biasa sangat dah melambak harga ebook riban-riban, bila kita promot peratusan orang nak beli tu agak rendah. Aku cari dan cari dan yes! aku jumpa satu yang agak rare jadi agen affiliate cari jodoh.

affiliate baitul jannah

Akhirnya! ada juga sesuatu yang lain dari yang lain. Aku terus register dekat sini, korang nak korang pun boleh register affiliate Baitul Jannah.

Affiliate Baitul Jannah ni best, sebab tak ada benda pun korang kena jual cuma perlu dapatkan pendaftaran user yang sedang mencari jodoh tu pun daftar percuma. Susah ke senang? Senang! hahaha. Aku dah mula awal start kumpul daftarkan orang yang nak cari jodoh. Setiap pendaftaran aku dapat RM1 – RM22. Fuh banyak juga tu.

Cara Nak Daftar Cari Jodoh Baituljannah baca sini.

https://i0.wp.com/halimbrothers.com/wp-content/uploads/2017/11/cabaran-affiliate-baitul-jannah.png?resize=450%2C300&ssl=1

Selain daripada pendaftaran aku tengah kejar nak dapatkan hadiah-hadiah ganjaran dorang offer, gila kau :

  1. Macbook Air 13′ sebanyak 6 unit
  2. iphone 8 plus 256GB sebanyak 6 unit
  3. Lumix DMC – G85 – sebanyak 6 unit

Dan aku diberitahu affiliate dan hadiah ini open untuk 100 orang blogger terawal je. Sebenarnya aku malas nak promot untuk rekrut agen affiliate cari jodoh ini disebabkan Baitul Jannah offer ada komisyen untuk level 2 so boleh la aku promot untuk suruh korang daftar dekat sini.

Korang nak tahu lebih detail kena baca dekat sini Bantu Orang Cari Jodoh Dan Dapat Komisyen Ribuan Ringgit

Lepas tu nanti jangan lupa isi form kalau tak penyertaan korang sebagai blogger tak dikira.

Ok gais! Good luck.

Ada apa-apa nak tanya boleh je tanya aku, sebab aku dah faham sedikit sebanyak flow. hehehe

98 total views, 1 views today

Selfie & Welfie Contest bernilai RM1000

3 Replies to “Hadiah Ganjaran Untuk Blogger iphone 8, Macbook Air dan Kamera Lumix”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge