Cuci Perut Pada Bulan Puasa

Korang kejap je dah masuk bulan puasa kan.? Bulan puasa untuk kita merehatkan perut daripada masuk makanan yang bukan-bukan. Jangan la pula korang sumbat semua makanan, mentang-mentang la bulan Ramadhan boleh dikatakan syurga makanan. Petang-petang pergi bazar nampak makanan mula juling mata, itu nak, ini nak, habis semua nak diborong nya semua bawa balik. Akhirnya makanan tak habis, ke tong sampah juga..

Apa korang ingat makan banyak-banyak boleh kenyang 2-3 hari ke?! hahahaha.

Adoi la! jangan makan sebarangan, nanti rosak perut macam-macam penyakit timbul kan dah menyusahkan diri. Bersederhana la makan-makan tu ye.. Chewah! ustaz Halim mula berkhutbah.. hahaha.

Kasi chance la dekat perut korang tu berehat kejap. Tak lama pun sebulan je, itu pun setahun sekali. Cerita pasal perut ini kan, korang pernah terfikir tak macam mana nak cuci perut? Belah perut dengan pisau pastu gosok pakai span ka? hahahaha.. Hang jangan buat pasai.

BACA: Klinik Cuci Darah Shah Alam

Dalam perut ada usus, betul tak? Bila kita makan macam-macam, itu yang berkeladak segala kotaran dalam usus perut kita. Ish! la.. Kau apa tau, benda tu duk kat dalam, kalau boleh nampak dengan mata batang hidung sendiri mahu pengsan kot kau tengok perut kau yang dah hampir 40 tahun tak servis.

Bila usus kotor, kandungan dalam toksin tinggi lepas tu belendir dan akan membentuk plug serta kerak di dalam ruangan usus perut. Tunduk kepala tengok perut jap, tepuk-tepuk sikit harap-harap tak ada apa-apa la ye.. Wuuuu tak dapat bayangkan macam mana rupa usus perut yang dah hentam macam-macam benda makan selama ni.. hahaha.

Hati-hati guys! Usus kotor boleh mendatangkan penyakit-penyakit seperti sembelit, masalah penghadaman, kembung perut, sakit kepala, letih serta lesu, mulut berbau dan perut buncit. Ada tak? Ada tak? ini yang mula seram ni…

Haipp!! jangan tegur.. Tahu la sekarang perut buncit, nak buat acano dah macam-macam benda makan. Bak kata orang, selagi boleh makan kita makan. hahahah

Tapi baru-baru ini abam dapat keinsafan sampai bila abam nak aniaya perut abam dengan sumbat macam-macam benda sehingga boleh menyebabkan masalah usus dikemudian hari. Chewahh!!! hehehehe

Cara untuk saya atasi daripada penyakit-penyakit ini datang dengan mengnyah toksin dalam badan. Toksin yang semakin tinggi akan memberikan kesan yang buruk kepada kesihatan kulit juga.

Untuk mengyah toksin-toksin dalam badan saya perlu kologen yang dapat membantu. Tapi dah banyak sangat lambakan produk dalam pasaran sampai saya susah nak percaya yang mana satu berkesan.

Alhamdulillah saya dah jumpa satu PREMIUM COLLOGEN yang telah melepasi Ujian Kualiti Makanan yang ketat di Melaka Biotechnology Corporation, Kementerian Kesihatan Malaysia, dan disahkan Halal oleh JAKIM.

absolute25 soft launch

Produk ni baru dilancarkan secara rasmi pada 31 Mei 2016 selepas setahun ujikaji bahan dibuat.

absolute, cuci usus

Sekotak ada 20 sachets, 3grams. Sehari makan 2 kali. 1 sachet pagi 1 sachet malam. Time puasa makan masa sahur dan lepas berbuka/sebelum tidur. Cara makan pun senang tak payah bancuh-bancuh atau goncang dulu cuma terus koyak dan kemam dalam mulut sikit-sikit.  Nanti korang akan terasa perisa bubblegam. Tapi make sure lepas sejam makan Absolute ini minum air segelas bagi memabntu melancarkan pembuangan toksin melalui air besar.

Masalah Penghadaman Bermula Apabila Usus Kita Kotor!

Tindakbalas nya nanti lepas korang makan akan membuang air besar. Kalau macam saya sehari boleh 3-4 kali juga la ke toilet. Air kencing pun keluar warna pekat, tu menandakan pembuangan toksin melalui air kencing. Tengah puasa tak ada pergi toilet sangat sebab tak makan kan, tengok malam sikit membuang lagi. Bagus betul la Absolute ni membantu pencernaan dan penghadaman dengan cepat. Siapa ada masalah sembelit memang perlu makan supplement Absolute. Usus kotor daripada Masalah Penghadaman juga kena tahu tu..

Barang baik kena la kasitau kan… Untuk pembaca blog saya ni yang tengah tercari-cari cara membersihkan usus daripada toksin boleh dapatkan makanan tambahan Absolute 25. Sekarang tengah ada promosi, mana lah tahu kalau korang perlukan maklumat lanjut, rasa macam tak cukup apa yang saya tulis ini boleh check out :

Facebook : Nutririche Malaysia & Absolute25_HQ
Instagram : @NutriricheMalaysia & @Absolute25_HQ

Atau hubungi 012-2067007 / 017-2400788

Selamat Mencuba yaw!

Jom tengok video freeze time masa soft launch Absolute bersama blogger.

Video soft launch Absolute 25 NutriRiche Health & Beauty

(8)

3,917 total views, 1 views today

Jumpa Artis Dekat The Mines
Gosip Semasa Di Sepetang Bersama Blogger 2016

One Reply to “Cuci Perut Pada Bulan Puasa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge