Saya Cuba Argan Oil Ini Menggunakan Bersama Pomade, Hasilnya

lelaki pakai topi,
Most of time aku selalu keluar pakai topi. Senang, lepas mandi siap-siap keringkan rambut terus pakai topi tak payah nak sikat-sikat rambut. Rasanya dah 2-3 bulan kebelakangan ini pergi mana-mana aku pakai topi. Aku plan nak simpan rambut panjang nak bagi nampak lebih rapi bila pakai pomade.

Disebabkan rambut aku makin panjang makin ikal pakai pomade pun tak berapa jadi mcm orang yang memang rambut lurus. Ada tefikir juga nak buat relaxing rambut. Before ini pernah buat tapi macam tak jadi apa pun. Relaxing rambut ini lebih kurang macam rebonding tapi tak guna bahan kimia sangat untuk luruskan rambut. Pro and kontra relaxing rambut dengan rebonding rambut, relaxing tak tahan lama dalam 3 bulan je tempoh dia.

Aku rasa mula serabut rambut panjang-panjang ini bila buat kerja atas meja ada je rambut yang gugur. So aku decide potong jela rambut.

argan oil, argan oil for hair
Fuh! Dah potong rambut pendek rasa ringan kepala. Rambut pendek sedap pakai pomade kuantiti sikit pun dah cukup strong rambut. Aku baru try sebelum pakai pomade aku appply Argan Oil for Hair. Alamak weh! Best pula pakai argan oil rambut jadi lembut bila pakai dengan pomade senang je nak style rambut orang lelaki.
First, apply Argan Oil dulu lepas tu sapu pomade sikat cantik cantik kasi rapi last sekali sembur Hair Perfume. Tengok rambut pun sekarang dah boleh wangi-wangi tak ada bau kepam-kepam bila orang datang dekat dengan kita.
 
Penting juga sebenarnya penjagaan rambut ini. Betul tak apa aku cakap ini? Dengan rambut juga main peranan daripada segi penampilan. Rambut bila dah rosak silap-silap boleh jadi “pulau” dekat tengah-tengah. Hehehe.
 
Argan oil tu memang bagus semulajadi membantu melembapkan rambut, rambut lebih sihat dan berkilat. Argan oil yang aku pakai ini brand Hairdepot. Korang pergi usha outlet dia orang dekat One Utama. Haritu aku pergi memang macam-macam jenis penjagaan rambut ada dekat situ. Hair serum, hair treament, hair spray, hair perfumes, hair blower pun ada.
hairdepot-air dryer
Berterbangan Rambut Ainz
Laku keras hair blower Hairdepot ini dekat Lazada, harga memang murah. Kualiti dia macam hair dryer Salon. Ada yang panas dan sejuk. Kelajuan boleh control, perlahan, sederhana dan laju. Angin dia laju tak sama macam hair dryer yang home use punya. Ini kira lagi bagus. Korang cari model H-2000 HAIR DRYER.
ainz mentor
 
Kebetulan haritu terjumpa dengan artis Ainz Mentor Milenia 2016. Sempat juga borak dengan dia. Ainz ini artis Mentor Melenia protage kepada Azlan tahun 2016. Si Ainz ini lagi dia cakap dia suka main warna-warna rambut. Kejap kejap tukar warna rambut. Almaklumkan artis kan nak buat show. Tapi faham faham jela bila rambut dah bercampur campur dengan bahan kimia ini. Memang rosak rambut.
argan oil for hair
 
Nak tak nak memang kena buat treatment juga la. Ainz pun guna Argan Oil Haircepot. Dia cakap selama dia pakai Argan Oil Hairdepot rambut dia jadi ok, lembut, sihat dan sentiasa lembab.
 
Selain dari One Utama Hairdepot ada beberapa outlet lain juga di Amcorp Mall, Berjaya Time Square, e@Curve, Jaya Shopping Centre, Midvalley Megamall, Nu-Sentral, Quill City Mall dan beberapa lagi outlet seluruh Lembah Klang,
Ahh! Ada yangberdekatan dengan korang tak? Apa lagi pergi la datang terjah. Satu satunya kedai Penjagaan Rambut dan Body yang halimbrothers.com rekomen kan untuk pembaca semua.
Hairdepot pun ada online shopping yang korang boleh usha-usha dalam tu macam-macam produk Hair & Body Care.

(2)

756 total views, 0 views today

Senarai 3 Produk Hilangkan Parut

Korang tengah cari produk terbaik untuk hilangkan parut? Tak kisahlah parut jerawat ke, chickenpox ke, accident ke? Memang susah nak cari sebab takut tak berkesan. Sia-sia je kan bayar mahal-mahal tapi tak nampak perubahan. So aku nak tolong korang memudahkan pencarian produk yang betul. Kat sini aku ada senaraikan antara tiga produk yang popular dengan keberkesanannya ikut testimoni dan pengalaman aku sendiri.

TIPS:  Korang kena konsisten dan disiplin sapu ubat parut pada kawasan parut tu. Dan korang kena selalu minum air suam banyak-banyak untuk percepatkan lagi proses nak rawat luka atau parut.

1. Mederma

Merdema ni ada formula gel proaktif yang dapat mengurangkan parut lama dan baru yang ketara. Dia ada kombinasi tiga bahan aktif iaitu cepalin, allantoin dan aloe vera. Kombinasi istimewa bahan aktif dalam produk ni akan bertindak secara aktif dalam parut. Ikutkan apa yang aku baca dalam testimoni, memang boleh nampak perubahan parut ikut ton warna. Membuat parut lebih lembut, lebih licin dan lebih elastik macam kulit asal. Mederma ni femes kat US dan kat Malaysia ada jual di farmasi berhampiran. Harga dalam RM 40 hingga RM 115 ikut jenis.

2.  Dermatix

Dermatix ni ubat berbentuk gel yang boleh hilangkan parut gelap dan kemerah-merahan kat kulit. Dan boleh menghilangkan kegatalan atau rasa tidak selesa pada kawasan yang berparut. Sebab ada jenis parut yang boleh jadi kudis gatal-gatal kan. Kesannya boleh tahan cepat. Ada jual kat farmasi. Harga hanya RM45.50 untuk saiz kecik, RM62 saiz besar.

3.  Azanis Scar Serum

hilangkan parut, the best scar serum, azanis scar serum
Azanis Scar Serum

Azanis Scar Serum ni produk yang aku rasa paling sesuai untuk orang asia yang sedang mengalami masalah parut dan nak nampakkan hasil secepat mungkin. Aku sendiri pun rasa tak percaya lepas tengok testimoni produk ni Baru aku percaya kesan dia memang lagi cepat dan selamat kalau nak dibandingkan dengan produk nombor 1 dan 2. Kiranya Azanis Scar Serum patut korang cuba. Azanis Scar Serum ni dalam bentuk serum, maknanya dia punya tekstur sangat lembut, cepat meresap, dan mesra kulit. Tak berminyak dan tak rasa geli kalau pakai. Antara bahan-bahan penting dalam produk ni ialah antioksida yang sangat tinggi dan anti-radang dalam Vitamin E Natural) dan Cocoa Butter. Azanis Scar Serum ni boleh dikatakan satu produk bertaraf antarabangsa juga ni.

Selain kat Malaysia, ada dijual di Singapore, Indonesia dan Thailand. Tapi kena hati-hati sebab ada produk tiruan Azanis Scar Serum kat luar sana. Korang boleh dapatkan Azanis Scar Serum ni ada jual di farmasi-farmasi dan online.

Ok itu sahaja perkongsian buat korang yang masih tercari-cari produk hilangkan parut terbaik di dunia. Diharapkan perkongsian ini sedikit sebanyak dapat membantu korang membuat pilihan yang betul. The Best Scar Serum.

(10)

587 total views, 0 views today

Incoming search terms:

  • ubat parut jerawat yang paling berkesan di farmasi
  • ubat jerawat di farmasi
  • ubat jerawat paling berkesan di farmasi
  • azanis scar serum watson
  • ubat dermatix

Syoknya Bercuti Ke Langkawi

pulau-langkawi-permata-kedah

Where we go? Ke mana lagi kalau bukan ke pulau yang terbesar di Malaysia iaitu Pulau Langkawi. Yeay! Dikenali juga sebagai Pulau Lagenda kerana sarat dengan sejarahnya dan sangat kaya dengan alam semulajadi yang masih terpelihara. Pulau yang kaya dengan misteri ni tak pernah jemu dek pengunjung dan tak kira musim apa pun tetap ramai orang, baik dari pelancong luar mahupun tempatan.

langkawi-hotels-cenang

Selain mempunyai pulau-pulau yang cantik, kewujudan Langkawi Hotels yang menarik di sekitarnya juga menjadikan ia salah satu destinasi pelancongan yang paling popular. Aktiviti apa yang seronok? Please laa guys, banyak sangat kot aktiviti menarik yang boleh dilakukan. Im sure korang pasti tidak akan menyesal dengan aktiviti yang disediakan di sana.

pantai-cenang-langkawi
http://www.langkawi-info.com/cenang

Yes truelly, have so many fun things to do in Langkawi but better korang senaraikan dulu dan rancang aktiviti apa yang korang nak buat di sana nanti. Bagi korang yang sukakan suasana yang meriah dan banyak aktiviti yang boleh dilakukan hanya di satu tempat, aku suggest-kan korang visit ke Pantai Cenang. Ia merupakan sebuah pantai yang cantik dan popular. Selain mandi laut dan berkelah, korang juga boleh cuba melakukan aktiviti sukan air seperti jetski, berkayak, parasailing dan banana boat. Di sini juga terdapat pelbagai kemudahan pelancongan seperti hotel, resort dan chalet untuk penginapan, restoran dengan pelbagai pilihan makanan, operator pelancongan serta perkhidmatan kereta sewa.

langkawi-night-market
http://www.langkawi-info.com/shopping/night-markets-langkawi.htm

Selain itu, kalau bercuti ke Langkawi, korang jangan terlepas untuk singgah ke Night Markets Langkawi kerana terdapat pelbagai aneka makanan yang korang boleh rasa, pakaian serta pelbagai barangan lain dengan harga yang sangat murah. Apa yang best lagi, pasar malam ni buka pada tiap-tiap hari cuma tempatnya saja berlainan. So, hari-hari korang dapat makan makanan yang best-best.

padang-matsirat-nightmarket

Antaranya, ada gerai yang menjual pelbagai jenis ayam percik, somtam, kuih tradisional, kuih moden dan banyak lagi. Bukan setakat bersih saja, tapi masyarakat dan penjualnya sangat peramah dan mesra. Dengan pelbagai pilihan yang ada di sini, tak hairanlah jika ramai pelancong asing yang turut ambil kesempatan untuk berkunjung ke sini dan mencuba pelbagai variasi makanan tempatan yang murah.

Langkawi-Island_Hopping-Pulau-Beras-Basah
Island Hopping – Pulau Beras Basah Langkawi

beras-basah-langkawi

Korang suka island hopping? Kalau suka, yes kita geng! Bagi korang yang tak pernah lakukan aktiviti ni lagi, korang patut cuba sebab island hopping adalah the best things to do in Langkawi. Korang boleh ambil pakej menaiki bot yang telah disediakan dan korang akan dibawa ke beberapa tempat tarikan utama seperti Pulau Beras Basah.

pulau-singa-besar

Di sini korang boleh berehat, berjalan-jalan di tepi pantai atau mandi laut. Korang juga pasti akan terpesona dengan kecantikan hutan semulajadi yang menghijau nyaman. Seterusnya, korang akan dibawa singgah ke Pulau Singa Besar yang merupakan habitat semulajadi burung helang, monyet dan juga beberapa spesis haiwan lain. Aktiviti menarik di sini adalah korang dapat melihat gelagat helang menyambar makanan yang dilemparkan ke dalam laut. korang juga akan dibawa ke Pulau Dayang Bunting yang terkenal dengan tasik air tawar yang luas dan menarik. Korang boleh melakukan pelbagai aktiviti air yang disediakan seperti meredah hutan, berkayak, mengayuh bot dan mandi-manda.

oriental village
http://www.ronanpalliser.ie/blog/2009/08/29/oriental-village-langkawi

Seterusnya, korang juga boleh kunjungi ke Oriental Village Langkawi yang terletak di kaki Gunung Mat Cincang. Agak rugi juga tau kalau korang tak berkunjung ke sini kerana terdapat banyak tempat menarik seperti Sky Cab, Sky Dome, Sky Adventure Park, F1 Simulator dan banyak lagi. Korang juga boleh cuba beberapa aktiviti tasik yang menyeronokkan seperti roller orb, orb ball dan water bike.

galeri-produk-langkawi

Selain daripada tarikan gambar-gambar yang unik di 3D Art Museum, korang juga boleh lawati ke Galeri Produk Langkawi yang mengumpulkan pelbagai produk tempatan seperti ukiran kayu, barangan seramik, kristal, ukiran pisau dan keris, produk dari tempurung kelapa dan buluh, lukisan serta lain-lain lagi. Kalau nak mudahkan lagi perjalanan percutian korang, apa kata korang try check this link out, https://www.traveloka.com/en-my/ untuk book bilik pada rate yang paling best. Okay, have fun korang!

Kalau jumpa dekat Langkawi tegur-tegur la.  😎

(2)

3,569 total views, no views today

Minuman Kologen Sarang Burung Joy Of Life

sarang-burung-walit

Tonik sarang burung terkenal sebagai ubat awet muda di kalangan orang Cina purba. Tonik sarang burung biasanya dimakan oleh golongan orang kaya dan bangsawan dan ia dikatakan mampu untuk mengekalkan kecantikan seseorang sambil membantu untuk mengimbangi unsur Ying dan Yang dalam badan.

sel-sel-dalam-badan-manusia

Beberapa ribu tahun kemudian, manusia masih memakan tonik sarang burung kerana pengambilan sarang burung secara berterusan telah terbukti secara saintifik dimana ia beberapa manfaat kesihatan seperti merangsang pertumbuhan semula sel-sel dalam badan manusia, menguatkan sistem imun dan pernafasan, serta meningkatkan prestasi organ-organ dalaman kita. Antara kebaikan tonik sarang burung yang paling terkenal adalah mafaat dari segi kecantikan, iaitu keupayaannya untuk meremajakan sel-sel di samping menggalakkan kulit yang licin dan berseri dalam jangka masa panjang.

the-joy-of-life-soft-launch

Menyedari betapa pentingnya bagi orang zaman moden untuk nengekalkan kesihatan dan kecantikan luar dan dalaman, Ecolite Biotech Manufacturing Sdn Bhd (Ecolite) telah melancarkan produk minuman sarang burung berkolagen, ‘The Joy of Life‘.

collogen-bird-nest-drink

Minuman sarang burung berkolagen ini didatangkan dalam 5 perisa yang lazat dan menyegarkan iaitu; Aloe Vera, Lychee, Longan, Kurma Merah dengan Goji dan perisa original ‘The Joy of Life’. Minuman ini dibotolkan dalam packaging yang menarik dan boleh dikitar semula.
Minuman sarang burung Joy of Life ini disahkan Halal oleh JAKIM menawarkan manfaat kesihatan yang banyak. Minuman sarang burung ini juga mengandungi 2500mg kolagen dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan ia adalah bebas daripada bahan pengawet, perasa tiruan dan warna tiruan. Ia juga tidak mengandungi sebarang pemanis, menjadikannya selamat dan berkhasiat untuk dimakan dalam jangka masa panjang.

Minuman kesihatan ini boleh didapati di kedai serbaneka 7-11 dengan harga runcit RM6.50 setiap botol dan tidak lama lagi akan dijual di farmasi utama dan pasar raya besar di negara ini.

Untuk maklumat lanjut mengenai ‘The Joy of Life,’ sila layari www.thejoyoflife.my
Facebook : The Joy Of Life

(0)

545 total views, no views today

Adam and Eve Parfume Wangi Pilihan Hati

shah-mumtaz-perfumes-collection

shah-mumtaz-perfumes-collection

Kita boleh mengenali seseorang atau pun teringat kan seseorang dengan bau-bauan yang dipakai. Kadang-kadang juga dengan bau-bauan wangi boleh menarik perhatian orang dan memberi keyakinan kepada sipakai. Seolah-olah mempunyai satu aura yang hebat untuk bercakap dengan penuh yakin. Contoh nya macam nak mengurat awek, bila rasa badan dah wangi tak takut dah nak tegur perempuan lain. hehehe

Aku bukan pemakai minyak wangi tegar kerana penyebab minyak wangi tak tahan lama dan agak ragu-ragu nak bawa solat, tapi kali ini aku nak ketengahkan koleksi minyak wangi baru daripada Shah Mumtaz Parfum Collection yang sekurang-kurangnya boleh bertahan wangi sehingga 8 jam. Masa aku tengah menaip entry ini pun masih bau wangi.

Kali ini aku memilih untuk mencuba SM Parfum Collection selepas jatuh cinta dengan salah satu bauan untuk lelaki. iaitu Adam inspired by Brit by Burberry.  Aku dah habis belek-belek kualiti perfumes memang berkualiti tinggi, dan baunya tahan lama, harga pula memang berpatutan mampu dibeli, boleh tahan selama 8 jam. Bagi aku sebulan sekali bajet untuk beli perfumes apa salah nya iya dak??

Bila kau pakai SM Parfum Collection kau akan terasa sentiasa mewangi, bauan kau diingati perghh itu yang paling best tu. Kepekatan pati minyak wangi aku berani rekemen pada korang yang sedang baca ini beli dulu sebotol, harga tak mahal mana pun. cuma RM69 sekotak termasuk postage kalau beli online.

Kalau berminat untuk dapat kan sekotak/sebotol boleh terus hubungi :

No Telefon : 012-5566949 / 017-3344818.
Facebook : Shah Mumtaz Collection
Instagram : ShahMumtazCollection

Nak order dengan aku pun boleh, aku agen dropship Shah Mumtaz Collection juga. So untuk order dengan aku, nanti aku pass dekat HQ. HQ yang akan pos produk terus depan rumah. Macam tu senang kerja.

Ke korang berminat nak berniaga juga? Nampak macam menarik je perfumes ni, berkualiti, wangi dan tahan lama. Dah terjual beribu-ribu botol.  Aku rasa yang ini better korang email kan terus ke shahmumtazcollection@gmail.com

Oh lupa nak beritahu! SM Collection ini ada dua jenis koleksi parfumes, satu Adam dan satu Eve.

adam-and-eve-perfumes

Adam = 10 jenis wangian
Eve = 15 jenis wangian

????SM Parfum Collection for ADAM ????

➡️ Black by agnier
➡️ Extreme by Bvlgari
➡️ 1 Million by Paco Rabanne
➡️ 212 Sexy Men by Carolina Herrera
➡️ Armani Code by Gorgio Armani
➡️ Brit by Burberry
➡️ Polo Black by Ralph Lauren
➡️ Desire Red by Dunhill
➡️ Allure Sport by Chanel
➡️ Fuel For Life by Diesel
???? SM Parfum Collection for EVE ????

➡️ Bombshell by Victoria Secret
➡️ Heiress by Paris Hilton
➡️ Midnight Fantasy by Britney Spears
➡️ 212 Sexy Vip by Carolina Herrera
➡️ Romance by Ralph Lauren
➡️ Lady Million by Paco Rabanne
➡️ Coco Mademoiselle by Chanel
➡️ Light Blue by Dolce Gabbana
➡️ Still by Jlo
➡️ Flora by Gucci
➡️ Jadore by Dior
➡️ Guilty by Gucci
➡️ Omnia by Bvlgari
➡️ Miracle by Lancome
➡️ Be Delicious by DKNY

Pergh! ini tak aci wangian perempuan dilebihkan, lelaki ada 10 jenis je.. Huhuhu

Btw semua perfumes  Shah Mumtaz Collection inspired by international frangrance. Itu yang terbaik tu. Bau wangi gila!! Best.. Aku suka.

eve-shah-mumtaz-collection-parfume

Kolesi Eve aku ada Eve- Light Blue by Dolce Gabbana. Wangi gila weh! Siapakah Eve itu. Jeng.. jeng.. jeng..

Dah cuba baru tahu penangan wangi dia macam mana. Yang dah berkhawin jangan nak kuat sangat sembur dekat baju eh. Nanti bini korang tanya “Abang nak pergi mana, malam malam wangi ni?” Ahh! kes berat ni aku tak masuk campur. hahaha

(0)

512 total views, no views today

MM Juice Untuk Awak Yang Selalu Lupa Makan

mama-muda-juice

Mamamuda Juice ini aku bagi dekat Neyra je minum. Karang kalau aku yang minum jadi lain pulak. MM Juice orang perempuan sesuai yang minum. Hari pertama dia minum dapat tindak balas bangun pagi badan berpeluh-peluh. Padahal dia ni jenis yang susah nak berpeluh. Weh! mana tak nya berpeluh, ingredient dalam mamamuda juice ini power! Ada asam keping, asam keping herba alternatif yang amat berkesan untuk mengawal kegemukkan dan kolestrol. Yang berpeluh tu kesan fat burn la tu. Kalau dia boleh konsisten minum 10ml 2 kali sehari confirm banyak kilo boleh hilang ni. hehehe

Selain ingredient dalam mamamuda juice ada asam keping terdapat lagi 12 jenis herba terpilih semuanya.

1. Delima
2. Kurma
3. Halia
4. Kunyit
5. Kolegen
6. Garcinia Cambogia
7. Lobata
8. Mirifica
9. Mascotek
10. Akar Serapat
11. Kacip Fatimah
12. Manjakani

mm-juice

aum.. aum.. Ini herba-herba banyak mengancam ohh.. Barangsiapa wanita yang mengamalkan Mama Muda Juice bakal berisiko mendapat result yang mampat, sendat, tengang, ketat dan mantop. Untuk yang dah berkhawin harap bertabah la ye tetiba kalau suami puan tak lepas gengagaman dalam satu malam tu.. hehehe

Neyra ni belum kahwin lagi, so aku tak tahu apa result yang mampat sendat, tengang, ketat, mantop apa bagai tu.. hahaha. Nak tanya, soalan sensitif pulak.

Satu lagi sebab aku bagi Neyra ni minum Mama Muda Juice adalah tahap kesibukkan dia sampai lupa nak makan. Daripada pagi sampai petang bawak ke malam pun tak makan-makan. Tidur perut kosong.  Aku risau betul kalau seharian dia ni tak makan langsung. Sampai satu tahap aku nak ambik sudu terus suap makanan kalau ada depan mata dia.

Sebabkan aku tak boleh nak terus suap terus ke mulut dia, aku bagi dia sebotol MM Juice untuk dia minum 10ml sesudu pagi dan sesudu sebelum tidur. Dalam MM Juice ni ada kurma, buah-buahan yang tinggi kandungan gula dan mudah ditukarkan menjadi tenaga segera. Jadi, sangat baik untuk Neyra, kalau terlupa nak makan sekali pun ada sumber yang dapat membekalkan tenaga mencukupi sepanjang hari.

Sembang banyak pun tak guna, tembak pun tara kena, baca panjang-panjang lebar kalau tak tau dekat mana nak beli pun buat apa. Menyakitkan hati je! Lagi-lagi untuk akak akak dekat luar sana yang nak kasi mampat, sendat, tengang, ketat dan mantop. hehehe. Sabar ye akak-akak, kesian dekat abang abang nya, nanti bermadu pulak akak – akak.

harga-promosi-mama-muda-juice

Khas untuk akak-akak yang sedang baca blog saya ni untuk 10 pembaca terawal je tau guna promo code

Whatsapp : MMHalim ke 012-3547392 dapat harga promo 2 botol RM150 je. Kalau beli tanpa promo code MMHalim harga jadi lain mahal sikit la 1 BOTOL RM99 , 2 BOTOL RM198, Tapi kalau akak akak beli 2 botol dengan code promosi akak akak hanya perlu bayar RM150 je.

JIMAT RM48 AKAK OIII!!!

Ulangan sekali lagi, baca baik-baik untuk dapatkan harga diskaun gila-gila..

Whatsapp : MMHalim ke 012-3547392

PROMOSI KOD EXPIRED PADA 30 NOVEMBER 2016. Lambat grab melepas akak-akak nak dapat dengan harga promosi.

Info lanjut pasal produk boleh baca di laman web Mama Muda Juice. Ok?
Facebook : MM Juice

(0)

654 total views, no views today