Makan Best Di Bangi – Nasi Dagang Kuah Ikan Tongkol Power

nasi-dagang-sedap

Bagi yang follow aku di instagram atau facebook mesti perasan kan dalam sebulan 3-4 kali aku makan nasi dagang. Sedap sangat weh tu yang repeat makan banyak kali. Bangi tempat makan best mana cakap kau yang ada nasi dagang sekali free lokching 2 batang yang rangup. Kuah kari ikan tongkol dia yang padu, telur rebus sebiji macam mana la aku sanggup datang repeat makan jauh-jauh kat Bangi ni woi.

Aku tulis entry ni pun sebab teringat Nasi Dagang Sedap Orked Lavender Kafe. Dah lama tak makan woii tengah agak bz juga sekarang ni.

spaghetti beef bolognese

Kali terakhir haritu aku datang makan dekat Orked Lavender Kafe, spaghetti beef bolognese. faveret aku ni. Kebetulan diaorang dah tambah menu spaghetti apa lagi aku order la. Kalau tak sebelum ni ada spaghetti tuna je. Spaghetti tuna ni pun layan juga weh, tak percaya try la makan. Mesti korang tak pernah makan lagi kan spaghetti tuna? Kahkahkah.

Korang banyak sangat alasan aku lempang juga, aku yang datang jauh-jauh dari KL (jauh la sangat) pon boleh pergi ke Bangi demi mencari tempat makan best dan sedap di Bangi demi engkorang.

Ok dah, aku dah mark satu kedai makan best dekat bangi, next time nak cuba yang lain kedai makan yang sedap di Bangi.

 Suka Makan Nasi Ayam Penyet? Baca : Ayam Penyet Ria, Wangsa Maju Sedap

Nak apa? Nak alamat? Nah ambil ni.

ORKED LAVENDER KAFE
7-G JALAN PERSIARAN MEDAN PUSAT 2D,
43650 BANDAR BARU BANGI

MON -SAT 12.30 PM-11.30PM
FRIDAY 2.00 PM- 12.00 PM

Kau datang makan jangan ingat aku tak tau aku ada pasang spy dekat sana.

Baik kau dtg makan, kalau aku dapat kau tak datang makan siap kau! Penat-penat aku tulis alamat, lepas ni aku jumpa tempat makan best tak nak kasitau alamat. Padan muka engkau, aku yang makan kau yang tengok. Kahkahlah.

gambar oleh : Fazril Hafiz

2,572 total views, 3 views today

Ayam Penyet Ria, Wangsa Maju Sedap

ayam-penyet-ria-wangsa-maju-sedap

ayam-penyet-ria-wangsa-maju

Hai korang! Cuba korang tanya apa favourite food aku? Yeah! Ayam Penyet is my top list favourite food. Pergi mana-mana pun aku akan cari Ayam Penyet untuk lunch atau dinner. Cuba bayangkan sepinggan ayam penyet ada seketul ayam goreng penyet digoreng rapuh, makan bersama tempe, timun, tauhu, kobis dan keropok. Tahu tak apa yang buat sepinggan ayam penyet tu sedap? SAMBAL! Kalau sambal sedap memang terangkat makan kalau sambal tak sedap memang kelaut la.

ayam-penyet-ria-wangsa-maju-sedap

So food review kali ini nak cerita pasal makan malam bersama ayam penyet.  Excited ni dapat makan makanan kegemaran lepas tu ada orang teman pula tu. Cia. cia. cia…

Apa yang korang perlu tahu pasal aku adalah Ayam Penyet adalah antara senarai makanan kegemaran aku. Aku mula suka makan ayam penyet sejak tahun lepas. Siapa yang follow aku dekat instagram Halim Brothers tahu la dekat port mana aku selalu makan Ayam Penyet.

Nak ambil mood sikit jadi aku nak cuba rasa ayam penyet dekat kedai-kedai lain. Baru la kita boleh buat perbandingan yang mana satu betul-betul sedap, kan? Aku pergi ke Wangsa Maju, urmmm.. Banyak betul kedai makan Ayam Penyet dekat sini eh. Dalam banyak-banyak kedai aku tertarik dengan Restoran Ayam Penyet Ria. Bunyi nya macam ada Riang Ria, kena la dengan hati aku yang sedih lara. Dengan ada nama Ria ni dapat la aku menghiburkan perut dengan riang ria sekali. hukhukhuk T_T

Woi.. Woi..  Apa sedih-sedih ni? Orang datang nak makan la. So get your spoon and fork ready. Opss.. Sorry makan pakai tangan je. Meh saya suapkan awak.  Bismillah. Jemput makan semua! 😀

Ayam Penyet Sedap, Lazat dan Enak

ayam-penyet-wangsa-maju-sedap
Ayam Penyet + Nasi = RM12.90

Sebelum makan aku test dulu sambal dia power ke tak. Ternyata sambal Ayam Penyet Ria memang power! Cukup pedas, cukup rasa dan yang pasti aku dapat rasa kan sambal sini lain daripada sambal-sambal ayam penyet yang pernah aku makan. Ayam penyet digoreng lembut dan isi ayam yang segar lagi terasa enak dicicah pula tempe bersama sambal dan keropok penambah selera. Fuh! berselera aku makan.

Ayam Bakar BBQ

ayam-bakar-ayam-penyet-ria-wangsa-maju
Ayam Bakar BBQ RM14.20

Ayam penyet tadi dah memang signature dekat Restoran Ayam Penyet Ria ni. Tapi ada satu lagi special ayam bakar bbq. Ada 2 pilihan ayam bakar disini yang manis-manis pedas dan pedas. Yang manis-manis pedas tu diperap dan dibakar dengan resepi sos kicap manis dan yang pedas pula diperap dan dibakar bersama bumbu resepi asli. Aku suka yang pedas, yang manis-manis pun aku suka. Eh! Suka dua-dua la. Bila dah makan tak berhenti! hahaha.

ayam-bakar-sedap-wangsa-maju
Ayam Bakar BBQ Bumbu

Ikan Bakar Talapia BBQ

ikan-bakar-talapia-sedap-wangsa-maju
Ikan Bakar Talapia BBQ RM14.20

Kalau dah ada ayam bakar tak best la pula kalau tak ada ikan bakar, iyadok? Korang selain daripada suka makan ayam, korang mesti suka makan ikan juga kan? Ikan bakar talapia ini kombinasi yang menarik untuk makan malam korang bersama ayam penyet dan ayam bakar. Bila makan ketiga-tiga menu ini akan membuat perut korang yang berkeroncong datang kelaparan tadi bakal kenyang bagaikan ular sawa! hahaha. Ikan isi fresh! Dibakar secara langsung apabila dipesan. Kalau tak percaya tengok gambar di bawah!

bbq-ayam-dan-ikan
Bakar BBQ

Sup Rawon Daging Lembut

sup-rawon-lazat

Ayam penyet sudah, ayam bakar bbq dan ikan bakar talapia pun sudah. Apa lagi boleh makan? Ahh! Jom cuba Sup Rawon. Aku pertama kali dengar nama sup rawon ni, mula-mula dengar arr! apa keliwon? hahaha. Tapi serius cakap daging sup rawon ayam penyet ria memang lembut betul. Bila ditanya kenapa lembut sangat sampai boleh nampak dan rasa tekstur daging tu. Bila ditanya, rupa-rupanya tips untuk melembutkan daging dia orang rebus dulu selama lebih 8 jam. Memang betu-betul lembut makan pun tak ada terselit dekat tepi gigi. Memang layan hirup sup sambil makan daging dan nasi.

Makan Gado-Gado

gado-gado-sedap

Gado-gado makanan salad bersayur berasal dari Jawa. Terus terang cakap ini baru pertama kali aku makan gado-gado walupun dah biasa dengar. Aku suka gado-gado ni, bila dah start mengunyah dah tak boleh berhenti da. Kuah kacang dia sedap! 😀

Soda Gembira dan Teh Botol

soda-gembira-dan-teh-botol

Lepas dah puas makan memacam, ayam penyet la, ayam bakar, ikan bakar, gado-gado apa bagi semua aku minum air soda gembira. Fuh lepas minum soda gembira terasa gembira menusuk kalbu betul la. Dan satu lagi air Teh Botol. Teh Botol ni di Indonesia antara letak coke dengan Teh Botol orang sana lebih suka ambil Teh Botol. Rasanya pun sedap. Kalau dahaga minum Teh Botol sejuk-sejuk, hilang dahaga.

Puas Hati Makan di Restoran Ayam Penyet Ria, Wangsa Maju

ayam-penyet-wangsa-maju
Bahagian Depan dan Bawah
tempat-buat-event
Bahagian Atas

Secara keseluruhan aku puas hati makan di Restoran Ayam Penyet Ria. Dekorasi kedai pun cantik dan santai. Kedai yang agak besar, bersih dan terdapat satu ruangan di bahagian atas. Di bahagian atas boleh muatkan dalam 20 orang untuk nak buat apa-apa event, hi tea dan gathering pun boleh tempah khas. Cuma bayar harga makanan je tak ada bayaran untuk kos sewa kedai.

Sedikit info untuk yang gilakan Nasi Ayam Penyet yang perlu tahu Restoran Ayam Penyet yang pertama dibuka di Malaysia sebelum menjadi ikut-ikutan jenama lain sekitar tahun 2009 lagi di Wangsa Maju. Di Malaysia merupakan franchise daripada HQ Indonesia. Segala resepi, masakan dan tukang masak di sini adalah asli orang Indonesia sendiri yang masak.

ayam-penyet-paling-sedap
Kebersihan kedai Grade A!

Alamat:

No 33G, Jalan Wangsa Delima 12,
Wangsa Line, Pusat Bandar Wangsa Maju,
55300 Kuala Lumpur.

Landmark : Berdekatan Bank Islam dan sebelah kedai Temerloh Catering.

Nombor telefon:
03-41437889

Cawangan lain: G Tower, Melawati, SOGO, Setia City Mall, Publika, dan Aeon Bukit Raja.

Trivia : Terjadi nya Ayam Penyet ini menurut kata pengasas Ayam Penyet Ria, mengatakan pada masa itu perniagaan beliau tidak untung lalu memohon doa kepada Allah bagaimana mahu beri untung pada perniagaanya. Satu hari dia mendapat seru untuk memenyetkan ayam kalau mahu perniagaan nya untung. Mula daripada situ terjadinya ayam penyet dan perniagaan semakin maju dan telah sampai sehingga ke negara Malaysia.

Last but not least thanks Ayu sudi teman makan! hahaha. Ayam penyet tidak mungkin bisa sedap jika tiada yang menemani. Chia.. Chia..

ayam penyet ria, wangsa maju
Ini Ayu!

1,071 total views, 2 views today

Street Churros One Utama

Sambungan daripada entry Shokubutsu Shower Run 2016, lepas habis run dekat Bandar Rimbayu, Kota Kemuning terus pergi ke One Utama untuk food review Street Churros. Sebelum ini pernah tengok ramai yang dah buat food review Street Churros dekat IOI City Mall Putrajaya yang merupakan cawangan pertama. Cawangan kedua baru buka di One Utama Shopping Center.

Aku sebenarnya dah banyak kali dengar orang sebut-sebut pasal churros ni, tapi macam tak pernah tengok depan mata dan rasa apatah lagi. Nasib baik beberapa hari lepas ada meeting, client order churros. Masa tu lah aku macam “ohhh ini rupanya churros”. Aku pun try la rasa, ok la rasa.

Sebelum aku nak cerita panjang pasal churros sedap ini, aku nak bagitau yang Street Churros brand dari Korea. Baru masuk di pasaran Malaysia. Sememagnya Churros premium dan segar dihasilkan.

Jom kita rasa Street Churros, sedap ke idokkkkk?

street-churros

Original Churros
Original Churros yang ditaburkan Cinnamon, Chocolate atau Cheese.

  • Rasa enak dan ranggup
  • Panas dan fresh

Harga : RM4.90

Nak lagi sedap dan umpphh cicah dipping sauces

  • Chocolate
  • Cream Cheese
  • Strawberry
  • Blueberry

Harga : RM1.50

filling-chu
photo by budak pacak

Filling-Chu

  • Churros yang ada isi di dalam
  • Sedap dan cair di dalam
  • Sekali ngap nak lagi

Perisa yang boleh dipilih
Chocolate, Cream Cheese atau Blueberry

Harga : RM7.90

Bila cuba makan Street Churros, apesal lain gila rasa sedap lagi churros dekat sini. Argghh! Nak datang makan lagi. Rekemen untuk korang datang cuba Churros terbaik setakat ini yang aku makan.

ah-chu-street-churros

Ada lagi satu Churros. Ah-Chu. Kombinasi aiskrim & churros. Cicah churros dengan aiskrim. Nyum3

Empat pilihan Ah-Chu

Choco Choco, Choco Berry, Strawberry, dan Plain Vanilla.

chocolate drink

Minuman Street Churros

  • Choco Latte
  • Green Tea Latte
  • Milk Tea Latte
  • Fresh Lemonade
  • Passion Fruit
  • Green Tea Latte!

street-churros-drink

Menu minuman baru

Oh My Mango dan I Love Strawberry.

Ok guys!

Jom serbu Street Churros!!!

Oktober ini, Street Churros mengadakan Churros Fest! Setiap Ahad, datang je jam 2 petang beli churros dengan harga RM2.00 je tau.!!

review-street-churros

the-best-churros
Amboi banyak nya dia makan!!!

IOI City Mall (Lower Ground, LG-66A) atau 1Utama outlet (Lower Ground, LG319A)


Website :
Street Churros
Facebook :
Street Churros Malaysia
Instagram : 
streetchurrosmy

1,488 total views, no views today

MM Juice Untuk Awak Yang Selalu Lupa Makan

mama-muda-juice

Mamamuda Juice ini aku bagi dekat Neyra je minum. Karang kalau aku yang minum jadi lain pulak. MM Juice orang perempuan sesuai yang minum. Hari pertama dia minum dapat tindak balas bangun pagi badan berpeluh-peluh. Padahal dia ni jenis yang susah nak berpeluh. Weh! mana tak nya berpeluh, ingredient dalam mamamuda juice ini power! Ada asam keping, asam keping herba alternatif yang amat berkesan untuk mengawal kegemukkan dan kolestrol. Yang berpeluh tu kesan fat burn la tu. Kalau dia boleh konsisten minum 10ml 2 kali sehari confirm banyak kilo boleh hilang ni. hehehe

Selain ingredient dalam mamamuda juice ada asam keping terdapat lagi 12 jenis herba terpilih semuanya.

1. Delima
2. Kurma
3. Halia
4. Kunyit
5. Kolegen
6. Garcinia Cambogia
7. Lobata
8. Mirifica
9. Mascotek
10. Akar Serapat
11. Kacip Fatimah
12. Manjakani

mm-juice

aum.. aum.. Ini herba-herba banyak mengancam ohh.. Barangsiapa wanita yang mengamalkan Mama Muda Juice bakal berisiko mendapat result yang mampat, sendat, tengang, ketat dan mantop. Untuk yang dah berkhawin harap bertabah la ye tetiba kalau suami puan tak lepas gengagaman dalam satu malam tu.. hehehe

Neyra ni belum kahwin lagi, so aku tak tahu apa result yang mampat sendat, tengang, ketat, mantop apa bagai tu.. hahaha. Nak tanya, soalan sensitif pulak.

Satu lagi sebab aku bagi Neyra ni minum Mama Muda Juice adalah tahap kesibukkan dia sampai lupa nak makan. Daripada pagi sampai petang bawak ke malam pun tak makan-makan. Tidur perut kosong.  Aku risau betul kalau seharian dia ni tak makan langsung. Sampai satu tahap aku nak ambik sudu terus suap makanan kalau ada depan mata dia.

Sebabkan aku tak boleh nak terus suap terus ke mulut dia, aku bagi dia sebotol MM Juice untuk dia minum 10ml sesudu pagi dan sesudu sebelum tidur. Dalam MM Juice ni ada kurma, buah-buahan yang tinggi kandungan gula dan mudah ditukarkan menjadi tenaga segera. Jadi, sangat baik untuk Neyra, kalau terlupa nak makan sekali pun ada sumber yang dapat membekalkan tenaga mencukupi sepanjang hari.

Sembang banyak pun tak guna, tembak pun tara kena, baca panjang-panjang lebar kalau tak tau dekat mana nak beli pun buat apa. Menyakitkan hati je! Lagi-lagi untuk akak akak dekat luar sana yang nak kasi mampat, sendat, tengang, ketat dan mantop. hehehe. Sabar ye akak-akak, kesian dekat abang abang nya, nanti bermadu pulak akak – akak.

harga-promosi-mama-muda-juice

Khas untuk akak-akak yang sedang baca blog saya ni untuk 10 pembaca terawal je tau guna promo code

Whatsapp : MMHalim ke 012-3547392 dapat harga promo 2 botol RM150 je. Kalau beli tanpa promo code MMHalim harga jadi lain mahal sikit la 1 BOTOL RM99 , 2 BOTOL RM198, Tapi kalau akak akak beli 2 botol dengan code promosi akak akak hanya perlu bayar RM150 je.

JIMAT RM48 AKAK OIII!!!

Ulangan sekali lagi, baca baik-baik untuk dapatkan harga diskaun gila-gila..

Whatsapp : MMHalim ke 012-3547392

PROMOSI KOD EXPIRED PADA 30 NOVEMBER 2016. Lambat grab melepas akak-akak nak dapat dengan harga promosi.

Info lanjut pasal produk boleh baca di laman web Mama Muda Juice. Ok?
Facebook : MM Juice

632 total views, 1 views today

Datang Jauh Ke Melaka Semata Nak Makan Kek dan Roti

Hai Melaka! i comeback, selepas last hari tu review restoran steamboat dan hotel. hahaha.. Aihhh! Kesian mu Melaka ada hal baru nak nampak batang hidung.  Ampun… Ampun.. Ini pun pergi Melaka sebab ada pelancaran Anchor Say Cheese Campaign. Kemain jauh lagi outstation event. Dah la sesat jalan nak tempat event tu. Pusing punya pusing baru la jumpa.

Brand Anchor siapa tak kenal, brand ini terkenal dengan butter cake yang sedap. Nak buat kek kena la guna pure butter. Brand Anchor ini pure butter yang  selalu orang guna untuk baking kek. Cerita nya sekarang ini dah masuk fasa kedua tengah mempromosikan Anchor Say Cheese Campaign selepas fasa pertama telah dapat sambutan yang menggalakan daripada peminat brand Anchor ini sendiri.

Cheese cake, kek

Untuk kempen kedua ini korang akan dapat rasa dessert-dessert yang menggunakan brand Anchor , so untuk dapatkan desert-desert yang istimewa  ini tak banyak tempat ada cuma beberapa kedai bakery termasuklah Yeast Pastry House Melaka yang haritu kitaorang datang makan kek dan roti semata. hehehe

Korang jangan tahu makan je, tau tak brand Anchor ini daripada company mana? Butter dan Cheese Anchor yang jadi faveret setiap kali korang baking tu adalah daripada Fonterra Foodservices Malaysia. Disebabkan korang jenis die hard fans konon nya, hehehe. Khas untuk peminat Anchor cepat dapatkan limited edition dessert yang dihasilkan khas oleh chef-chef Fonterra dengan menggunakan bahan-bahan yang sangat berkualiti daripada brand Anchor seperti butter, cream cheese, susu dan krim.

Mungkin korang pernah beli butter dekat pasaran dan rasa macam tertipu je sebab bukan sepenuhnya butter yang sebenar betul tak? Untuk pengetahuan semua, brand Anchor ini salah salah satu syarikat terbesar dari New Zealand, dan global leader dalam industry nutrisi tenusu ni. Butter dia 100% pure butter dan bukan jenis campuran minyak sawit dan tenusu. Memang jauh beza sedapnya rasanya daripada yang lain. huhuh

Dah 40 tahun ulangtahun Fontera di Malaysia, rupa-rupanya bukan setakat brand Anchor je ada yang lain Anmum, Anlene dan Fernleaf pun dihasil kan oleh Fontera.

Connecting with Loved Ones

Tema seleksi dessert European.

Antara Kek dan Roti yang menggunakan butter dan cheese Anchor.

Almond Rosa

Moist Chocolate Welnut Brownies

 

Lady Marmalade Anchor
+ Roti manis dengan cream cheese perisa oren
+ Toppingnya ialah kepingan buah oren!
+ Masam manis buah oren tu sangat sedap bila mixed dengan cream cheese.

Lady Marmalade Anchor Butter Bread

First Love Bread
+ Roti manis dengan brown sugar cream cheese di atas roti.
+ Sprinkle tambahan brown sugar diatasnya
+ Jatuh cinta dengan kelembutan roti First Love ni.

First Love Anchor Bread

Satu benda je, saya ini tak berapa gemar sangat nak makan butter dengan cheese ni. Rasa macam mengarut je datang jauh-jauh dari KL pergi Melaka semata-mata nak makan benda macam ni. Tapi lepas sampai dekat Yeast Pastry House ini tengok banyak gila kek dan roti-roti. Kek dan roti-roti diantaranya menggunakan butter dan cheese brand Anchor. Tak sangka pula kek dan roti ni sedap-sedap dan lembut pula. Terus rasa hilang tension dapat makan kek Almond Rosa, Cheeznie Moist Chocolate Welnut, First Love Bread, Lady Marmalade Bread. Fuh! memang terbaik la.

Tapi sayang  semua roti dan kek eksklusif dari Anchor boleh didapati di kedai kek dan roti terpilih di tempat-tempat terpilih je seperti di RT Pastry (Klang Valley), Bread History (Penang), The Baker’s Hut (Seri Manjung), Born & Bread (Ipoh), Patisfrance dan Yeast Pastry House (Melaka), Veluxe Cake House (Skudai), Fung Seng Cake House (Muar), Port View Euro Bakery (Kota Kinabalu), Taka Cake House (Kuching), dan Hot Cross Buns (Miri).

Harga adalah berbeza mengikut jenis roti dan kek. Tapi, murah je! Serendah harga RM3.50 pun boleh dapat dah roti First Love yang gebu tu! Fuh, roti murah dan sedap.

966 total views, 1 views today

Incoming search terms:

  • senarai kedai kek di melaka

Majlis Blogger Raya Sambutan Tahun Ketiga

Blogger Raya 2016, Hai Blogger! Sajian d-Hidang Catering

Alhamdulillah Majlis Blogger Raya 2016 dapat juga dilaksanakan dengan jayanya. Merupakan majlis blogger raya tahun kedua dibuat selepas 3 tahun Hai Blogger! ditubuhkan. Terasa cepat betul masa berlalu. Padahal sebelum majlis berlangsung terasa lambat masa berjalan sampai tiba waktu nya terasa cepat pula masa berlalu dengan kehadiran blogger dan tetamu datang.

Bertema pakaian baju kurung dan baju melayu punya meriah masing-masing datang.

Memang dah niat nak adakan Majlis Blogger Raya ini sebagai majlis tahunan wajib Hai Blogger! untuk diraikan bersama rakan-rakan blogger yang lain. Tak lain tak bukan tujuan dan objektif untuk berjumpa rakan-rakan blogger bermaafan-maafan di penghujung syawal di mana awal syawal kita tak berkesempatan jumpa. Yela masing-masing sibuk dengan keluarga di kampung dan sebagainya.

Agak sukar sebenarnya untuk memilih lokasi dan makanan terbaik untuk majlis blogger raya tahun ini. Bermacam-macam tawaran saya terpaksa tolak, sampai terasa putus asa kerana dah rasa lewat untuk adakan majlis blogger raya.

Sehingga la saya telah menjumpai perkhidmatan katering yang boleh sama-sama menguruskan majlis blogger raya untuk 100 pax tetamu. Perbincangan dibuat, setelah diteliti makanan berkualiti dan ekslusif. Berpengalaman selama 14 tahun, telah banyak menguruskan majlis-majlis orang kenamaan. Tak dapat disangkalkan ini katering terbaik untuk adakan majlis blogger raya 2016.

Bersama Pegurus dan Sales Manager Sajian d-Hidang
Bersama Pegurus dan Sales Manager Sajian d-Hidang

Memperkenalkan Sajian d-Hidang Catering. Maka setelah mendapat kesepakatan kami telah memilih pada tarikh 01 Ogos 2016 iaitu jatuh pada syawal ke 27 bagi mengadakan Blogger Raya 2016 Sajian d-Hidang bertempat di Central Kitchen, Seksyen 15, Shah Alam.

Blogger Raya 2016, Hai Blogger! Sajian d-Hidang Catering

Saya tak terbayang punya ekslusif nya Blogger Raya 2016 Sajian d-Hidang dengan bertema kan english theme dan dekorasi kelihatan elegan. Hebat betul penangan kerja-kerja Sajian d-Hidang. Cuba bayangkan sebenarnya semua ini last minutes preparation. Khemah, dekorasi apa semua dibuat pada waktu petang sebelum majlis bermula. Dalam hati saya dah gementar takut tak sempat siap, paling tidak pun khemah sudah disiap pasang sehari sebelum majlis.  Perasan gementar saya tadi berasa lega kerana kerja-kerja yang dilakukan oleh krew katering sangat cekap dan cepat. Sekejap je siap dalam pukul 6 petang dah siap pasang. Saya memang mencadangkan anda yang sedang mencari katering yang cepat dan pakej lengkap memilih Sajian d-Hidang Catering, nanti di bawah saya bagi nombor untuk dihubungi.

Blogger Raya 2016, Hai Blogger! Sajian d-Hidang Catering, Suffila Aida

Bertema pakaian baju kurung dan baju melayu punya meriah masing-masing datang. Bab makanan tak perlu risau, ada lebih 13 jenis Menu Raya Ekslusif daripada pihak Sajian d-Hidang sediakan untuk para blogger menikmatinya dengan enak. Nak tahu apa 13 jenis menu raya ekslusif tu? Saya senarai kan di bawah.

Blogger Raya 2016, Hai Blogger! Sajian d-Hidang Catering

Blogger Raya 2016, Hai Blogger! Sajian d-Hidang Catering

Lemang, lontong, rendang daging, rendang ayam, kuah lodeh, kuah kacang, satay ayam / daging, roti jala + kari ayam, Kuey Teow Goreng Panas, ABC / cendol, air kordial anggur, burritos ayam / kambing, kambing golek dan banyak lagi.

Blogger Raya 2016, Hai Blogger! Sajian d-Hidang Catering,

Makanan saya tak sempat nak rasa semua, rata-rata saya lihat semua tetamu menyukai menu makanan yang disediakan oleh Sajian d-Hidang. Tapi apa boleh saya kata, ini saya sendiri makan burritos antara yang sedap saya makan pada masa itu. Kalau dekat luar tak akan dapat burritos seperti ini yang penuh dengan isi daging, lembut, enak dan sedap. Cuba la, antara menu yang terdapat di dalam pakej katering Sajian d-Hidang.

Blogger Raya 2016, Hai Blogger! Sajian d-Hidang Catering
Burritos Stall

Burrito merupakan salah satu makanan Mexico. Makanan ini terdiri atas tortilla gandum yang diisi dengan pelbagai jenis daging seperti daging lembu atau ayam.

Blogger Raya 2016, Hai Blogger! Sajian d-Hidang Catering, Suffila Aida

Majlis turut dimeriahkan oleh emcee persis Emma Maembong, dibawakan khas oleh Mohd Fuad. Siapa berminat nak ada emcee persis Emma Maembong bagitau je nanti saya bagi nombor contact. Sebelum tu nah! ini ig emcee kita yang persis Emma Maembong tu , follow instagram Suffila Aida.

Blogger Raya 2016, Hai Blogger! Sajian d-Hidang Catering

Terima kasih kepada tetamu jemputan VIP yang telah saya jemput iaitu Tuan Hafiz Mansor – Coolhijab, Cik Jasseica Rashid – Miwa Jelly Drink, Tuan Noorizam Shah & Puan Nana – Emorra kerana sudi hadir bersama-sama di Majlis Blogger Raya 2016.

Blogger Raya 2016, Hai Blogger! Sajian d-Hidang Catering, coolhijab

Tak disangka tuan Hafiz Mansor datang bawa lebih 20 botol coolhijab untuk dibuat giveaway. So, kita buat kuiz sikit siapa dapat jawab soalan kita bagi sebotol coolhijab dan 10 botol terakhir siapa nak kena rebut. Memang meriah la masa tu siapa cepat dia dapat.

Berkesempatan ini juga saya telah menjemput Tuan Faiz Razak daripada blogrdirect untuk memberi sedikit intro apa itu blogrdirect dan manfaat kepada industri blogger di Malaysia. Boleh mendaftar di blogrdirect.com, buat masa sekarang sistem sedang lagi beta tester. Korang boleh daftar dan cuba uji sistem kemudian boleh bagi maklumbalas untuk penambahbaikkan dan sebagainya.

Majlis sebegini tak akan mampu berlangsung jika tanpa tulang belakang crew dan partner Neyra Shazeyra, Iena Eliena, Rafzan Tomomi, CVS Production, Blogrdirect dan penaja utama Sajian d-Hidang serta penaja bersama MIWA Jelly Drink.

Akhir kata, setiap majlis yang dirancang sebagus mana pun pasti ada cacat cela nya, jika ada kekurangan dan terlebih di dalam Majlis Blogger Raya 2016 Sajian d-Hidang, Hai Blogger! anjurkan ampun & maaf kami pinta. Ribuan terima kasih kepada semua blogger dan tetamu yang telah hadir jika ada rezeki dan umur yang panjang boleh kita berjumpa lagi pada tahun hadapan dengan penganjuran lebih ramai dan meriah.

Oh! Sebelum terlupa kepada yang sedang mencari perkhidmatan katering pakej majlis perkhawinan, majlis korporat‎, majlis graduasi, Hi-Tea, Inflight catering dan lain-lain lagi. Saya 100% mencadangkan kepada anda yang berminat untuk mengadakan majlis yang grand, exclusive, makanan berkualiti dan sedap untuk menghubungi Sajian d-Hidang sebagai pilihan pakej katering.

SAJIAN D HIDANG (M) SDN BHD
Sajian d-Hidang Catering
33 Jalan Tukul P15/P, Seksyen 15, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia

Facebook : Sajian d-Hidang Catering
Nom Pejabat: 03 – 5510 8776 / 9776 / 3773

p/s: Unlock achievement tahun lepas penganjuran blogger raya 2015 sekitar 20 orang tetamu, tahun ini kami telah berjaya anjurkan untuk 100 orang tetamu. Bagaimana dengan tahun hadapan? 100? 200? 300 orang? Sama-sama kita nantikan sokongan rakan-rakan diperlukan dan amat dihargai. Tanpa sokongan korang tidak akan dapat disempurnakan majlis sebegini.

Baca: Sambutan Blogger Raya 2015

2,629 total views, no views today