Nak Menang Beg LV, Macbook & iPads?

Hi korang!

bandoru-store-contest
Jom nak ajak korang semua mengambil bahagian dalam peraduan sempena pembukaan Bandoru Store untuk memenangi Beg LV, iPads & Macbook.

Siapa nak menang Beg LV, iPads dan Macbook? Tipu la kalau tak nak. Berebut-rebut semua nak kan. Ok kali ini jom rebut peluang menangi hadiah lumayan. Mudah je cara nak menang.

bandoru-store-contest-share-point
Apa yang korang lakukan ialah… Kongsikan peraduan ini kepada kawan-kawan.
Setiap kali salah seorang rakan anda sign up, korang akan mendapat 20 penyertaan tambahan (Points) untuk menang.
Dekat mana nak join contest ni? Register di >>  http://v.bandoru.com/ref/a3827661/

Cara bagaimana untuk memenangi peraduan ini.

Step 1 – Share di Facebook

Step 2 – Share di Twitter

Step 3 – Emailkan Kepada Kawan
Daftar di >> http://v.bandoru.com/ref/a3827661

Tingkatkan Peluang Untuk Memenangi Beg LV, Macbook
iPad Dengan SHARE Page Ini Kepada Seramai Mungkin
Rakan-Rakan Anda.

Setiap Rakan Anda Yang Daftar Melalui Referral Link
Dibawah Akan Menambahkan 20 Kali Peluang (Points)
Anda Untuk Menang.

5 Peserta Yang Mengumpul Points Terbanyak
Sebelum 5 Nov 2016 Akan Dikira Sebagai Pemenang!

Jom Start SHARE!

bandoru-store-contest-grand-opening

(0)

709 total views, no views today

Minuman Kologen Sarang Burung Joy Of Life

sarang-burung-walit

Tonik sarang burung terkenal sebagai ubat awet muda di kalangan orang Cina purba. Tonik sarang burung biasanya dimakan oleh golongan orang kaya dan bangsawan dan ia dikatakan mampu untuk mengekalkan kecantikan seseorang sambil membantu untuk mengimbangi unsur Ying dan Yang dalam badan.

sel-sel-dalam-badan-manusia

Beberapa ribu tahun kemudian, manusia masih memakan tonik sarang burung kerana pengambilan sarang burung secara berterusan telah terbukti secara saintifik dimana ia beberapa manfaat kesihatan seperti merangsang pertumbuhan semula sel-sel dalam badan manusia, menguatkan sistem imun dan pernafasan, serta meningkatkan prestasi organ-organ dalaman kita. Antara kebaikan tonik sarang burung yang paling terkenal adalah mafaat dari segi kecantikan, iaitu keupayaannya untuk meremajakan sel-sel di samping menggalakkan kulit yang licin dan berseri dalam jangka masa panjang.

the-joy-of-life-soft-launch

Menyedari betapa pentingnya bagi orang zaman moden untuk nengekalkan kesihatan dan kecantikan luar dan dalaman, Ecolite Biotech Manufacturing Sdn Bhd (Ecolite) telah melancarkan produk minuman sarang burung berkolagen, ‘The Joy of Life‘.

collogen-bird-nest-drink

Minuman sarang burung berkolagen ini didatangkan dalam 5 perisa yang lazat dan menyegarkan iaitu; Aloe Vera, Lychee, Longan, Kurma Merah dengan Goji dan perisa original ‘The Joy of Life’. Minuman ini dibotolkan dalam packaging yang menarik dan boleh dikitar semula.
Minuman sarang burung Joy of Life ini disahkan Halal oleh JAKIM menawarkan manfaat kesihatan yang banyak. Minuman sarang burung ini juga mengandungi 2500mg kolagen dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan ia adalah bebas daripada bahan pengawet, perasa tiruan dan warna tiruan. Ia juga tidak mengandungi sebarang pemanis, menjadikannya selamat dan berkhasiat untuk dimakan dalam jangka masa panjang.

Minuman kesihatan ini boleh didapati di kedai serbaneka 7-11 dengan harga runcit RM6.50 setiap botol dan tidak lama lagi akan dijual di farmasi utama dan pasar raya besar di negara ini.

Untuk maklumat lanjut mengenai ‘The Joy of Life,’ sila layari www.thejoyoflife.my
Facebook : The Joy Of Life

(2)

643 total views, 1 views today

Adam and Eve Parfume Wangi Pilihan Hati

shah-mumtaz-perfumes-collection

shah-mumtaz-perfumes-collection

Kita boleh mengenali seseorang atau pun teringat kan seseorang dengan bau-bauan yang dipakai. Kadang-kadang juga dengan bau-bauan wangi boleh menarik perhatian orang dan memberi keyakinan kepada sipakai. Seolah-olah mempunyai satu aura yang hebat untuk bercakap dengan penuh yakin. Contoh nya macam nak mengurat awek, bila rasa badan dah wangi tak takut dah nak tegur perempuan lain. hehehe

Aku bukan pemakai minyak wangi tegar kerana penyebab minyak wangi tak tahan lama dan agak ragu-ragu nak bawa solat, tapi kali ini aku nak ketengahkan koleksi minyak wangi baru daripada Shah Mumtaz Parfum Collection yang sekurang-kurangnya boleh bertahan wangi sehingga 8 jam. Masa aku tengah menaip entry ini pun masih bau wangi.

Kali ini aku memilih untuk mencuba SM Parfum Collection selepas jatuh cinta dengan salah satu bauan untuk lelaki. iaitu Adam inspired by Brit by Burberry.  Aku dah habis belek-belek kualiti perfumes memang berkualiti tinggi, dan baunya tahan lama, harga pula memang berpatutan mampu dibeli, boleh tahan selama 8 jam. Bagi aku sebulan sekali bajet untuk beli perfumes apa salah nya iya dak??

Bila kau pakai SM Parfum Collection kau akan terasa sentiasa mewangi, bauan kau diingati perghh itu yang paling best tu. Kepekatan pati minyak wangi aku berani rekemen pada korang yang sedang baca ini beli dulu sebotol, harga tak mahal mana pun. cuma RM69 sekotak termasuk postage kalau beli online.

Kalau berminat untuk dapat kan sekotak/sebotol boleh terus hubungi :

No Telefon : 012-5566949 / 017-3344818.
Facebook : Shah Mumtaz Collection
Instagram : ShahMumtazCollection

Nak order dengan aku pun boleh, aku agen dropship Shah Mumtaz Collection juga. So untuk order dengan aku, nanti aku pass dekat HQ. HQ yang akan pos produk terus depan rumah. Macam tu senang kerja.

Ke korang berminat nak berniaga juga? Nampak macam menarik je perfumes ni, berkualiti, wangi dan tahan lama. Dah terjual beribu-ribu botol.  Aku rasa yang ini better korang email kan terus ke shahmumtazcollection@gmail.com

Oh lupa nak beritahu! SM Collection ini ada dua jenis koleksi parfumes, satu Adam dan satu Eve.

adam-and-eve-perfumes

Adam = 10 jenis wangian
Eve = 15 jenis wangian

????SM Parfum Collection for ADAM ????

➡️ Black by agnier
➡️ Extreme by Bvlgari
➡️ 1 Million by Paco Rabanne
➡️ 212 Sexy Men by Carolina Herrera
➡️ Armani Code by Gorgio Armani
➡️ Brit by Burberry
➡️ Polo Black by Ralph Lauren
➡️ Desire Red by Dunhill
➡️ Allure Sport by Chanel
➡️ Fuel For Life by Diesel
???? SM Parfum Collection for EVE ????

➡️ Bombshell by Victoria Secret
➡️ Heiress by Paris Hilton
➡️ Midnight Fantasy by Britney Spears
➡️ 212 Sexy Vip by Carolina Herrera
➡️ Romance by Ralph Lauren
➡️ Lady Million by Paco Rabanne
➡️ Coco Mademoiselle by Chanel
➡️ Light Blue by Dolce Gabbana
➡️ Still by Jlo
➡️ Flora by Gucci
➡️ Jadore by Dior
➡️ Guilty by Gucci
➡️ Omnia by Bvlgari
➡️ Miracle by Lancome
➡️ Be Delicious by DKNY

Pergh! ini tak aci wangian perempuan dilebihkan, lelaki ada 10 jenis je.. Huhuhu

Btw semua perfumes  Shah Mumtaz Collection inspired by international frangrance. Itu yang terbaik tu. Bau wangi gila!! Best.. Aku suka.

eve-shah-mumtaz-collection-parfume

Kolesi Eve aku ada Eve- Light Blue by Dolce Gabbana. Wangi gila weh! Siapakah Eve itu. Jeng.. jeng.. jeng..

Dah cuba baru tahu penangan wangi dia macam mana. Yang dah berkhawin jangan nak kuat sangat sembur dekat baju eh. Nanti bini korang tanya “Abang nak pergi mana, malam malam wangi ni?” Ahh! kes berat ni aku tak masuk campur. hahaha

(5)

599 total views, 2 views today

Kembara Media Felcra 2016 Disambut Meriah

kembara-media-felcra-2016

Korang! 2 hari jumaat dan sabtu bulan lepas aku menghilang diri kejap. Aku tak menghilangkan diri seorang-seorang, aku culik 16 orang blogger untuk terjebak dalam sebuah kembara. Jeng… jeng.. Kembara apakah itu? Kembara mistik ke? hehehe. Kalau nak tahu baca sampai habis ye.

Tak. tak.. kita orang tak kembara mistik, kalau betul kembara mistik tak balik dah kitaorang. hahaha.

Kemana kah kita orang bulan lepas?  Sebelum tanya kemana kah kita orang bulan lepas, nak tanya kemana kah korang minggu lepas? Tengok memasing blogger sibuk juga ye dengan macam-macam trip ke Terengganu la, Legoland dan macam-macam. Ini pun last minutes invitation tapi rasanya  ini the best trip setakat ini konvoi Kembara Media

Ingat lagi masa dua tahun lepas join kembara media ke sebuah glamorous camping site di Pahang masa tu pengalaman pertama kali sertai kembara dengan warga media. Ingatkan tak ada peluang dah, alhamdulillah tahun ini diberi peluang sertai kembara media. Tapi kali ini lain sikit sebab pergi secara berkonvoi kereta beramai-ramai. Meriah gila! aku rasa ada dalam 100 bijik buah kereta semua sekali.

Aku sebenarnya excited nak cerita 2 hari punya kembara media Felcra, tapi rasanya macam tak sempat. Dah kesuntukkan masa, entry ini pun dah terlajak date. So aku nak ketengahkan apa itu Felcra. Dengan aku ikut kembara media Felcra ni aku dapat tahu sedikit sebanyak tentang Felcra. Mungkin tak ramai orang biasa mendengar nama Felcra, mungkin juga akan ada yang terkeliru antara Felcra dan Felda.

Lembaga Penyatuan dan Pemulihan Tanah Persekutuan atau lebih dikenali dengan “FELCRA” telah ditubuhkan sejak 1966 untuk membangunkan sektor luar bandar dengan membantu penduduk-penduduknya menyertai aktiviti-aktiviti ekonomi negara dan meningkatkan taraf hidup serta nilai kehidupan mereka.

Bermula 1 September 1997, FELCRA telah bertukar nama kepada ‘FELCRA Berhad’ sama dikopratkan dan statusnya telah bertukar dari sebuah Badan Berkanun kepada sebuah Syarikat milik penuh Kerajaan. FELCRA Berhad menyusuri bidang perniagaan yang baru selaras dengan aspirasi pembangunan nasional.

Info selanjutnya disini.

ela-gyrocopters-felcra

Pusat Komersial Pembenihan Padi

Antara benda menarik yang aku nak highlight kan adalah tentang Pusat Komersial Pembenihan Padi. Lupa nak bagitau Felcra ini aktiviti perniagaan yang dilakukan adalah Padi, Sawit dan Getah. Pusat Komersial Pembenihan Padi ini terletak di Seberang Perak dengan keluasan tanaman padi pada lebih kurang 80,000 hektar. Memang besar gila. Tanam padi lagi besar lagi bagus, jika berlaku krisis makanan pada masa akan datang, kita dah ada bekalan padi sebagai makanan asas. Apabila kawasan padi terlalu besar bagi nak menjimatkan proses menyembur racun dan baja dengan cepat dan mudah, satu alat dicipta iaitu ELA Gyrocopters. ELA Gyrocopters ini boleh terbang serendah 2 meter dan boleh terbang sehingga 4 jam.

rumah-peserta-generasi-kedua-felcra

Perumahan Generasi ke-2 FELCRA

Yang bagus nya pasal Felcra ini, mereka sangat menjaga kebajikan setiap peserta Felcra. Supaya generasi kedua untuk memiliki rumah sendiri. Felcra telah membina rumah dengan menggunakan kontraktor dan tukangan sendiri. Jenis rumah Type A yang berkeluasan lebih kurang 1600 kaki persegi dijual dengan harga RM133,000.  Rumah Type B pula berharga lebih kurang RM50,000. Tapi ada syaratnya! Untuk beli rumah ini untuk peserta Felcra sahaja, kalau orang luar nak beli kena kahwin dulu dengan orang perkampungan Felcra Lekir atau nama baru sekarang Amanjaya. Dengar cerita gadis Felcra di sana kos hantaran semakin menaik, jangan tunggu lama-lama. hehehe

konvoi-kembara-media-felcra-berhad

Penutup Majlis Kembara Media Felcra 2016.

Penutup majlis kembara kali ini diperkenalkan satu trademark dimana orang kenal Perak disitu terdapatnya Felcra.

P  – Produktif
E –  Effisien
R – Responsif
A – Amanah
K – Kebajikan

Wow! gempak gila idea, tak heran la akan kejayaan Felcra yang semakin meningkat bermula daripada pihak pengurusan. Syabas dan tahniah kepada seluruh pengurusan Felcra, memang terbaik. Kalau terbuka lagi untuk jadi peserta Felcra, mau sahaja aku mendaftar. hehehe

group-photo-blogger-felcra

Kami daripada team Hai Blogger! mengucapkan ribuan terima kasih atas semua layanan, perkhidmatan dan penginapan yang disediakan serta buah tangan yang diberikan. Yeahhhh! Jumpa lagi akan datang Felcra dengan kejayaan baru dan lebih segar untuk agama, bangsa dan negara.

 

(1)

1,622 total views, no views today

Run Kedua, Shokubutsu Shower Run 2016

 

shokubutsu-shower-run-2016

Yeahhhh! Run kali kedua… First run haritu yang AK Ballon run lari terkedek-kedek kena bawa belon. hahaha. Second run ni pulak Shokubutsu Shower Run. Tengok lokasi bapak gila jauh. Fuh nasib baik ada iena yang sudi carpool kita orang. Baik hati betul hati iena ni. Kalau tak, tak tau macam mana kitaorang nak pergi dekat Bandar Rimbayu, Kota Kemuning tu, yang jauh ke dalam dah nak ke Klang. Pagi-pagi buta gerak dari KL Sentral.

Run kedua acah-acah buat persediaan sikit. Survey kasut-kasut running, pergi sportdirect kat Sunway Putra Mall lepas tu tanya Neyra yang mana ok? Neyra cakap ambik paling murah sebab nak run sekali je. Nak murah ada satu kedai dekat kedai apa nama entah, Neyra cakap kat Time Square ada, aku ada pergi TS tapi boleh terlupa pulak, aduh.

Alamak alamak lupa nak buat sepanduk Welcome Back To Malaysia. Kahkah

A photo posted by Halim Brothers (@halimbrothers) on

Masa tunggu Neyra dekat KLIA2 masa dia balik dari bercuti ke Jogja kita orang sempat masuk satu kedai ni cawangan KLIA2 punya. Clear stock kasut. Tapi aku tak berkenan design lama-lama.

Ok dah jom siap Shokubutsu Shower Run. #shokubutsu #shokubutsushowerrun #showerrun #nike #nikeair #sportdirect

A photo posted by Halim Brothers (@halimbrothers) on

Padahal dekat sportdirect dah nampak Nike Air punya pasal hahah. Nasib ada sale RM209 je.. RM209 je.. aihh puasa la aku bulan ni. Mulai sekarang saya nak istihar kan sebagai pengguna Nike. Dah boleh la hire jadi influencer ambassador. hehehe.

Shokubutsu Run ni 5km je. Alhamdulillah aku dapat habis kan run 5km dalam masa 45 minit macam tu lari sampai ke garisan penamat walaupun dah tak larat gila, stamina memang out. Masa dah last-last terjumpa Sizzling Suzaii, so kita orang pun apa lagi sama-sama lari pecut ke garisan penamat. Last checkpoint memang lecun kena air ada shower.. hahahaha. baru la betul shower run. Duk tunggu je mana shower run nya. Rupanya dekat garisan penamat baru ada shower menyimbah2. memang basah lecun.

shokubutsu-shower-run

Iena dengan Iskandar menang best dress, kitaorang tak menang lucky draw nasib tak kena. Kalau kena tak tau macam mana nak bawak balik semua hadiah-hadiah Shokubutsu ni.

Bapak banyak gila bawa balik barang-barang Shokutbusu. Penuh la satu kereta Iena, tu pun Iskandar tolong atur-aturkan bagi semua barang muat.

Habis event kita orang gerak pergi rumah bro nak food review Street Churros One Utama.

Baca – Jom Churros.

(5)

527 total views, 1 views today

AK Ballon Run 3.0 First Run

ak-ballon-run-3-0

First Run aku join AK Balloon Run 3.0 7km. Run area Avenue K, Jalan Ampang, Menara Berkembar KLCC, Kompleks Kraf Kuala Lumpur, Jalan Pinang, Jalan Binjai dan Jalan Mayang ni apa yang aku perasan la. Patut nya aku teman kan si Neyra je ni. Entah macam mana boleh ter join sekali sebagai media runner. Lari dengan pakai seluar jeans dengan kasut all america nya, ambik kau!

ak-ballon-run-3-0

Aku dah lah first time run-run ni. Terus-terus kena 7km. Kitaorang bukan nak lari sangat pun, lari sekerat jalan lepas tu jalan-jalan rekod video. 1 jam lebih juga la nak habis kan 7km tu. Orang lain dah lama habis, aku dengan Neyra terhegeh-hegeh dekat finisher line, kira ok la tuu dapat habiskan larian dan bawa balik seketul medal finisher dengan kupon yang berlambak AK Avenue bagi dalam goodies bagi.

ak-ballon-run

For me, untuk first time join run ni walaupun memang terasa penat tapi best gila….  Lepas habis running terus belasah Texas Chicken, ambik kau… hahaha

finisher-ak-ballon-run

Next running nak join lagi awakkkkk…

Baca yang ini pulak >> Run Kedua – Shokubutsu Shower Run…..

(1)

539 total views, 2 views today