Circle Baru Blogger Malaysia 2018 Batch Kedua Dibuka, Daftar Sekarang!

blogger malaysia 2018

blogger malaysia 2018

Sejak dari tahun 2013 saya telah tubuhkan satu kumpulan komuniti blogger Malaysia dengan tujuan rapatkan silahraturahim, melakukan pelbagai aktiviti menarik, event, produk review dan bermacam-macam lagi. Cuma satu saya terlepas pandang, tahun-tahun sebelum ini saya  buat not in proper way.

Untuk tahun 2018, saya buat konsep dan tujuan yang sama juga tetapi secara bersistem dengan penambahan perkongsian ilmu-ilmu blogging sesama kita. Dan saya ingin mengamalkan konsep sharing is caring. Kita ada satu kek besar, kek tersebut kita kongsi sorang sikit ramai-ramai. Walaupun sikit, semua merasa dan kek tu bukan datang daripada seorang, kek itu boleh dapat daripada dalam jemaah.

BACA : Cara Baru Blogger Buat Duit 2018

Nak buat satu sistem khas untuk blogger makan kos yang tinggi dan memakan masa. Sementara itu saya dah siapkan satu group whatsapp. Di dalam nya sudah ada 50 orang blogger untuk batch 01/2018. Saya buka pengambilan batch kedua untk 50 orang blogger seterusnya.

Tak kisah sama ada anda blogger popular, blogger baru, blogger lama janji anda blogger Malaysia, saya amat alu-alu kan anda sertai bersama kami.

Berminat nak sertai? Whatsapp saya Nama, Dari Mana, Link Blog dan Berapa Lama Blog – KLIK SINI UNTUK WHATSAPP SAYA.

(218)

1,027 total views, 5 views today

Cara Baru Blogger Buat Duit 2018

event blogger

event blogger

Saya menulis blog sejak dari tahun 2013. Pendapatan saya sepenuhnya daripada blog dan facebook.   Apa yang dapat saya kata kan budaya blogger buat duit dengan blog, adalah sama daripada dulu hingga sekarang. Blogger akan buat duit daripada 4 sumber ini iaitu pengiklanan banner, advertorial, review produk dan event review.

Lambakan produk tempatan bermula daripada tahun 2014, memerlukan khidmat blogger menulis tentang produk mereka membuatkan pendapatan blogger naik mencanak-canak. Saya sendiri pun berjaya menguruskan lebih 30 produk untuk direview oleh blogger-blogger.

Anda jangan salah faham, saya tak katakan tak bagus, bagus, sangat-sangat bagus, kena cara ramai jana pendapatan dengan cara ini ribuan ringgit sebulan. Saya percaya itu. Untuk tahun 2018, ada beberapa sumber pendapatan lagi saya nak terapkan untuk komuniti blogger Malaysia. Secara asas tak menggangu cara anda jana pendapatan sekarang malahan boleh menambah pendapatan tambahan. Saya begitu teruja nak cerita, dah lama saya simpan. Jangan sia-siakan penat lelah saya menaip, baca sehingga habis.

Cara Baru Blogger Buat Duit 2018

  1. PAY PER SALES (PPS)
    Anda promosi sesuatu barang, ada jualan melalui anda, anda terima komisyen 50% – 80%. Kiraan mudah, harga jual RM100 komisyen anda dapat RM50 per jualan. Ada blog? Guna peluang ini sebaiknya, tulis sekali terima income berkali-kali.
  2.  PAY PER ACTION (PPA)
    Setiap klik yang kita bawa masuk dan memberikan tindakan seperti mengisi borang, klik ke halaman lain, meninggalkan komen, share ke social media kita diberikan komisyen RM1 – RM5 untuk sekali tindakan dibuat.
  3. PAY PER LEAD (PPL)
    Setiap lead yang kita bawa masuk seperti nama dan email untuk sesuatu kempen kita dibayar komisyen RM1 – RM2. Ini paling senang dan mudah untuk kita buat. Sebab tiada barang yang kita perlu menjual dan ia nya percuma. Agak-agak kalau kita promot benda percuma dekat orang senang ke senang?

Tiga lagi jenis sumber extra income untuk blogger buat, tapi ramai yang terlepas pandang kerana asyik dengan 4 sumber mainstream income. Tapi tak apa, untuk tahun 2018 saya nak terapkan dan beri tunjuk ajar untuk blogger tambah lagi 3 sumber sebagai extra income.

Tahun 2018 adalah tahun untuk kita enjoy blogging sambil dapat Extra Income & Experience.

BACA : Sertai Circle Baru Blogger Malaysia 2018

Ini offer khas untuk Blogger yang nak saya guide buat extra income di blog dengan gabungan PPS + PPA + PPL. Anda buat sungguh-sungguh tak mustahil boleh jana extra income RM1080 – RM2099 dan hadiah bonus bernilai RM5,000!

(222)

657 total views, 1 views today

Dapatkan Buku 7 Steps FB Ads Percuma dan Update Siri Jelajah SifuFBAds Akan Datang

Telah berlangsungnya sidang media SifuFBAds yang banyak cerita pasal ‘Seminar Intergrated Marketing’  (SMI) dan akan membuat ‘Siri Jelajah FBAds 2017’. Fokus seminar SMI ni ialah untuk memperkenalkan kepentingan pemasaran jenama dengan cara gabungan ‘online dan offline’, ‘offline ke online’ dan ‘online ke offline’.

Mengikut apa yang Encik Mohd Affandy Saadon, iaitu CEO SifuFBAds atau dipanggil Sifu Eddy,  kajian yang mereka dah buat membuktikan bahawa 78 % usahawan masih tak gunakan platform online untuk mempromosikan perniagaan dan jenama mereka.  Dan mereka berisiko tinggi untuk gulung tikar atas sebab ni.  Mereka hanya mengharapkan orang lalu lalang atau walk- in customer semata-mata. Ini salah satu sebab kenapa  bisnes tak berkembang. Jadi seminar ini akan membantu para usahawan  untuk memajukan lagi bisnes mereka dan menjadi jutawan macam jenama De’Xandra, Marshmallowscarf, Caryazara, Mamadil, Mewangi dan banyak lagi yang mula dari kecil sampailah jadi femes dalam online bisnes ni.

Dalam sidang media itu juga dijemput dua orang pelatih SIfuFB Ads iaitu Sifu Shafiq dan Sifu Shazwan. Mengikut apa yang dikata kan oleh Sifu Shafiq,  antara tiga masalah utama  bisnes tidak berjaya iaitu:

1) Tidak tahu mempromosi bisnes dengan cara yang betul

2) Tidak sedar dengan persaingan yang sengit jadi mereka tidak tahu inisiatif menggunakan FB sebagai platform

3) Spend banyak duit tetapi dapat hasil yang sama sahaja (biasa-biasa)

Fokus Siri Jelajah FBAds 2017 ialah untuk menyampai dan berkongsi ilmu mengenai FB Ads kepada mereka yang berada diluar KL. So far dah buat di sekitar Johor Bahru dan Kota Bahru pada 18 Feb dan 11 Mac. Kemungkinan besar akan diadakan lagi di Pulau Pinang pada 22 April, Kuala Lumpur 29 April, Shah Alam 6 Mei manakala Kota Kinabalu, Kuantan, Johor Baru, dan  Ipoh masih belum ditetapkan tarikhnya. Jadi orang-orang Penang, Sabah Johor, Perak bersiap sedialah untuk join seminar SifuFBADS ni sebab terlalu banyak ilmu bermanfaat yang sangat membantu dalam bisnes korang. Yuran seminar ini adalah serendah RM150 sahaja dan pelaburan ini sangatlah berbaloi denyan hasilnya.  Memang terjamin, terbukti dan tak sia-sia.

Dalam sidang media semalam juga ada memperkenalkan buku ‘7 Steps FB Ads For Business Owner’ yang ditulis sendiri oleh pihak SifuFBAds dan akan diedarkan secara percuma kepada yang berminat. Caranya mudah je. Cuma daftar di website : www.sifufbads.com/7step. Promosi ni hanya sebulan je tau. So daftar sekarang. Buku ni memang terbaik sebab ada explaination yang clear dan difahami tentang kepentingan dan cara mudah untuk menaikkan bisnes korang menggunakan FB Ads.  Dan kalau nak lagi clear, join Seminar SMI ni.

(8)

658 total views, no views today

OMGFEST Y.E.S VAPE 36 Jam Bakal Gegar Industri Vape Yang Suram

cloud skill, omg YES VAPE

cloud skill, omg YES VAPE

Di awal kemunculan vape dulu serius meriah betul. Macam-macam jenis MOD dan flavour keluar. Macam biasa la ada pihak-pihak yang tak senang hati sampai kerajaan kena masuk campur dan halang aktiviti vape. Selepas tu aktiviti vape terus suram.

Vapefest 2015 Shah Alam

A photo posted by VapeFest (@omgvapefest) on

Teringat dulu ada satu vapefest anjuran OMG FestMasa tu buat di Shah Alam Convenction Center. Sempat juga untuk aku buat coverage live update. Memang meriah dengan asap-asap vape yang wangi-wangi. Masa Vapefest ada satu MOD dibida oleh AC Mizal RM45,000. Omak kau! terbeliak biji mata aku. Masa bidaan tu aku ada memang berlawan-lawan antara satu company vape dengan Dato Ac Mizal. Bidaan ni gara-gara Datin Emylia minta lawan harga lagi tinggi. Hahaha

Selepas event Vapefest dekat Shah Alam ini, ada beberapa lagi event vape anjuran OMG Fest tapi aku tak sempat nak follow semua. Yela tengok industri vape pun dah suram. Aku ingatkan dia orang dah give up! Eh! Alih-alih hujung tahun ini ada satu lagi event vape besar-besaran akan dibuat, dekat Shah Alam juga. 36 jam non stop! Kau rasa? Timing dia orang pilih pun macam cantik juga kena tarikh ambang tahun baru 2017, so boleh la sekali sambutan tahun baru kita ber vape! tukar style bunga api ke vape. Asap juga! hahaha

OMGFEST Y.E.S VAPE 36 hour Non Stop!

omgfest YES VAPE 2016!

Event penutup bagi tahun 2016 dan juga pembuka tahun baru 2017 jom beramai-ramai ke Omgfest Y.E.S Vape bertarikh pada 31 Disember 2016 sehingga 2 Januari 2017 bakal diadakan di Iktema Resort & Convention Center, Shah Alam. Jom kita raikan sekali dengan sambutan tahun baru. Tahun lepas sambutan tahun baru aku di atas Menara Kuala Lumpur tengok bunga api, kali ini sambutan dengan event vape.

Kenapa Kena Datang Y.E.S VAPE Fest?

event vape terbesar malaysia

Ada 5000 doorgift, COILART CAP sebanyak 500 pengunjung awal, hadiah, game  dan banyak lagi.

Pertama kali di Malaysia event Vape 36 JAM tanpa henti. Hanya untuk kaki vapor! Ada 80 PENJUAL dan LEBIH  100 jenama menyertai (tempatan dan luar negara) Pastikan korang ingat dan lock tarikh siap-siap unutk datang dan menyertai keseronokan bersama!.

Penuh dengan aktiviti seperti Pertandingan Karoake, CLOUD & TRICKS COMPETITION, CABUTAN BERTUAH,  ARTIS & SELEBRITI dan juga jangan terlepas unutuk meraikan tahun baru bersama-sama kami. Turut ada memeriahkan event kita ada inhouse spin DJ iaitu DJ Rangga!

Masa entry blog ini ditulis ada lagi masa 7 hari lagi sebelum event bermula,

Jika korang ada apa-apa pertanyaan boleh hubungi nombor dibawah atau email atau tanya soalan di facebook event.

year end sale vape
PERTANYAAN: + 6011-2626 1656 (DAZ) / + 61.019-2.277 778 (PJUL)
EMAIL: SALES@OMGFEST.COM.MY
Facebook : OMG FEST, Vapefest
Event : Omgfest – YESV8

(5)

1,316 total views, no views today

Run Kedua, Shokubutsu Shower Run 2016

 

shokubutsu-shower-run-2016

Yeahhhh! Run kali kedua… First run haritu yang AK Ballon run lari terkedek-kedek kena bawa belon. hahaha. Second run ni pulak Shokubutsu Shower Run. Tengok lokasi bapak gila jauh. Fuh nasib baik ada iena yang sudi carpool kita orang. Baik hati betul hati iena ni. Kalau tak, tak tau macam mana kitaorang nak pergi dekat Bandar Rimbayu, Kota Kemuning tu, yang jauh ke dalam dah nak ke Klang. Pagi-pagi buta gerak dari KL Sentral.

Run kedua acah-acah buat persediaan sikit. Survey kasut-kasut running, pergi sportdirect kat Sunway Putra Mall lepas tu tanya Neyra yang mana ok? Neyra cakap ambik paling murah sebab nak run sekali je. Nak murah ada satu kedai dekat kedai apa nama entah, Neyra cakap kat Time Square ada, aku ada pergi TS tapi boleh terlupa pulak, aduh.

Alamak alamak lupa nak buat sepanduk Welcome Back To Malaysia. Kahkah

A photo posted by Halim Brothers (@halimbrothers) on

Masa tunggu Neyra dekat KLIA2 masa dia balik dari bercuti ke Jogja kita orang sempat masuk satu kedai ni cawangan KLIA2 punya. Clear stock kasut. Tapi aku tak berkenan design lama-lama.

Ok dah jom siap Shokubutsu Shower Run. #shokubutsu #shokubutsushowerrun #showerrun #nike #nikeair #sportdirect

A photo posted by Halim Brothers (@halimbrothers) on

Padahal dekat sportdirect dah nampak Nike Air punya pasal hahah. Nasib ada sale RM209 je.. RM209 je.. aihh puasa la aku bulan ni. Mulai sekarang saya nak istihar kan sebagai pengguna Nike. Dah boleh la hire jadi influencer ambassador. hehehe.

Shokubutsu Run ni 5km je. Alhamdulillah aku dapat habis kan run 5km dalam masa 45 minit macam tu lari sampai ke garisan penamat walaupun dah tak larat gila, stamina memang out. Masa dah last-last terjumpa Sizzling Suzaii, so kita orang pun apa lagi sama-sama lari pecut ke garisan penamat. Last checkpoint memang lecun kena air ada shower.. hahahaha. baru la betul shower run. Duk tunggu je mana shower run nya. Rupanya dekat garisan penamat baru ada shower menyimbah2. memang basah lecun.

shokubutsu-shower-run

Iena dengan Iskandar menang best dress, kitaorang tak menang lucky draw nasib tak kena. Kalau kena tak tau macam mana nak bawak balik semua hadiah-hadiah Shokubutsu ni.

Bapak banyak gila bawa balik barang-barang Shokutbusu. Penuh la satu kereta Iena, tu pun Iskandar tolong atur-aturkan bagi semua barang muat.

Habis event kita orang gerak pergi rumah bro nak food review Street Churros One Utama.

Baca – Jom Churros.

(5)

527 total views, 1 views today

Sebab Benda Ini Mengimbau Zaman Kanak-Kanak Aku

baling selipar

zaman kanak-kanak

Masa zaman kanak-kanak korang apa yang korang rasa paling best korang buat masa tu. Tetiba teringat balik kisah-kisah masa zaman aku budak-budak. Nak tahu tak macam mana kisah budak-budak aku dulu? Kalau nak tahu aku nak cerita ni. hahaha

Aku lahir dekat kampung je. Duduk dengan Atok dan Wan dekat kampung daripada kecik sampai umur 6 tahun. Sempat juga la merasa sekolah tadika dekat kampung. Aku paling tak lupa masa aku sekolah tadika aku memang paling suka makan gula-gula. Atok dan Wan aku manja kan aku bagi makan gula-gula, keropok, aiskrim apa semua makanan ringan tu sampai hitam jadi gigi aku. Bukan setakat hitam rongak pun ada. Aku tak tau la ada ke tak gambar aku masa tu. Kalau ada memang pecah perut aku tengok. hahaha..

Sekarang umur dah 20an tapi ingatan masa sekolah tadika tu masih ada. Yang aku ingat masa nak makan aku suka berlari-lari dalam tadika tu. Eh! tetiba memori tu macam nak hilang pulak. Jap nak ingat balik!  hahaha tak apa la nanti aku ingatkan balik. Yang pasti sekolah tadika aku dulu memang banyak buat birthday party setiap bulan ada je mak bapak sambut hari jadi anak dia dalam tadika tu. Heaven betul dengan gula-gula, cekides apa semua tuuu..

Masa aku kecik duduk kampung part aku paling suka bila arwah atok aku bawa jalan naik motor, pergi gunting rambut lepas tu belanja minum dengan roti canai. Aku suka order milo panas lepas tu tuang sikit dekat atas piring yang alas cawan tu tiup perlahan lahan kasi sejuk lepas tu minum. Korang pernah tak buat macam ni.? Tak pernah kan? Memang rugi.. hahahaa

Sempat duduk dekat kampung 6 tahun je tu pun sebab atuk dengan wan jaga aku masa kecik-kecik dulu. Lepas tu mak aku ambik aku tinggal dekat KL. Bila ada orang tanya asal mana, aku akan jawab lahir dekat kampung membesar dekat KL. hohoho

baling selipar

*kredit gambar*

Balik kampung pun setahun sekali itu pun masa raya. Tapi dulu masa kecik-kecik balik kampung meriah gila. Sebulan puasa dekat kampung dan yang best masa tu cuti sekolah hujung tahun. Dengan sedara mara lagi, happening! Aku rasa beruntung sempat juga la main permainan tradisional macam galah panjang, baling selipar, tengteng, lompat getah, batu seremban, pukul berapa datuk harimau, nenek si bongkok 3 dan banyak lagi. Nasib aku lahir tahun 90an tak macam budak zaman-zaman sekarang ni hidup dengan teknologi. Dia orang tak layan la macam kita main dulu, dia orang layan gadget je.

festival laman seni

Aiih! teringat balik pulak kisah dulu-dulu. Ini gara-gara Festival Laman Seni  Shah Alam anjuran MBSA. Di dalam festival tu nanti ada acara Lengit????dengan pengisian aktiviti permainan tradisional. MBSA dah lantik syarikat Guligeng Event bagi mengadakan Pertandingan Permainan Tradisional. Wakil Guligeng datang jumpa aku untuk masukkan slot game blogger. Lepas berbincang dengan pihak Guligeng dan aku rasa menarik juga ni sekurang-sekurangnya ada aktiviti pecah peluh untuk blogger selain daripada asyik pecah kepala fikirkan blog post. hahaha.

So kita orang 20 orang blogger buat 4 team, setiap team ada 5 pemain berentap merebut gelaran juara Sukan Tradisional. Main enjoy-enjoy lepas gian dah lama tinggal dan ada juga game yang tak pernah main dulu-dulu.

Kesempatan ini la di acara Lengit di Festival Laman Seni ini nanti kita menghimpunkan 20 blogger di sekitar Lembah Kelang untuk merentap memenangi pertandingan sukan budaya. Kita beriadah sesambil tu mengeratkan hubungan ukhwah sesama warga blogger. Tak gitu? hehehe

Antara permainan yang dipertandingankan adalah Tuju Tin, Terompah Gergasi, Keretapi Gila, Kaki Hantu, Lari dalam Guni, Susun Bata dan Kelerang. Terdapat juga Permainan Serambi yang lebih santai seperti Dam Aji, Congkak, Ceper dan Batu Seremban.

Antara sebab hujung minggu korang yang boring tu kena datang sini untuk jadikan sesuatu yang Awesome!

. Free Ice Cream – Ponpon Aiskrim
. Free Candy Drinks
. 11 type of Traditional Games confirm free. Siap ada hadiah lagi
. Free streets soccer tournaments & hadiah pemenang.
. Free artists show
. Free dancer show
. Free Kompang Tournamnent
. Peraduan Melukis ( hadiah rm3k +)
. Street Dakwah open mic.

OMG
Tuanku Raja Muda Selangor pun ada sama.

So jumpa korang kat sana jelah ekkkkkk… Jumpa di sana…. Datang jangan tak datang

(3)

874 total views, no views today