Dapatkan Buku 7 Steps FB Ads Percuma dan Update Siri Jelajah SifuFBAds Akan Datang

Telah berlangsungnya sidang media SifuFBAds yang banyak cerita pasal ‘Seminar Intergrated Marketing’  (SMI) dan akan membuat ‘Siri Jelajah FBAds 2017’. Fokus seminar SMI ni ialah untuk memperkenalkan kepentingan pemasaran jenama dengan cara gabungan ‘online dan offline’, ‘offline ke online’ dan ‘online ke offline’.

Mengikut apa yang Encik Mohd Affandy Saadon, iaitu CEO SifuFBAds atau dipanggil Sifu Eddy,  kajian yang mereka dah buat membuktikan bahawa 78 % usahawan masih tak gunakan platform online untuk mempromosikan perniagaan dan jenama mereka.  Dan mereka berisiko tinggi untuk gulung tikar atas sebab ni.  Mereka hanya mengharapkan orang lalu lalang atau walk- in customer semata-mata. Ini salah satu sebab kenapa  bisnes tak berkembang. Jadi seminar ini akan membantu para usahawan  untuk memajukan lagi bisnes mereka dan menjadi jutawan macam jenama De’Xandra, Marshmallowscarf, Caryazara, Mamadil, Mewangi dan banyak lagi yang mula dari kecil sampailah jadi femes dalam online bisnes ni.

Dalam sidang media itu juga dijemput dua orang pelatih SIfuFB Ads iaitu Sifu Shafiq dan Sifu Shazwan. Mengikut apa yang dikata kan oleh Sifu Shafiq,  antara tiga masalah utama  bisnes tidak berjaya iaitu:

1) Tidak tahu mempromosi bisnes dengan cara yang betul

2) Tidak sedar dengan persaingan yang sengit jadi mereka tidak tahu inisiatif menggunakan FB sebagai platform

3) Spend banyak duit tetapi dapat hasil yang sama sahaja (biasa-biasa)

Fokus Siri Jelajah FBAds 2017 ialah untuk menyampai dan berkongsi ilmu mengenai FB Ads kepada mereka yang berada diluar KL. So far dah buat di sekitar Johor Bahru dan Kota Bahru pada 18 Feb dan 11 Mac. Kemungkinan besar akan diadakan lagi di Pulau Pinang pada 22 April, Kuala Lumpur 29 April, Shah Alam 6 Mei manakala Kota Kinabalu, Kuantan, Johor Baru, dan  Ipoh masih belum ditetapkan tarikhnya. Jadi orang-orang Penang, Sabah Johor, Perak bersiap sedialah untuk join seminar SifuFBADS ni sebab terlalu banyak ilmu bermanfaat yang sangat membantu dalam bisnes korang. Yuran seminar ini adalah serendah RM150 sahaja dan pelaburan ini sangatlah berbaloi denyan hasilnya.  Memang terjamin, terbukti dan tak sia-sia.

Dalam sidang media semalam juga ada memperkenalkan buku ‘7 Steps FB Ads For Business Owner’ yang ditulis sendiri oleh pihak SifuFBAds dan akan diedarkan secara percuma kepada yang berminat. Caranya mudah je. Cuma daftar di website : www.sifufbads.com/7step. Promosi ni hanya sebulan je tau. So daftar sekarang. Buku ni memang terbaik sebab ada explaination yang clear dan difahami tentang kepentingan dan cara mudah untuk menaikkan bisnes korang menggunakan FB Ads.  Dan kalau nak lagi clear, join Seminar SMI ni.

536 total views, 1 views today

OMGFEST Y.E.S VAPE 36 Jam Bakal Gegar Industri Vape Yang Suram

cloud skill, omg YES VAPE

cloud skill, omg YES VAPE

Di awal kemunculan vape dulu serius meriah betul. Macam-macam jenis MOD dan flavour keluar. Macam biasa la ada pihak-pihak yang tak senang hati sampai kerajaan kena masuk campur dan halang aktiviti vape. Selepas tu aktiviti vape terus suram.

Vapefest 2015 Shah Alam

A photo posted by VapeFest (@omgvapefest) on

Teringat dulu ada satu vapefest anjuran OMG FestMasa tu buat di Shah Alam Convenction Center. Sempat juga untuk aku buat coverage live update. Memang meriah dengan asap-asap vape yang wangi-wangi. Masa Vapefest ada satu MOD dibida oleh AC Mizal RM45,000. Omak kau! terbeliak biji mata aku. Masa bidaan tu aku ada memang berlawan-lawan antara satu company vape dengan Dato Ac Mizal. Bidaan ni gara-gara Datin Emylia minta lawan harga lagi tinggi. Hahaha

Selepas event Vapefest dekat Shah Alam ini, ada beberapa lagi event vape anjuran OMG Fest tapi aku tak sempat nak follow semua. Yela tengok industri vape pun dah suram. Aku ingatkan dia orang dah give up! Eh! Alih-alih hujung tahun ini ada satu lagi event vape besar-besaran akan dibuat, dekat Shah Alam juga. 36 jam non stop! Kau rasa? Timing dia orang pilih pun macam cantik juga kena tarikh ambang tahun baru 2017, so boleh la sekali sambutan tahun baru kita ber vape! tukar style bunga api ke vape. Asap juga! hahaha

OMGFEST Y.E.S VAPE 36 hour Non Stop!

omgfest YES VAPE 2016!

Event penutup bagi tahun 2016 dan juga pembuka tahun baru 2017 jom beramai-ramai ke Omgfest Y.E.S Vape bertarikh pada 31 Disember 2016 sehingga 2 Januari 2017 bakal diadakan di Iktema Resort & Convention Center, Shah Alam. Jom kita raikan sekali dengan sambutan tahun baru. Tahun lepas sambutan tahun baru aku di atas Menara Kuala Lumpur tengok bunga api, kali ini sambutan dengan event vape.

Kenapa Kena Datang Y.E.S VAPE Fest?

event vape terbesar malaysia

Ada 5000 doorgift, COILART CAP sebanyak 500 pengunjung awal, hadiah, game  dan banyak lagi.

Pertama kali di Malaysia event Vape 36 JAM tanpa henti. Hanya untuk kaki vapor! Ada 80 PENJUAL dan LEBIH  100 jenama menyertai (tempatan dan luar negara) Pastikan korang ingat dan lock tarikh siap-siap unutk datang dan menyertai keseronokan bersama!.

Penuh dengan aktiviti seperti Pertandingan Karoake, CLOUD & TRICKS COMPETITION, CABUTAN BERTUAH,  ARTIS & SELEBRITI dan juga jangan terlepas unutuk meraikan tahun baru bersama-sama kami. Turut ada memeriahkan event kita ada inhouse spin DJ iaitu DJ Rangga!

Masa entry blog ini ditulis ada lagi masa 7 hari lagi sebelum event bermula,

Jika korang ada apa-apa pertanyaan boleh hubungi nombor dibawah atau email atau tanya soalan di facebook event.

year end sale vape
PERTANYAAN: + 6011-2626 1656 (DAZ) / + 61.019-2.277 778 (PJUL)
EMAIL: SALES@OMGFEST.COM.MY
Facebook : OMG FEST, Vapefest
Event : Omgfest – YESV8

1,174 total views, 2 views today

Run Kedua, Shokubutsu Shower Run 2016

 

shokubutsu-shower-run-2016

Yeahhhh! Run kali kedua… First run haritu yang AK Ballon run lari terkedek-kedek kena bawa belon. hahaha. Second run ni pulak Shokubutsu Shower Run. Tengok lokasi bapak gila jauh. Fuh nasib baik ada iena yang sudi carpool kita orang. Baik hati betul hati iena ni. Kalau tak, tak tau macam mana kitaorang nak pergi dekat Bandar Rimbayu, Kota Kemuning tu, yang jauh ke dalam dah nak ke Klang. Pagi-pagi buta gerak dari KL Sentral.

Run kedua acah-acah buat persediaan sikit. Survey kasut-kasut running, pergi sportdirect kat Sunway Putra Mall lepas tu tanya Neyra yang mana ok? Neyra cakap ambik paling murah sebab nak run sekali je. Nak murah ada satu kedai dekat kedai apa nama entah, Neyra cakap kat Time Square ada, aku ada pergi TS tapi boleh terlupa pulak, aduh.

Alamak alamak lupa nak buat sepanduk Welcome Back To Malaysia. Kahkah

A photo posted by Halim Brothers (@halimbrothers) on

Masa tunggu Neyra dekat KLIA2 masa dia balik dari bercuti ke Jogja kita orang sempat masuk satu kedai ni cawangan KLIA2 punya. Clear stock kasut. Tapi aku tak berkenan design lama-lama.

Ok dah jom siap Shokubutsu Shower Run. #shokubutsu #shokubutsushowerrun #showerrun #nike #nikeair #sportdirect

A photo posted by Halim Brothers (@halimbrothers) on

Padahal dekat sportdirect dah nampak Nike Air punya pasal hahah. Nasib ada sale RM209 je.. RM209 je.. aihh puasa la aku bulan ni. Mulai sekarang saya nak istihar kan sebagai pengguna Nike. Dah boleh la hire jadi influencer ambassador. hehehe.

Shokubutsu Run ni 5km je. Alhamdulillah aku dapat habis kan run 5km dalam masa 45 minit macam tu lari sampai ke garisan penamat walaupun dah tak larat gila, stamina memang out. Masa dah last-last terjumpa Sizzling Suzaii, so kita orang pun apa lagi sama-sama lari pecut ke garisan penamat. Last checkpoint memang lecun kena air ada shower.. hahahaha. baru la betul shower run. Duk tunggu je mana shower run nya. Rupanya dekat garisan penamat baru ada shower menyimbah2. memang basah lecun.

shokubutsu-shower-run

Iena dengan Iskandar menang best dress, kitaorang tak menang lucky draw nasib tak kena. Kalau kena tak tau macam mana nak bawak balik semua hadiah-hadiah Shokubutsu ni.

Bapak banyak gila bawa balik barang-barang Shokutbusu. Penuh la satu kereta Iena, tu pun Iskandar tolong atur-aturkan bagi semua barang muat.

Habis event kita orang gerak pergi rumah bro nak food review Street Churros One Utama.

Baca – Jom Churros.

436 total views, 1 views today

Sebab Benda Ini Mengimbau Zaman Kanak-Kanak Aku

baling selipar

zaman kanak-kanak

Masa zaman kanak-kanak korang apa yang korang rasa paling best korang buat masa tu. Tetiba teringat balik kisah-kisah masa zaman aku budak-budak. Nak tahu tak macam mana kisah budak-budak aku dulu? Kalau nak tahu aku nak cerita ni. hahaha

Aku lahir dekat kampung je. Duduk dengan Atok dan Wan dekat kampung daripada kecik sampai umur 6 tahun. Sempat juga la merasa sekolah tadika dekat kampung. Aku paling tak lupa masa aku sekolah tadika aku memang paling suka makan gula-gula. Atok dan Wan aku manja kan aku bagi makan gula-gula, keropok, aiskrim apa semua makanan ringan tu sampai hitam jadi gigi aku. Bukan setakat hitam rongak pun ada. Aku tak tau la ada ke tak gambar aku masa tu. Kalau ada memang pecah perut aku tengok. hahaha..

Sekarang umur dah 20an tapi ingatan masa sekolah tadika tu masih ada. Yang aku ingat masa nak makan aku suka berlari-lari dalam tadika tu. Eh! tetiba memori tu macam nak hilang pulak. Jap nak ingat balik!  hahaha tak apa la nanti aku ingatkan balik. Yang pasti sekolah tadika aku dulu memang banyak buat birthday party setiap bulan ada je mak bapak sambut hari jadi anak dia dalam tadika tu. Heaven betul dengan gula-gula, cekides apa semua tuuu..

Masa aku kecik duduk kampung part aku paling suka bila arwah atok aku bawa jalan naik motor, pergi gunting rambut lepas tu belanja minum dengan roti canai. Aku suka order milo panas lepas tu tuang sikit dekat atas piring yang alas cawan tu tiup perlahan lahan kasi sejuk lepas tu minum. Korang pernah tak buat macam ni.? Tak pernah kan? Memang rugi.. hahahaa

Sempat duduk dekat kampung 6 tahun je tu pun sebab atuk dengan wan jaga aku masa kecik-kecik dulu. Lepas tu mak aku ambik aku tinggal dekat KL. Bila ada orang tanya asal mana, aku akan jawab lahir dekat kampung membesar dekat KL. hohoho

baling selipar

*kredit gambar*

Balik kampung pun setahun sekali itu pun masa raya. Tapi dulu masa kecik-kecik balik kampung meriah gila. Sebulan puasa dekat kampung dan yang best masa tu cuti sekolah hujung tahun. Dengan sedara mara lagi, happening! Aku rasa beruntung sempat juga la main permainan tradisional macam galah panjang, baling selipar, tengteng, lompat getah, batu seremban, pukul berapa datuk harimau, nenek si bongkok 3 dan banyak lagi. Nasib aku lahir tahun 90an tak macam budak zaman-zaman sekarang ni hidup dengan teknologi. Dia orang tak layan la macam kita main dulu, dia orang layan gadget je.

festival laman seni

Aiih! teringat balik pulak kisah dulu-dulu. Ini gara-gara Festival Laman Seni  Shah Alam anjuran MBSA. Di dalam festival tu nanti ada acara Lengit????dengan pengisian aktiviti permainan tradisional. MBSA dah lantik syarikat Guligeng Event bagi mengadakan Pertandingan Permainan Tradisional. Wakil Guligeng datang jumpa aku untuk masukkan slot game blogger. Lepas berbincang dengan pihak Guligeng dan aku rasa menarik juga ni sekurang-sekurangnya ada aktiviti pecah peluh untuk blogger selain daripada asyik pecah kepala fikirkan blog post. hahaha.

So kita orang 20 orang blogger buat 4 team, setiap team ada 5 pemain berentap merebut gelaran juara Sukan Tradisional. Main enjoy-enjoy lepas gian dah lama tinggal dan ada juga game yang tak pernah main dulu-dulu.

Kesempatan ini la di acara Lengit di Festival Laman Seni ini nanti kita menghimpunkan 20 blogger di sekitar Lembah Kelang untuk merentap memenangi pertandingan sukan budaya. Kita beriadah sesambil tu mengeratkan hubungan ukhwah sesama warga blogger. Tak gitu? hehehe

Antara permainan yang dipertandingankan adalah Tuju Tin, Terompah Gergasi, Keretapi Gila, Kaki Hantu, Lari dalam Guni, Susun Bata dan Kelerang. Terdapat juga Permainan Serambi yang lebih santai seperti Dam Aji, Congkak, Ceper dan Batu Seremban.

Antara sebab hujung minggu korang yang boring tu kena datang sini untuk jadikan sesuatu yang Awesome!

. Free Ice Cream – Ponpon Aiskrim
. Free Candy Drinks
. 11 type of Traditional Games confirm free. Siap ada hadiah lagi
. Free streets soccer tournaments & hadiah pemenang.
. Free artists show
. Free dancer show
. Free Kompang Tournamnent
. Peraduan Melukis ( hadiah rm3k +)
. Street Dakwah open mic.

OMG
Tuanku Raja Muda Selangor pun ada sama.

So jumpa korang kat sana jelah ekkkkkk… Jumpa di sana…. Datang jangan tak datang

737 total views, 1 views today

Jika Diabaikan Kanak-Kanak Ini Apa Akan Jadi

pelajar sekolah bimbingan jalinan kasih
kanak-kanak gelandangan
Gambar Sekadar Hiasan

Pernah tak korang terfikir, kekadang kita nampak bebudak merayau-rayau padahal dekat bandar Kuala Lumpur tu. Aku selalu tertanya-tanya kenapa eh dia orang merayau-rayau? Mana mak bapak dia orang, dekat mana rumah dia orang ni? Dia orang ini hidup gelandangan ke? Bila kita hayati betul-betul terbit perasaan sedih dan sayu dalam hati tengok bebudak ni.

Masa umur 6-7 tahun bebudak umur macam ini dah mula sekolah. Tapi bebudak yang aku tengok ni kenapa diaorang tak pergi sekolah. Dia orang ni tak sekolah ke? Apa la agak nya jadi masa depan dia orang ni tak sekolah kan.

Minta maaf la yee, fikiran aku fikir macam tu. Bukan apa aku risau dengan budak-budak ini semua pada masa akan datang. Sebab mereka ini la pewaris negara. Kalau dibiarkan tak disekolah kan hidup pun tak terurus macam mana la dengan bakal pemimpin negara nanti.

Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih

Sampai la aku jumpa sebuah Sekolah Bimbingan dan Jalinan Kasih (SBJK) di Chow Kit. Alhamdulillah ada pun sekolah seperti ini diwujudkan. Sekolah ini memberi sinar kepada anak-anak gelandangan di sekitar ibu kota. Macam aku cakap dekat atas yang aku risau kan bebudak ini tak sekolah. Dia orang ada yang umur 9-10 tahun still tak dapat sekolah lagi. Tapi nasib baik sekolah ini agak special dia orang ambil pelajar tak ikut umur atau darjah yang macam biasa dekat sekolah. Sekolah ini ada silibus khas ikut peringkat rendah dan menengah. Walaupun umur dah belasan tahun kalau tak pernah sekolah kena belajar silibus awal sekolah dulu.

kanak-kanak sekolah bimbingan jalinan kasih

Kalau tak sebab aku sertai program CSR Wonderland Primary Sdn bhd dibawah jenama Asianic membuat program lawatan ke Sekolah Bimbingan dan Jalinan Kasih aku pun tak tahu sekolah macam ini wujud. Tak lain tak bukan program macam ini dibuat bagi menceriakan dan memberi motivasi kepada anak-anak gelandangan dan yang kurang bernasib baik di sekolah tersebut. Selain itu kita dapat suai kenal dan beri inspirasi pada dia orang untuk terus cekal dan belajar bersunggun-sungguh untuk masa depan yang cermelang.

reen rahim

reen rahim duta produk

Dekat event CSR anjuran Wonderland Primary Sdn Bhd ini aku perhati je ada seorang artis ini dikata duta produk Asianic Halal join sekali. Aku perhati kan sebab nak tengok macam mana dia layan bebudak ini semua? Artis ini dah la datang melawa, bebudak dekat sekolah ini cecomot je semua. Nak ke dia sentuh, salam, apatah lagi nak beramah mesra. Serius aku perhati je perangai dia, nak cari point-point.

Rupa-rupanya aku silap. Aku tabik spring dekat artis ini Reen Rahim walaupun dia datang melawa tapi dengan bebudak ini tak sombong, nak salam tak ada hal, ambil gambar dengan bebudak dia lah lagi gila-gila. Arr.. tak percaya tengok la gambar tu.. Hahahaha

CSR Asianic

Tahniah kepada pihak penganjur kerana tak silap mengambil duta produk untuk Asianic Halal, sekaligus memberi imej yang baik kepada produk. Soal produk tak perlu diperkatakan lagi. Produk memang dah bagus, dah dijual di Guardian, KK Mart,  Aladdin Street dan AEON Big. Akan datang masuk di Giant AEON Wellness.

asianic produk kebersihan diri

Ohh sebelum itu nak bagitau yang Asianic ini produk penjagaan diri, ada Shower CreamBody Scrub, Hair ConditionerFoam Wash  dan banyak lagi korang boleh tengok dekat website Wonderland Primary. Produk-produk ini juga turut disumbangkan kepada kanak-kanak sekolah tersebut dan juga sedikit sumbangan duit raya. Sekurang-kurang kita dapat mendidik mereka penting nya menjaga kebersihan diri.

Pengetua Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih
Pengetua Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih

Last but no least, bila dengar ucapan Guru besar sekolah Bimbingan Jalinan Kasih Chow Kit, Tuan Zukernai Fauzi memang banyak rintangan liku-liku semasa membuka sekolah ini dulu dan macam-macam dugaan yang perlu ditempohi demi nak memandai kan bangsa. Dengan kunjungan daripada rakan-rakan blogger dan pihak penganjur berharap dengan kunjungan kami pada masa itu kanak-kanak ini dapat menyesuaikan diri bergaul bersama masyarakat diluar.

Lepas korang dah baca blogpost ini kepada yang tengah tercari-cari sekolah untuk diberi sumbangan datang la melawat ke sekolah Bimbingan Jalinan Kasih di Chow Kit, pengetua sekolah ada bagitau dia orang bukan mengharapkan sumbangan duit semata-mata mereka perlukan sumbangan sokongan moral dan tenaga untuk luangkan masa bersama dengan kanak-kanak yang terpencil ini.

produk asianic

Tadi di atas ada point aku bertapa pentingnya menjaga kebersihan betul tak? Kepada yang tercari-cari produk yang bagus untuk menjaga kebersihan diri boleh dapatkan produk Asianic Halal di :

Web          : www.wonderlandprimary.com
Facebook : Asianichalal
Instagram : Asianichalal

736 total views, no views today

Merecek Hawau Kabali Versi Bahasa Melayu

kabali melayu

Lepas habis meeting jumaat 29hb Julai yang lepas, aku bergegas terus pergi KLCC laju-laju. Punya la jem daripada Shah Alam nak ke KL time tu. Memang cari padah la time peak hours orang nak balik kerja. Ini gara-gara nak tengok filem Kabali punya pasal la ni. Punya la eksited nak tengok Filem Kabali dalam kereta punya meronta-ronta nak cepat sampai ke KLCC. hahaha

Sampai-sampai je KLCC terus naik dekat TGV ambil tiket dekat Neyra Shazeyra. Dapat tiket VIP uolls.. Punya la ramai orang yang beratur nak tengok cerita Kabali ni. Lama juga la nak kena tunggu sebelum nak masuk  hall wayang. Aku dah macam wow! Rajinikanth! Rupa-rupanya bukan, klon je diaorang buat, kalau real betul aku dah pergi ambil gambar dengan dia kot. Artis Filem Tamil popular satu dunia kot. Rugi la kalau tak ambil gambar. Hahahah

Filem Kabali ini dah keluar dekat pawagam 22 Julai lagi tapi versi tamil la. Yang kita orang tengok ini Kabali yang dah telah di alih bahasa Melayu. Kira nya ini filem tamil pertama yang menggunakan bahasa Melayu. Suara latar pun calang-calang artis. Bukan senang tau nak bawa suara lepas tu nak bagi ngam dengan dialek bahasa Melayu.

Antara artis latar suara Bahasa Melayu

V Arun Kumaran – Kabaliswaran (Rajinikanth)

Fatiya Latiff – Dhansika

Datuk Jalaluddin Hassan –

Bila dah diubah suai kepada lenggok Bahasa Melayu memang ada part-part memang kelakar la bila dengar. Hahaha

Elok-elok genre filem ini fighting-fighting terus ada komedi dan lawak bila guna Bahasa Melayu. Apa-apa pun tahniah diucapkan kepada Malik Streams Corporation atas usaha mengubah alihkan filem Tamil yang pertama ke Bahasa Melayu.

Dalam filem ini juga ada dua lagi pelakon Malaysia, Norman Hakim dan Zack Taipan. Watak diaorang kecik je dalam filem ini untuk pancing market lebih teruja untuk tengok. hahaha

“Hasil jualan tiket “Kabali” di Malaysia sahaja telah mencatat RM12 juta setakat ini,”

Kabali yang turut dilakonkan Radhika Apte, Kishore, Kalaiyarasan, Dhansika dan Dinesh Ravi dikatakan menggunakan kos kira-kira RM80 juta. Selain India dan Malaysia, kisah mengenai dunia samseng itu turut menjalani penggambaran di Hong Kong dan Thailand.

Sesiapa ingat apa suara latar Datuk Jalaludin Hassan bawa dalam filem Kabali ni tolong bagitau sikit, lupa la pulak nama watak gengster dalam filem ni. hahaha

 

643 total views, no views today