Senarai 3 Produk Hilangkan Parut

Korang tengah cari produk terbaik untuk hilangkan parut? Tak kisahlah parut jerawat ke, chickenpox ke, accident ke? Memang susah nak cari sebab takut tak berkesan. Sia-sia je kan bayar mahal-mahal tapi tak nampak perubahan. So aku nak tolong korang memudahkan pencarian produk yang betul. Kat sini aku ada senaraikan antara tiga produk yang popular dengan keberkesanannya ikut testimoni dan pengalaman aku sendiri.

TIPS:  Korang kena konsisten dan disiplin sapu ubat parut pada kawasan parut tu. Dan korang kena selalu minum air suam banyak-banyak untuk percepatkan lagi proses nak rawat luka atau parut.

1. Mederma

Merdema ni ada formula gel proaktif yang dapat mengurangkan parut lama dan baru yang ketara. Dia ada kombinasi tiga bahan aktif iaitu cepalin, allantoin dan aloe vera. Kombinasi istimewa bahan aktif dalam produk ni akan bertindak secara aktif dalam parut. Ikutkan apa yang aku baca dalam testimoni, memang boleh nampak perubahan parut ikut ton warna. Membuat parut lebih lembut, lebih licin dan lebih elastik macam kulit asal. Mederma ni femes kat US dan kat Malaysia ada jual di farmasi berhampiran. Harga dalam RM 40 hingga RM 115 ikut jenis.

2.  Dermatix

Dermatix ni ubat berbentuk gel yang boleh hilangkan parut gelap dan kemerah-merahan kat kulit. Dan boleh menghilangkan kegatalan atau rasa tidak selesa pada kawasan yang berparut. Sebab ada jenis parut yang boleh jadi kudis gatal-gatal kan. Kesannya boleh tahan cepat. Ada jual kat farmasi. Harga hanya RM45.50 untuk saiz kecik, RM62 saiz besar.

3.  Azanis Scar Serum

hilangkan parut, the best scar serum, azanis scar serum
Azanis Scar Serum

Azanis Scar Serum ni produk yang aku rasa paling sesuai untuk orang asia yang sedang mengalami masalah parut dan nak nampakkan hasil secepat mungkin. Aku sendiri pun rasa tak percaya lepas tengok testimoni produk ni Baru aku percaya kesan dia memang lagi cepat dan selamat kalau nak dibandingkan dengan produk nombor 1 dan 2. Kiranya Azanis Scar Serum patut korang cuba. Azanis Scar Serum ni dalam bentuk serum, maknanya dia punya tekstur sangat lembut, cepat meresap, dan mesra kulit. Tak berminyak dan tak rasa geli kalau pakai. Antara bahan-bahan penting dalam produk ni ialah antioksida yang sangat tinggi dan anti-radang dalam Vitamin E Natural) dan Cocoa Butter. Azanis Scar Serum ni boleh dikatakan satu produk bertaraf antarabangsa juga ni.

Selain kat Malaysia, ada dijual di Singapore, Indonesia dan Thailand. Tapi kena hati-hati sebab ada produk tiruan Azanis Scar Serum kat luar sana. Korang boleh dapatkan Azanis Scar Serum ni ada jual di farmasi-farmasi dan online.

Ok itu sahaja perkongsian buat korang yang masih tercari-cari produk hilangkan parut terbaik di dunia. Diharapkan perkongsian ini sedikit sebanyak dapat membantu korang membuat pilihan yang betul. The Best Scar Serum.

575 total views, 2 views today

Incoming search terms:

  • ubat parut jerawat yang paling berkesan di farmasi
  • ubat jerawat di farmasi
  • ubat jerawat paling berkesan di farmasi
  • azanis scar serum watson
  • hiruscar berkesan ke
  • azanis scar serum macam mana guna
  • azanis scar serum aku try guna pakai
  • berkesan ke hiruscar
  • bolehkah scar serum azanis pakai seluruh muka
  • dermatix hilangkan parut

Fathia Lattif Sebagai Gadis Glamour Berhijab Mia Tiara

Fathia-Latiff

Dah sah… Fathia Latif akan memegang watak ‘Mia Tiara’ dalam filem judul sama terbitan Tenview (M) Sdn Bhd ini. Maka dengan itu aku nak mengumumkan tutup sudah ‘Pencarian Mia Tiara” yang telah dibuka pendaftaran permohonannya sebaik sahaja majlis pra pelancaran filem berkenaan berlangsung pada bulan Disember tahun lalu.

pencarian pelakon baru 2017
Korang sudah tentu tahu kan bahawasanya watak Mia Tiara telah ditawarkan kepada Fathia Latiff pada ketika pra pelancarannya namun pelakon berkenaan masih belum memberikan kata putus kerana sibuk dengan urusan menunaikan ibadah umrah.

Rosmadewi Zain
Dan hari ini… aku mendapat perkhabaran Fathia Latiff sudah pun bersetuju untuk berlakon dalam filem ‘Mia Tiara’, sebuah karya penulisan Rosmadewi Zain yang mengetengahkan dunia peragawati seorang gadis muslimah berhijab.

Korang yang belum hantar profil masing-masing pasti hampa dan sedih kan… tak apalah mungkin rezeki kalian ada di tempat lain. Bagaimana pun bagi mereka yang dah pun menghantar biodata masing-masing jangan risau dan sedih juga.

Norazah Sahud
Walau pun watak Mia Tiara sudah pun dipenuhi tetapi mereka masih ada peluang kerana kata pengarahnya, Norazah Sahud, pihak penerbitan memerlukan beberapa orang lagi wanita berhijab untuk watak sampingan.

Nah… itu janji pengarahnya… aku dah boleh bayangkan senyuman korang bila aku berikan perkhabaran ini ya… mana tahu daripada watak sampingan kelak boleh digilap menjadi watak utama.
Ya lah, tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu ya tak. Seperti kata produser Mr.David Teo, “bintang dicipta bukan dilahir” gitu… Jadi aku percaya rezeki ada di mana-mana yang penting usaha dan jangan putus asa.

Jadi… bila dapat panggilan untuk sesi uji bakat jangan pula tolak ya sebab dah tahu heroin dah ada.
Ok kembali pada filem ini, khabarnya penggambaran akan bermula April depan dengan sebahagian besar lokasi berlangsung di Malaysia sahaja dan barangkali jika ada penaja bolehlah dilanjutkan ke luar Negara.

“Buat masa ini, shooting akan berlangsung di dalam Negara tetapi sekiranya ada penaja bolehlah kami membuat penggambaran ke luar negara,” ujar Norazah pada majlis pra pelancaran yang turut dihadiri ‘mentor’ nya, Ahmad Idham selaku penerbit bersama.

Sudah empat tahun sebenarnya Ahmad Idham menyepi sejak menguruskan sebuah akademi di Johor Bahru yang khabarnya sudah pun ditutup gara-gara tiada sokongan mahu pun sambutan daripada pihak tertentu.

Aku tak mahu lah ungkit kisah itu…. Biarkan sahaja… apa yang penting sekarang aku lihat Ahmad Idham sudah kembali ke Kuala Lumpur untuk menyambung bisnes akademinya (AIFA) dan ‘Mia Tiara’ merupakan ‘comeback’ untuk pelakon yang terkenal dengan watak romantis dalam drama “Cinderella” pada tahun 1998 dulu.

ahmad idham

Pun begitu, kata Ahmad Idham, beliau hanya akan membantu Norazah dalam soal teknikal waima tidak akan campur dalam urusan pengarahan. Beliau percaya dengan kebolehan Norazah yang sudah 20 tahun aktif dalam menghasilkan drama tv, dokumentar dan majalah malah pernah memenangi Anugerah Drama Rantaian Terbaik di Anugerah Skrin dan Pesta FIlem Tokyo 2009 untuk drama ‘Bicara Aur Dengan Tebing”.

“Mentor itu adalah satu gelaran yang besar untuk Norazah tujukan kepada saya. Saya sekadar membantu dari segi teknikel dan memberi sokongan kepadanya. Yang lain semua di bahunya,” tambah pengarah filem aksi drift Melayu pertama di Malaysia “Impak Maksima” ini.

698 total views, 2 views today

Jenama Sendiri Bersama Amyra Rosli

amyra rosli dan amar baharin

lofatah

Rasa-rasa macam nak bercerita pasal artis la pula. Korang ada perasan tak mana-mana artis yang tengah bercinta tahap manis potong kaki? Kalau aku perasan ‘Lofattah’, siapa lagi Neolofa dengan Fattah Amin ler.

Kemain lagi aku tengok dia orang dekat ‘Meletop’ memula dulu berbunga-bunga hati memasing ye. Peminat pun main peranan juga suka kenen-kenen kan dan mengharapkan dia orang dapat bersama tetapi iya ke tak aku tak beranilah nak komen. Mungkin ya mungkin sekadar nak promosi drama mereka yang top.  Apa tu ‘Suri Hati Mr Pilot?

Dah habis pun drama itu  dan berakhir juga ‘cinta’ mereka kerana baru-baru ini terdengar  mereka dah putus gara-gara Fattah ada hubungan istimewa dengan seorang gadis berdarah kacukan. Jadi tak la kesampaian cinta mereka. Mungkin kah ini pun untuk promosi drama terbaharu dari Fattah Amin? Wallahualam!

amyra rosli dan amar baharin

Yang kita tahu cinta kesampaian, tengok  Amyra Rosly dengan Amar Bahrain, tahu-tahu je dah kahwin. Itulah yang dinamakan jodoh.  Semua tahu kan Amyra Rosli hampir-hampir nak kahwin dah tetapi dua minggu sebelum itu tak jadi, tak ada jodoh dengan si dia tu…

Apa pun sekalung tahniah diucapkan kepada kedua mempelai yang bagaikan pinang dibelah dua ini. Selepas je kahwin nampak gayanya rezeki Amyra melimpah ruah. Jadi siapa kata kalau dah kahwin tak laku, susah nak dapat ‘job’ la bagai….J

Amya Rosli atau nama sebenarnya Nur Amira Izzati Rosli telah pun membuktikan dia masih laris. Baru-baru ini Amyra telah menandatangani perjanjian sebagai rakan kongsi kepada  Dr. Amin Abdullah  bagi mengendalikan bisnes JenamaSendiri.com

 

A photo posted by Halim Brothers (@halimbrothers) on

Aku ada semasa majlis itu berlangsung di Flora Terrace, Hampshire Place, Kuala Lumpur pada minggu lepas. Wah… berseri nampak Amyra apatah lagi mendapat sokongan suami, Amar Baharin yang sentiasa berada di sampingnya. Masih dalam tahap berbulan madu kan, mana boleh berpisah, romantik sangat tengok kedua merpati sejoli ini.

Okey.. ko orang mesti nak tahu apa fungsi Amyra dalam JenamaSendiri.com ini. Tahu kah pelakon ini nak berbisnes?

Sebenarnya, tugas yang dipikul mudah sahaja… Amyra cuma perlu melakukan promosi di media sosial dan media cetak berkaitan bisnes berkenaan. Pendekatan memberikan motivasi dan promosi berskala besar untuk berniaga jenama sendiri waima JenamaSendiri.Com membantu mereka mencapai impian itu.

Untuk pengetahuan korang, JenamaSendiri.Com ini sudah 10 tahun bertapak dalam dunia perniagaan dalam menghasilkan pelbagai jenama kosmetik terkenal di Malaysia dan  antarabangsa  malah khabarnya akan membuka sebuah kilang di China tahun 2017 ini.

Selain itu sumbangan JenamaSendiri.Com dalam projek CSR tidak terkecuali. Terbaharu Pengarahnya, Dr. Amin mengumumkan pelancaran Yayasan JenamaSendiri.Com dengan kerjasama pihak MAKNA ( Majlis Kanser Nasional ) dan NKF (Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan Malaysia) dimana Yayasan akan memberi sumbangan bulanan tetap kepada kedua-dua badan berkenaan.

Mereka yang telah lama berurusan dengan JenamaSendiri.Com sudah tentu tahu mengenai objektif syarikat dalam membantu usahawan-usahawan baharu melahirkan jenama sendiri berkaitan industrI pembuatan kosmetik.

Dan sebagai pengilang kosmetik nombor 1 di Malaysia, pemilihan Amyra dilihat mampu menarik perhatian khalayak menceburi bidang kosmetik yang kini sedang berkembang maju.

Jadi sesiapa yang berminat nak hasilkan produk sendiri, apa kata dengar dahulu luahan Amyra ini:

“Saya akan membantu di bahagian pemasaran dan promosi untuk memberitahu orang ramai tentang kelebihan projek ini sekali gus mempelawa mereka yang berminat.  Insya-ALLAH, suatu hari nanti kalau ada rezeki saya juga berhasrat  menceburi perniagaan ini kerana sejak dari dulu lagi saya cukup cukup teruja dengan kosmetik.”

Mendengar kata-kata perangsang Amyra tu membuatkan aku dah tak sabar-sabar pulak nak jadi usahawan, dah ada pun produk  dalam fikiran, tetapi ‘Biarlah Rahsia” dulu bak kata Dato Siti Nurhaliza…

Bila dah jadi baru boleh aku bagitau korang sebab pelanggan memang penting dan nombor satu dalam setiap bisnes ya tak?

Dr-Amin-Jenama-Sendiri, Kilang Kosmestik
Bersama Dr. Amin – Pengasas Jenama Sendiri Dot Com

Yang best tu, dengar kata JenamaSendiri.Com akan memberi diskaun 16% untuk blogger macam aku ni, juga pihak media yang nak cuba berniaga jenama sendiri.

Cukup-cukupkah kita asyik berniaga bisnes kedai makan, car wash, dobi atau bisnes MLM sekali pun, cubalah sesuatu yang baharu pulak kan.  Yang penting ada usaha dan bantuan daripada JenamaSendiri.Com pun dah cukup baik.

Melalui JenamaSendiri.Com ini, korang akan diajar cara pemasaran online dan sebagainya sebab kata Amyra, beliau telah menyediakan sekumpulan pakar FB No. 1 Asia untuk urusan ‘marketing’. Mana tahu lepas ini anda akan jadi Jutawan kosmetik dalam tahun 2017 ini.

JenamaSendiri.Com  mengumumkan pakej untuk mengeluarkan produk hanya bermula daripada RM15,000 sehingga RM25,000 sahaja dan menurut Dr. Amin produk boleh disiapkan dalam tempoh 2 minggu. Dan jika usahawan mengambil pakej RM25,000, mereka akan di kenalkan dengan network dalam bidang yang sama.

Cuma satu aje yang agak kerisauan. Dengar kata, setiap pakej yang ditawarkan oleh Amyra adalah terhad seperti pakej HOT… iaitu PAKEJ VIP hanya terhad 1 individu sahaja sebulan & jika telah penuh, anda terpaksa menunggu selepas 3-4 bulan.

Jadi siapa cepat dia dapat. Nak tahu info lanjut call  HOTLINE AMYRA tanpa berlengah lagi sebelum ‘putih mata’  kerana peluang hanya datang sekali seumur hidup!

Bak kata Amyra, “Range Rover bukan lagi hanya mimpi”.

Jadi apa lagi … layari JenamaSendiri.Com untuk pertanyaan lanjut ya…

Produk jenama sendiri dengan modal rendah

buat-produk-jenama-sendiri

Hotline Amyra 1      : 012 67 55 890 (Ms Kay)

Hotline Amyra 2      : 017 224 55 37 (Lyana)

(Sila nyatakan pakej yang dipilih ketika menelefon hotline)

** SMS/WhatApps tidak dilayan, terus call

1,445 total views, 1 views today

Dmel Perfume Teman Wangi Sepanjang Hari

office-coolhijab

Beberapa hari memang agak sibuk juga la, lagi-lagi nak masuk tahun 2017 lagi beberapa hari je ni. Ada kerja dekat luar kalut sikit lepas tu nak handle kerja-kerja online lagi. Masa keluar kemain kalut lagi pakai je baju apa yang dapat capai masa tu. hahaha

Dalam kalut-kalut tu juga dapat bersiap berdandan rambut guna pomade kasi rapi-rapi rambut bagi hensem, dan-dan tu juga la capai perfume sembur wangi-wangi. hehehe.

Mana tak nya oiiii, aku dah jatuh hati dengan satu perfumes ni bau florel-florel. Hari ini baru ada masa nak belek-belek perfumes ni tengok packagin kotak cantik nampak ekslusif. Perfumes  yang aku pakai ni nama Believe RrB by Dmel eau de perfume. Aku suka perfume yang jenis Eau De Perfume sebab aroma wanginya tahan lama dan kuat. Memandangkan aku banyak jumpa orang dekat luar harus la nak mewangi-wangi kan. Kekadang lupa letak mana pun cari juga sampai jumpa sebab rasa tak best bila keluar tak sembur perfume lagi-lagi sekarang dah ada dmel perfume. 😀

Dmel Perfume ini aku dapat 2 minggu lepas, memang puas hati la pakai perfume ni sebab salah satunya aroma wangi lain daripada lain, tak macam minyak wangi yang banyak dipasaran kebanyakkan bau inspirasi daripada jenama-jenama antarabangsa. Dah bosan la semua perfume bau sama je tapi jenama je lain-lain. Keyakinan diri jadi tinggi bila sembur Believe RrB by Dmel Perfume, dah rasa macam Dmel Perfume teman wangi sepanjang hari gitu. Kena la dengan tagline mereka – Teman Wangi Sepanjang Hari Anda.

pelancaran-dmel-perfumes-swiss-garden

Dmel Perfume satu lagi produk perfume yang berada dipasaran. Baru dilancarkan pada 2 minggu lepas secara ekslusif di Hotel Swiss Garden KL.

dmel-perfume-minyak-wangi

Aku pertama kali lihat packagin Dmel Perfume dan mencium baunya sangat harum ada bau lembut, sedikit keras dan harum semerbak tanpa alkohol, tahan lama, suci dan halal serta kandungan minyak wangi 100% semulajadi. Dmel Perfumes berbaloi untuk dimiliki harga pun berpatutan.

Puan-Sanie-Abdul-Rahman
Borak santai bersama pengasas dmel_perfume Puan Sanie Abdul Rahman selepas acara pelancaran yang dirasmikan oleh YB Dato Mas Ermieyati Samsudin, Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia.

Puan Sanie bagitau Dmel Perfume dihasilkan daripada ekstrak bunga dan buah-buahan. Best tau Dmel Perfume wangi-wangi harum semerbak. Women Perfumes by Dmel Rahman ada 3 jenis minyak wangi untuk perempuan – Scent, Shine & Lovely.

dmel-perfume-minyak-wangi-tahan-lama

Saya paling suka bau Scent. Sedap je bau dia. Kalau awak pakai mesti saya teringat-ingat dekat awak. 🙈

Men Perfume by Dmel Rahman pula ada 3 variasi wangian iaitu RrB 40ml, CHASE 30ml dan TRUST 30ml.

Saya pakai yang wangian RrB dan TRUST. Nanti awak jangan termimpi-mimpikan saya pula ye, sebab tercium bau floral – flora buah gitu. 🙈

Rasa-rasa korang nak wangi macam aku juga, meh tengok website www.dmelperfume.com order online  je senang dekat website. Kalau rajin sikit whatsapp dia orang dekat 019-2761575 atau 012-9075382. Boleh ushar-ushar dmel_perfume dekat instagram juga. Nanti masa order cakap Halim Brothers rekomen kan.   😎

So korang berminat nak cuba yang mana?  :mrgreen:

671 total views, 1 views today

Aku, Mewangi dan Duta Produk

duta mewangi satu dunia

Aku tak pernah serajin nak pakai pencuci muka setiap hari, sehari dua kali pula tu. Satu-satu produk review yang aku guna sampai habis. Nak tahu apa nama produk? Pernah dengar Mewangi Satu Dunia tak? Selalu juga la iklan Mewangi ini keluar dekat timeline facebook aku. Selalunya iklan video demo pakai Mewangi. Aku ingatkan siapa, rupanya pemilik produk sendiri yang buat demo.

Aku pun whatsapp Kak Ayu, Kak Ayu ni la pengasas Mewangi. Lepas whatsapp Kak Ayu aku pun datang office Mewangi di Denai Alam, Shah Alam. Masa tu dapat Mewangi Chew Gum Soap dan Peeling Scrub. Mula-mula pakai dah rasa excited gila. Mewangi Chew Gum Soap buka-buka je bau wangi, lepas tu apply cuci muka. Best betul pakai rasa tegang dan licin kulit muka sebab bahan dibuat daripada madu dengan kulit kayu manis. Pakai 2 kali sehari, pagi sekali dan malam sekali. Peeling Scrub untuk bagi buang kulit mati dan daki yang ini pakai seminggu 2-3 kali je cukup. Keberkesanan dia memang terbaik. Rasa macam kejap je pakai lepas habis aku stop pakai. Biasalah penyakit M dah sampai. Lepas tak pakai produk Mewangi muka aku jadi tak best dah! Menyesal stop. huhuhu

Lepas-lepas tu Kak Ayu call aku nak invite aku ke Majlis Pelancaran Mewangi Bagi Memperkenalkan Duta dan Pengasas Produk. Wah! Mewangi baru ada di pasaran Februari 2016 tak sampai setahun lagi dah nak ada duta. Fuh! Siapakah itu. Tertanya-tanya juga aku. Artis mana kah menjadi duta Mewangi? Hebat sangatkah artis tersebut nak bawa nama Mewangi. Biasa la artis ini suka guna produk-produk antarabangsa je. Bila jadi duta produk tempatan ni sekadar nak promosi jela tu. Tapi dekat luar pakai produk lain. Nampak tak pemikiran jahat aku. hahaha.

Majlis Pelancaran Ekslusif Mewangi Bagi Memperkenalkan Duta dan Pengasas Produk

pelancaran duta mewangi

Maka sampai la waktu yang di nanti-nantikan 06 December 2016 satu Majlis Pelancaran Ekslusif yang diadakan di lobby hotel Hilton KL. Masa ini terkejut dapat tahu duta Mewangi adalah Noraniza Idris. Tertanya-tanya juga kenapa pilih Noraniza Idris agaknya? BTW sebelum tu nak bagitau aku adalah peminat Noraniza Idris tau. Dulu-dulu masa tu Dato Siti dengan Noraniza Idris popular aku lebih meminati Noraniza Idris.

Dah lama sebenarnya tak dengar khabar Noraniza Idris atau lebih mesra dipanggil Kak Ani, adalah sesekali jumpa di event Akar Kita Zapin. Baru-baru ini beliau jadi juri profesional Irama Malaysia dalam rancangan 3 juara. Komposer lagu Irama Malaysia, Suhaimi Mohd Zain (Pak Ngah) pun turut dijemput bersama peserta 3 juara irama Malaysia membuat persembahan nyanyian dan tarian tradisional Irama Malaysia.

Kenapa Pilih Noraniza Idris Sebagai Duta Produk Mewangi?

noraniza idris duta produk mewangi satu dunia

Pada mula nya aku pun tak tahu, tapi bila ditanya rupanya Kak Ani adalah pengguna Mewangi sejak MEWANGI mula berada di pasaran. Memang tak dapat dinafikan ternyata nampak keanjalan dan kegebuan kulit muka Kak Ani selepas mengamalka  memakai Mewangi. Bagi aku pemilihan NORANIZA IDRIS sebagai Duta Produk adalah satu pilihan yang tepat. Tepat daripada segi apa? Daripada segi sasaran pelanggan. Sasaran pelanggan Mewangi adalah Wanita, kak Ayu ada cakap “Setiap Wanita Berhak Untuk Cantik”. Masa interview TV haritu kak Ani pun ada cakap dia sendiri pun terkejut kerana dipilih untuk menjadi duta produk Mewangi dalam usia yang sekarang. Kulit muka kita mengikut usia semakin meningkat usia kena jaga betul-betul, cuci muka dengan Mewangi Chew Gum Soap dan Peeling Scrub untuk buang kulit-kulit mati, jerawat, jeragat dan menjaga kulit muka.

Mewangi Satu Dunia Dirasmikan Oleh Oleh Y.M Tengku Hishammuddin Zaizi Bin Y.A.M Tengku Azman Shah Al Haj

Paling membanggakan produk Mewangi Satu Dunia di rasmikan dan di tanda tangani sendiri oleh Y.M Tengku Hishammuddin Zaizi Bin Y.A.M Tengku Azman Shah Al Haj.

Tahniah Mewangi @mewangisatudunia sudah ada Duta Produk sekarang. Pemilihan Ratu Irama Malaysia @noraniza_idris sebagai duta produk bagi saya adalah satu pilihan yang tepat dengan golongan sasaran wanita. Setiap wanita berhak untuk cantik! Putih. Anjal. Gebu. Cantik Menawan. Mewangi…..

Lagi satu lagi satu tak sabar nak tengok 3 lagi produk keluaran Mewangi. Tak sabar nak cuba. Rasanya aku boleh cuba yang nombor tiga tu je kot, yang lain-lain tu macam tak sesuai je. hahaha

  1.  Gincu Bibir MEWANGI dengan 4 pilihan warna – Pink Ayu, Pink Mawar, Merah Pinang dan Black Magic
  2.  Bedak Alas MEWANGI – Ting Ting Foundation
  3. Minyak Wangi MEWANGI – Wangian Gadis Desa merangkumi 7 kelopak bunga mawar
Ini aku sertakan sekali nombor talian untuk hangpa-hangpa sekalian yang berminat nak order Mewangi Satu Dunia. Harap bersabar ye, sebab Mewangi sekarang tengah menjadi Fenomena selepas keluar Blog, Social Media dan Tv baru-baru ni.

Dikhabarkan semua team sales Mewangi termasuk stokis dan agen bertungkus lumus untuk melayan banyak pertanyaan dan tempahan.

Alhamdulillah, niat yang ikhlas. Insyallah dipermudahkan.

1) Hotline : +6016 444 7131 / +603- 7813 7707
2) Alamat Pejabat :
No 23-G, Blk 2 Jalan Elektron Nu16/N, Sek U16, Denai Alam 40160, Shah
Alam, Selangor, Malaysia
4) Instrgram : MEWANGI SATU DUNIA
5) Youtube : TV MEWANGI

1,356 total views, 3 views today

Semua Orang Boleh Memiliki Iphone 7 Dengan Harga Murah

iphone-7

Korang setuju tak bila aku cakap teknologi zaman sekarang bergerak dengan pantas. Lagi-lagi pembuatan telefon pintar. Tak sah kalau setiap seorang tak ada sebiji telefon pintar malahan lebih 2-3 biji seorang. Fuh! Dasyat. Mana tak nya, bulan lepas keluar satu model telefon, bulan berikutnya dah keluar model baru yang lebih canggih.

apple-iphone-7-iphone-7-plus-review

Antara telefon pintar yang digilai ramai orang adalah iphone. Dengan memakai iphone engkau akan kelihatan  lebih macho, kacak, dan agak mewah. hehehe. Tak lain tak bukan aku la tu. Aku pakai iphone 6 gold 64gb dah nak masuk 2 tahun dah, lepas tu keluar model baru iphone 6s dengan iphone 6 plus. Baru-baru ini keluar pula model iphone 7 dan i phone 7 plus. Aku tengok pun naik geram, spec iphone 7 power betul. Harga dia kuss semangat. Siapa je mampu kan? Kalau member korang tiba-tiba nampak korang pakai iphone 7 kan memang kau akan dipandang orang kaya, hahahaha. Padahal dengan ada nya satu program ReNew+ korang boleh dapat harga iphone 7 dengan harga serendah RM160 je. Hahaha baru boleh berlagak depan kawan-kawan korang.

renew+ compasia

For sure ada sejenis orang yang suka tukar fon tiap-tiap tahun. Kalau ikut kan hati ramai je yang suka tukar fon tiap-tiap tahun. Ok! Kepada korang yang jenis suka tukar-tukar telefon tu aku nak rekemen kan satu pakej pelan program yang dinamakan ReNew+ daripada Compasia. Korang boleh dapatkan iphone 7  terbaru dengan harga serendah RM160 je. Boleh dapatkan di laman web www.compasia.com

COMPASIA Memperkenal Program ReNew+

compasia-iphone-7-renew

Ok! aku dah tengok da program ReNew+. Perkara paling penting sekali program ReNew+ ini tak ada kontrak, if korang perasan ada program sampai kena ikat kontrak 2 tahun. Dengan ReNew+ bebas daripada kontrak.

1. Low Mothly Payments
2. One Year Free Phone Guard
3. Carrier Independent
4. Brand Independent
5. No Upgrade Fee.

Nak tukar smarphone setiap tahun pun tak ada masalah. Dengan program ReNew+ daripada @compasia.my

Bagaimana Untuk ReNew+ dengan 3 langkah mudah :
  1. Buka link www.compasia.com dan pilih smartphone kegemaran korang (shop online)
  2. Pilih store yang korang boleh ambil phone korang dan CompAsia akan email untuk confirmkan details korang.
  3. Selepas terima email dari CompAsia, pergi ke store yang korang pilih dengan menggunakan kredit kad Maybank dan boleh bawak balik smartphone korang dah .
Mudah kan? Dengan Maybank EzyPay, pelan ini menawarkan pembayaran ansuran tanpa faedah sehingga 24 bulan hanya untuk mereka yang layak membeli dengan menggunakan kad kredit Maybank.
Sekarang semua orang boleh memiliki iphone 7 baru sendiri dengan harga yang murah.

751 total views, no views today