Cara Baru Blogger Buat Duit 2018

event blogger

event blogger

Saya menulis blog sejak dari tahun 2013. Pendapatan saya sepenuhnya daripada blog dan facebook.   Apa yang dapat saya kata kan budaya blogger buat duit dengan blog, adalah sama daripada dulu hingga sekarang. Blogger akan buat duit daripada 4 sumber ini iaitu pengiklanan banner, advertorial, review produk dan event review.

Lambakan produk tempatan bermula daripada tahun 2014, memerlukan khidmat blogger menulis tentang produk mereka membuatkan pendapatan blogger naik mencanak-canak. Saya sendiri pun berjaya menguruskan lebih 30 produk untuk direview oleh blogger-blogger.

Anda jangan salah faham, saya tak katakan tak bagus, bagus, sangat-sangat bagus, kena cara ramai jana pendapatan dengan cara ini ribuan ringgit sebulan. Saya percaya itu. Untuk tahun 2018, ada beberapa sumber pendapatan lagi saya nak terapkan untuk komuniti blogger Malaysia. Secara asas tak menggangu cara anda jana pendapatan sekarang malahan boleh menambah pendapatan tambahan. Saya begitu teruja nak cerita, dah lama saya simpan. Jangan sia-siakan penat lelah saya menaip, baca sehingga habis.

Cara Baru Blogger Buat Duit 2018

  1. PAY PER SALES (PPS)
    Anda promosi sesuatu barang, ada jualan melalui anda, anda terima komisyen 50% – 80%. Kiraan mudah, harga jual RM100 komisyen anda dapat RM50 per jualan. Ada blog? Guna peluang ini sebaiknya, tulis sekali terima income berkali-kali.
  2.  PAY PER ACTION (PPA)
    Setiap klik yang kita bawa masuk dan memberikan tindakan seperti mengisi borang, klik ke halaman lain, meninggalkan komen, share ke social media kita diberikan komisyen RM1 – RM5 untuk sekali tindakan dibuat.
  3. PAY PER LEAD (PPL)
    Setiap lead yang kita bawa masuk seperti nama dan email untuk sesuatu kempen kita dibayar komisyen RM1 – RM2. Ini paling senang dan mudah untuk kita buat. Sebab tiada barang yang kita perlu menjual dan ia nya percuma. Agak-agak kalau kita promot benda percuma dekat orang senang ke senang?

Tiga lagi jenis sumber extra income untuk blogger buat, tapi ramai yang terlepas pandang kerana asyik dengan 4 sumber mainstream income. Tapi tak apa, untuk tahun 2018 saya nak terapkan dan beri tunjuk ajar untuk blogger tambah lagi 3 sumber sebagai extra income.

Tahun 2018 adalah tahun untuk kita enjoy blogging sambil dapat Extra Income & Experience.

BACA : Sertai Circle Baru Blogger Malaysia 2018

Ini offer khas untuk Blogger yang nak saya guide buat extra income di blog dengan gabungan PPS + PPA + PPL. Anda buat sungguh-sungguh tak mustahil boleh jana extra income RM1080 – RM2099 dan hadiah bonus bernilai RM5,000!

(247)

950 total views, 2 views today

Circle Baru Blogger Malaysia 2018 Batch Kedua Dibuka, Daftar Sekarang!
Dapatkan Buku 7 Steps FB Ads Percuma dan Update Siri Jelajah SifuFBAds Akan Datang

4 Comments on "Cara Baru Blogger Buat Duit 2018"

  1. Sila bagi tunjuk ajar 😀

  2. tengok mazhab blogger gak le.bagi aku yang 3 tu dah lama dah blogger lain tahu.tak kisah la..pusing pusing situ juga..ada banyak sangat sumber nak buat duit dengan blog ni.pilih dan fokus je la mana berkenan 😀

  3. Menarik… SIla bagi tunjuk ajar ye Halim

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

Pin It on Pinterest

Kongsi Di Social Media Anda

Share this post with your friends!