Memasak Di Dapur Boleh Buat Duit

Straight to the point. pandai masak tak? atau nk belajar memasak? Ada resepi masakan yang boleh dikongsi kan?

Nah! satu komuniti masakan baru diwujudkan Let’s Masak, dimana anda boleh kongsi resepi dan buat duit.

Sebuah laman web komuniti yang unik di mana anda boleh menghantar resepi & gambar dengan cara lebih bijak. Menjadi penyumbang aktif, mengumpul mata dan menebus tunai.

Langkah-langkah dan cara mendaftar Let’s Masak

1. Daftar dulu sini 

2. Edit your profile

edit profile3. Upload avatar, upload cover photo and description

upload pic

 

Isi detail4. Yang best nya boleh buat backlink. Letak  link blog, facebook url, twitter, instagram dan tekan submit.!

submit

Ok siap! akaun profile Let’s Masak korang. Senang dan mudah je kan. 5 minit dah boleh siap.  Nanti dulu nanti dulu.. Step-step ini yang korang kena buat untuk melayakan masuk Let’s Masak Review Contest 2014 boleh menang i phone 6 plus tau. Seterusnya dalam bahagian dashboard akan nampak progress, progress ini sama ada join contest atau pun nak buat duit di let’s masak kena lengkap kan. Setiap progress ada peratusan nya.

progress

Contoh kat atas tadi kita dah siap kan

  • Upload avatar (10%)
  • Upload cover (10%)
  • Fill in description (10%)

Total dah siap 30%. Ada 70% lagi nak kena buat apa?

  • Favorite any recipe (10%) – Pilih mana-mana kitchen yang korang rasa best resepi diaorang contoh ikan bawal masak sweet sour ni
  • Post comment on recipe (10%) – Pon sama pilih je mana-mana resepi yang korang nak komen.
  • Recook a recipe (20%)
  • Submit a recipe (30%)

Recook a recipe

klik recook

Recook ni korang masak semula resepi yang dah dikongsikan. Belek-belek dulu dalam tu cari resepi apa yang sedap. Ah! bila dah jumpa klik butang recook. Nak submit recook tak susah pun. Korang cuma perlu upload balik gambar makanan yang korang dah masak tu dengan komen hasil masakan balik ikut resepi. Untuk recook 20%.

submit recook

 Submit a Recipe

write recipe

Klik Write Recipe tu

Kongsi Resepi

Isi bahan-bahan resepi

Hah! apalagi p lekaih kongsi resepi korang yang sedap-sedap tu. Boleh juga nanti anak bujang ni ikut. hehehe.

Korang boleh cerita disebalik tabir apa korang masak dan tips-tips contohnya sebelum goreng ikan sapu kunyit dulu ke, buh air asam jawa ke. Ikut tips resepi korang la..

Kalau ada yang tak faham boleh klik kat tanda soal tu. Saya nak printscreen satu-satu tak dapat sebab panjang ke bawah. Untuk kongsi resepi 50 point.

LetsMasak rewards program

LM Points

Yeah! LM Point saya sudah 170

 

info point

Info Point

Macam mana? dah boleh faham kan fungsi Let’s Masak ni? Orang cakap tak sia-sia la kongsi resepi, tips, recook apa bagai ada juga reward yang nak di bagi.

Top Earners

Antara pengguna Let’s Masak yang telah berjaya tebus mata kepada wang tunai.

Dah tu je.

Susah ke?

Tak susah pun.

Memang boleh kata susah sebab tak cuba lagi.

Cuba dulu baru tau.

Ok nah! p terus join contest Menangi i phone 6 plus 64gb dan invite banyak-banyak buat duit kat Let’s Masak.

Wish all the best for you all.

(59)

3,634 total views, 1 views today

ZARRA Sinar Puteri Lancar Produk 4 dalam 1
Print T-Shirt Murah di Shah Alam dan Melaka

6 Comments on "Memasak Di Dapur Boleh Buat Duit"

  1. Teringin nak masuk Contest ini, tapi tak pandai memasak hehehe… Jadi tukang support kawan-kawan jerlah nampaknya… hehehe
    Anuar recently posted…Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Perangkawan E41My Profile

  2. What a good chance for those who loves to try new recipes.
    Thanks for inviting me also.
    Will think about it soon.
    Mr.Opocots recently posted…10 Benefits of StrawberriesMy Profile

  3. Wah ada contest untuk mskkn..tp kita xpandai msk..msk telur goreng boleh la hihi..

  4. best boleh kongsi resepi ngan orang lain

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

Pin It on Pinterest

Kongsi Di Social Media Anda

Share this post with your friends!