Beli Iphone di Instagram Kena Makesure Benda Ni.

Beli Iphone dalam instagram

Bila buka instagram aku tengok makin hari makin banyak ig shop yang jual iphone. Murah-murah pula tu iphone yang dia orang jual siap bagi banyak free gift. Rasa teringin juga nak beli tapi itu la ragu-ragu nak beli iphone di instagram walaupun harga murah daripada harga pasaran, kita sebagai nak keluar duit beratus-ratus ringgit atau ribuan ringgit ini terasa juga kan. Kalau dapat iphone yang original dengan harga murah memang melompat keriangan cerita dia, kalau dapat yang tiruan menangis tak berlagu 7 hari 7 malam. hahaha.

TIPS BELI IPHONE DARI INSTAGRAM

So dekat sini aku nak bagi 4 tips untuk korang beli iphone murah di instagram supaya tak mudah tertipu dengan scammer jual iphone dalam instagram.

Soalan penting tanya pada seller iphone.

Iphone yang dia orang jual jenis set iphone refurbished, secondhand iphone original atau clone iphone? Sesetengah seller yang jujur yang jual set refurbished dia bagitau iphone tu refurbished set. Tapi ada sesetengah yang nak untung kaw-kaw set clone pun dia bagitau refurbished. Refurbished ini kira ok la sebab nya motherboard original iphone cuma yang lain-lain pemasangan dari barang thirth party. Daripada clone iphone, body je iphone dalam sistem android buat apa kan. Lagi bagus dapat second hand iphone original, kita dapat beli harga murah dan masih pakai iphone yang original.

Social Proof dalam ig shop seller iphone

Check background ig shop tersebut, tengok nama ig tu, jumlah followers dan following dia berapa. Tak semestinya jumlah followers tinggi melangit korang boleh selamat beli iphone di instagram. Klik tab followers seller, tengok jenis macam mana followers ig shop dia sama ada real person atau bot. Kalau real person tengok pula orang tempatan atau mat saleh je banyak follow. Kalau banyak mat saleh tu confirm bot followers. Bot followers ni jenis fake pun berani dia buat apatah lagi untuk scam orang beli.

Tengok Gambar Customer beli iphone dari instagram

Skodeng sikit ig shop tu ada tak dia upload gambar-gambar customer yang dah pernah beli dengan dia. Kalau tak ada apa-apa gambar orang pernah beli dekat dia baik berhati-hati setakat upload gambar iphone itu pun dia boleh cilok dekat mana-mana. Entah-entah dia buat dropship je, karang jadi apa-apa supplier dia lari dulu.

Ada Feedback atau Testimoni tak dari customer?

Paling best ada gambar atau video feedback customer yang baigtau yang dia dah beli dekat sekian-sekian nama ig shop ni. Testimoni customer pun penting untuk kita tengok sejauh mana truster ig shop iphone tu.

Kau orang yang baca sampai habis ni cukup beruntung sebab nya kau orang boleh skip 4 tips-tips yang aku share tadi, aku dah mudah kerja kau orang dengan membuat survey. Aku bagi satu je nama ig shop untuk kau orang beli iphone dari instagram lepas tu tak payah penat-penat survey yang lain.

Kau orang buka ig kau orang dan search ig shop nama Sufis_Mobile . Ini lubuk beli iphone original murah.

beli iphone di instagram

Aku rekemen kan untuk kau orang yang nak beli iphone tu dengan Sufis Mobiles. Aku sendiri dah jumpa owner Sufis Mobile ni depan-depan, siap dia bawa lagi stock iphone-iphone dia ada nak pergi COD. Yang best nya kau orang boleh COD juga tapi untuk yang dekat-dekat la sebab kedai iphone di Melaka. Boleh COD ke Nilai, Kajang, Bangi, Shah Alam, TBS dan KL Sentral. Negeri jauh-jauh dia post je senang, jangan risau iphone kau orang akan di wrap balut kemas-kemas.

sufis mobile

Ini la dia owner sufis mobile, hensem kan? Trusted ni beli iphone dgn dia.

Aku pernah tanya kualiti iphone brader ni jual,

“Bos, kualiti iphone ni macam mana eh, sebab saya tengok ramai yang jual iphone refurbished murah. Bos punya ni macam mana?”

Brader tu jawab “Ini bukan iphone refurbished, ini iphone secondhand original

Ohh patut la aku tengok iphone dia tak total nampak baru, iphone refurbished ketara nampak baru itu yang ada berani kata claim iphone original Malaysia set.

Betul ke Sufis Mobiles ni Trusted Seller?

customer sufis mobile beli iphone dari instagram

Ini la yang tips yang aku cakap dekat atas tadi, tengok ig shop tu ada upload gambar customer yang dah pernah beli dengan dia. Sebab itu aku berani cakap Sufis Mobiles ni trusted seller. Ramai gila dah beli dengan brader Sufis ni, ada tu aku tengok dekat ig shop dia siap customer repeat 2-3 kali beli iphone, macam murah sangat iphone dia jual aku cakap dalam hati jela. hahaha.

Kalau tak murah dari harga pasaran mana kan tak orang nak repeat banyak kali beli kan. Dah la murah lepas tu kualiti original siapa yang tak nak.

Ada pula tu ingat Sufis Mobile ni rasis jual iphone je, fon-fon lain tak nak jual. Rupa-rupanya tak, ada je dia jual Samsung S8, S8 plus harga pula memamng murah RM1750 je. Harga pasaran mau RM2k  ke atas lagi ini. Haritu tengok Huawei P20 pun ada, pun lagi murah daripada harga pasaran.

beli iphone murah dalam instagram

Nak beli iphone murah dari instagram?

Beli je dengan ig shop @sufis_mobiles.
Nom telefon : +60 13-692 1071 atau 014- 95555568

 

(339)

1,206 total views, 2 views today

Tak Sangka Ini Yang Jadi Gambar Kahwin Aku
Selamat Pengantin Baru!

Be the first to comment on "Beli Iphone di Instagram Kena Makesure Benda Ni."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

Pin It on Pinterest

Kongsi Di Social Media Anda

Share this post with your friends!