Beli Camera Kodak Murah

Semalam sempena 2nd Anniversary  Lazada, yang menawarkan diskaun sehingga 90% yang tak berapa diskaun sebenarnya. Sebab aku duk perahtikan harga-harga barang yang aku minat. Actually yang diskaun tu harga asal (strategik bisnes biasa la!). Aku beli sebijik camera Kodak, ok sekarang aku dah ingat kenapa aku beli camera ini! 😀

Kodak C195

Kodak C195

Aku beli camera ini sebab nak join JOM OUTING 2 DI TAMAN TASIK PERDANA anjuran blogger TarmiziSyukri, outing ini berkongsi tips fotografi. Pengajur tak kisah pun apa-apa jenis camera pun boleh bawa, yang aku ada sekarang camera handphone jela so dah alang-alang tu apa salah nya aku ada sebijik camera khas! Yang aku konfius sekarang ini nak pergi ke tak? Aduh tak ada transport la pulak nak ke Tasik Perdana dari Keramat/Ukay Perdana tapi camera dah terbeli, acena tuhh..? hahaha

Kadang-kadang aku jeles tengok camera masing tangkap gambar lawa-lawa/terang, itu yang aku rasa nak mula jinak-jinak main dengan camera. Untuk starting ini bagi aku better mula kan dengan camera murah kan? Nak tahu berapa harga camera aku beli ini? Harga nya cuma RM135 dan –  kupon diskaun RM25 = RM110 aje!

Dah alang-alang ini meh aku nak share pengalaman aku beli camera ini semalam di Lazada.

1.  Pilih produk di Lazada yang berkenan di hati. Klik ” buy now ”  kendian klik ” Proceed to Checkout ”

Lazada Check Out

Check Out

2. Jika belum register, register dulu dan isi alamat.

Register dan Isi Alamat

Register dan Isi Alamat

 

3. Dah pilih barang yang berkenan, register dan isi alamat boleh la terus buat bayaran. Lazada ada sediakan beberapa term pembayaran yang kau orang boleh pilih sama ada nak bayar guna Credit card atau Debit Card, Cash On Delivery, Online Banking atau Paypal

Aku lebih berminat bayaran Cash On Delivery

Aku lebih berminat bayaran Cash On Delivery

4. Dah setel buat bayaran, keluar satu tab ” Terima Kasih, Pesanan Diterima”

Lazada Pesanan Diterima

Lazada Pesanan Diterima

5. Esok hari nya aku dapat sms barang aku dihantar menggunakan Taqbin berserta code tracking yang boleh disemak dari semasa ke masa di laman web Taqbin. Setelah disemak barang aku ada di KL central, dijangka barang selamat sampai esok (jumaat)

Oh lagi satu, yang kupon diskaun RM25 tu kau orang boleh dapat kan dengan add Kakao Talk Lazada 😀

(439)

7,663 total views, 1 views today

Camera Kodak EasyShare C195 sudah sampai
Shopping Online 2nd Anniversary Lazada

Be the first to comment on "Beli Camera Kodak Murah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

Pin It on Pinterest

Kongsi Di Social Media Anda

Share this post with your friends!