Belajar Grafik Design Hero

Bengkel Grafik Hero

Akhirnya dapat juga belajar design secara pratikal dengan menggunakan photoshop cs6. Selama ini main tekan-tekan je. Tengok tutorial lepas tu main redah aje. Agak-agak tak dapat buat tutup terus. hahaha

Lepas pergi Bengkel Grafik Hero yang dianjurkan oleh team World Desinger di Taman Melawati selama 2 hari dapat memudahkan cara nak design guna photoshop. Banyak benda nak kena hadam seperti cara guna tool, layer, blend mode, filter, editing dan banyak lagi. Tapi sebelum datang ke bengkel saya sempat tengok video tutorial photoshop mudah oleh Tuan Zakaria Ghazali. Nasib baik video yang dibuat mudah faham, kalau tak ternganga juga saya dalam bengkel grafik hero haritu. Tu pun banyak juga la tertinggal, tapi dengan bantuan crew-crew mantap World Designer dapat juga saya mengikut sesi pembelajaran.

Ini gambar design yang pertama.  Rasa macam ghairah bila berjaya dapat buat gambar ala-ala manipulasi ni walaupun gambar macam tak ada kaitan petir dengan lelaki berpeluk tubuh tu. hahaha

1

Design 2 - dodge n burn

Design 2 – dodge n burn

Design 3 - Manipulasi

Design 3 – Manipulasi

2 Hari Bengkel Grafik Hero dapat Sijil Penyertaan.

Izuan Bakar dan Encik Deee

Terbaik! ketemu jua bersama otai World Designer, kiri Izuan Bakar dan kanan Encik Dee. Tengok poster yang kami pengang tu. Pergh! menangis tengok design kat poster tu…

Bengkel Grafik Terbaik

Team World Designer yang awesome yang sedia membantu.

Team Designer

(6)

2,530 total views, 1 views today

ZARRA Sinar Puteri Lancar Produk 4 dalam 1
Hujung Minggu di Jentayu Spa & Salon

1 Comment on "Belajar Grafik Design Hero"

  1. sonok je tgk je tgk org pndai edit2 ni..sndri nk edit xpndai..haha

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

Pin It on Pinterest

Kongsi Di Social Media Anda

Share this post with your friends!