Jarang Didedahkan (Minda Bisnes Internet)!

Hai,

Main redah aje…

Itulah yang berlaku kepada ramai individu (mungkin juga anda) yang nak bina bisnes internet.

Akhirnya, apa yang berlaku, ialah gagal,gagal dan gagal.

Sebabnya?

Minda bisnes tiada di dalam diri dan terlalu kerap tekan “reset“. Memang ianya sangat bahaya untuk kejayaan bisnes internet anda. Jangan buat macam tu.

Jadi…

Apa maksud “reset point” yang membuatkan ramai yang gagal dan menjari pakar di dalam berulang-ulang “menghasilkan kegagalan” ini sebenarnya?

Apa yang dimaksudkan dengan “seeding” pula dan kenapa guru yang mengajar anda berjaya sekarang tidak semestinya satu-satunya guru anda? (berkait rapat dengan kisah kejayaan banyak usahawan internet terkenal sekarang)

Adakah ini pendedahan “zone gap” (konspirasi?) di dalam pasaran ‘luar negara’ yang memerangkap mangsa seperti anda? (dengannya anda bakal tertipu, anda akan terkejut dengan pendedahan berani ini)

Semuanya akan terjawab di dalam video hebat pendedahan presiden Persatuan Usahawan Internet Malaysia ini.

Oh ya… ianya tak akan cerita bagaimana anda boleh dapat RM10 setengah jam dari sekarang. RM500 dalam seminggu pun tiada diceritakan. Tapi video ini akan membuka peluang untuk anda belajar melihat bisnes internet sebagai bisnes sebenar…

Video ini akan menyediakan anda untuk bisnes internet yang lebih “solid”

…dan banyak lagi (termasuk jalan untuk mendapat projek bisnes internet daripada “kerajaan” yang semestinya ada banyak bajet yang besar).

Yes!

Jom Sertai Minda Bisnes Internet: Mentoring Bersama Gero Azrul

Pelaburan ini untuk tujuan “seeding” ilmu dan minda anda… dan anda akan faham apa yang saya maksudkan bila menonton keseluruhan video ini. Dapatkan video ini sebelum anda memulakan langkah pertama di dalam bisnes internet anda… atau menilai semula apa yang anda buat silap sebelum ini.

 

Continue reading “Jarang Didedahkan (Minda Bisnes Internet)!”

(42)

6,282 total views, no views today

Siapa mahu buat duit raya?

Anda apa khabar?

  Bagaimana keadaan jerebu di tempat anda? Kalau di tahap bahaya…better jaga kesihatan dengan baik, Pakai pelindung muka…atau lebih
baik kurangkan aktiviti luar.

  So hari ni saya nak share berita baik. Ianya mengenai peluang buat duit sebelum raya.Raya dah nak dekat. Banyak keperluan yang kita
kena beli. Biasanya setiap keluarga berhabis RM1000 hingga RM3000 special berbelanja untuk raya.

projek raya 2013

  Saya pasti anda pun begitu. Sahabat baik saya,Haszoor baru sahaja lancarkan satu peluang bagaimana anda boleh buat duit RM10,000 sebelum
raya!

Ya, RM10,000 sebelum raya!

So, jangan berlengah lagi. Jom join Projek Raya beliau.

  Ini peluang baik untuk anda grab, raya dah nak dekat,better kita buat duit awal-awal supaya boleh berbelanja sakan raya kali ni.

Continue reading “Siapa mahu buat duit raya?”

(51)

6,340 total views, no views today

ø 9 Patah Perkataan. Hasilkan RM1,530 Kurang 24 Jam ø

Mudahnya Jual Produk Kurang 7 SaatKetika ramai usahawan dan jurujual mengeluh, “Kenapa bulan ini jualan bisnes aku tidak bagus?” 

Pengamal ebook, “Mudahnya Jual Produk Kurang 7 Saat” tersenyum riang.

Apabila Tuan Asyraf Aziz mengaplikasi teknik “Skrip 9 Perkataan”, jualan bisnes Internetnya meningkat dalam masa yang singkat.

… Kurang 24 jam, jualannya mencecah RM1,530.

————————————————————————————–
Bagaimana skrip 9 perkataan ini memberikan impak?
————————————————————————————–
1) Ia adalah senjata jualan menerusi perkataan yang disusun khas untuk memikat emosi pelanggan.

2) Menghapuskan rasa takut dalam diri pelanggan.

3) Memudahkan pemahaman si pelanggan untuk meyakini bahawa kita boleh bantu selesaikan masalah mereka.

Continue reading “ø 9 Patah Perkataan. Hasilkan RM1,530 Kurang 24 Jam ø”

(52)

6,331 total views, no views today

Tip Untuk Mengoptimumkan Google Places Listing Anda

Salam 

Saya berharap agar anda telahpun mendaftar listing Google Places untuk perniagaan anda. Setelah anda berjaya mendaftarkan perniagaan anda didalam Google Places, langkah seterusnya adalah untuk memastikan listing tersebut memberikan manafaat kepada perniagaan anda. Untuk itu anda perlu mengoptimumkan listing anda tersebut bagi memastikan anda mendapat ranking enjin carian tertinggi dan prospek anda dapat menjumpai listing perniagaan anda apabila mereka membuat carian secara lokal melalui Internet.

Proses untuk mendapat ranking yang tinggi untuk listing Google Places sememangnya mudah, namun anda perlu meluangkan sedikit masa dan anda juga perlu bersabar.

Disini saya ada 4 tip untuk membantu anda mengoptimumkan listing anda:

1. Pertama sekali anda perlu memastikan bahawa anda mengisi setiap ruang kosong didalam borang listing Google Places. Dan pastikan juga anda mendapat keputusan 100% untuk permohonan anda itu. Dengan langkah ini sahaja anda sudah mendahului pesaing-pesaing anda yang tidak mengoptimumkan listing mereka.

2. Penting! Pastikan anda memilih categori yang sesuai dengan perniagaan anda. Lakukan kajian terpeinci untuk mencari keyword yang sesuai dengan perniagaan anda. Cari sekurang-kurangnya 3-4 keyword yang benar-benar relevan dengan bisnes anda.

3. Listing anda haruslah dimasukkan juga didalam beberapa direktori online seperti Yelp, Bing, Yahoo dan Hotfrog.

4. Akhir sekali, dapatkan sebanyak mungkin review tentang perniagaan anda didalam Google Places. Lebih banyak review yang anda terima, lebih tinggi ranking listing anda dari masa ke semasa.

Namun jika anda inginkan rujukan yang lebih mudah, dapatkan Juara SEO Lokal segera. Ini kerana kursus ini bukan sahaja mengandungi siri video langkah demi langkah yang mudah difahami dan diikuti, namun ia juga mempunyai pelbagai strategi yang lebih advance bagi memastikan listing tidak dapat di cabar oleh mana-mana pesaing anda.

Boleh Lihat Juara Seo Lokal

Ramai sudah usahawan-usahawan diluar sana yang memiliki kursus ini dan mereka juga telah memberikan testimoni yang positif tentang kebaikan kursus ini untuk perniagaan mereka. Oleh itu, ini adalah pelaburan yang kecil berbanding dengan keuntungan berganda apabila anda mula menggunakan teknik-teknik yang diajarkan didalam kursus ini.

Boleh Lihat Juara Seo Lokal

(46)

6,285 total views, no views today

Panduan Mudah Surat Perjanjian

surat janji

  “Selalu ditipu akibat tiada Surat Perjanjian? Tak tahu buat? Tak perlu susah-susah sekarang. Semuanya lengkap dalam Ebook Rahsia Surat Perjanjian. Tak perlu fikir nak buat ayat. Semuanya telah siap sedia dalam Microsoft Word. Edit sahaja maklumat berkaitan. Dapatkan sekarang sebelum anda ditipu lagi! [Klik Sini]

  “Upah buat satu Surat Perjanjian bernilai RM150. Dengan Ebook Rahsia Surat Perjanjian, Anda mendapat 17 jenis surat perjanjian dan 2 bonus surat rasmi penting dengan hanya RM127 sahaja! Sekali beli, boleh guna sehingga tiada undang-undang. Dapatkan disini [Surat Perjanjian]

  “Nak Sewa rumah atau nak sewakan rumah kepada orang tapi tiada surat perjanjian? Bahaya tu.. Silap-silap boleh kena halau keluar atau tuan rumah sendiri alami kerugian akibat tiada Surat Perjanjian.. Dengan Ebook Rahsia Surat Perjanjian, semuanya lengkap dengan panduan langkah demi langkah menjadikan Surat Perjanjian anda sah diperakui. 

  “Dah pinjam duit tapi tak reti-reti nak bayar balik. Jika tiada surat perjanjian, sampai bila-bila pun anda tak akan dapat duit tu balik. Dengan adanya surat perjanjian, si peminjam yang liat nak bayar atau larikan diri tidak akan terlepas dari tindakan undang-undang. Sakit hati bukan bila kita tak dapat tuntut apa-apa akibat kecuaian membuat surat perjanjian. Dapatkan Ebook Rahsia Surat Perjanjian bagi melindungi hak anda !!

  “Nak upah peguam mahal dan kadang-kadang lambat sebab peguam sentiasa sibuk dan malas nak layan satu surat perjanjian. Nak tulis sendiri pulak tak faham format dan ayat surat perjanjian. Search kat google, ada dalam bahasa Inggeris dan bahasa Indonesia saja. Jangan bimbang kerana dengan Ebook Rahsia Surat Perjanjian, ia akan menyelamatkan anda dari kerugian besar. Semuanya dalam Bahasa Melayu. Mudah difahami dan Mudah diedit semula dalam Microsoft Word. 17 jenis surat perjanjian siap sedia untuk digunakan. Selamatkan hak anda. Dapatkan sekarang !

  “Surat Perjanjian sewa rumah, sewa kedai, sewa kereta, sambung bayar kenderaan, pinjaman kewangan, pinjaman barang, duit kutu, kontrak kerja, surat kebenaran, cagarkan barangan, dan sebagainya semuanya lengkap dalam Ebook Rahsia Surat Perjanjian. Buat apa nak pening kepala nak upah peguam, search google berjam-jam, terjemah semula dari bahasa inggeris/indonesia ke dalam bahasa Melayu. Semuanya siap sedia !!

  “Tahu tak, anda boleh buat service menyediakan surat perjanjian dimana caj service satu surat perjanjian ialah RM150? Dengan Ebook Rahsia Surat Perjanjian, anda sudah boleh menjana pendapatan dengan memberi perkhidmatan menyediakan pelbagai jenis surat perjanjian dimana jua pelanggan anda berada. Dapatkan ebook panduan surat perjanjian ini dan Jana pendapatan mudah SEKARANG!!

 

(302)

9,217 total views, no views today

Incoming search terms:

  • surat pengamal peguam

Pemasaran Menggunakan Pinterest

Sama seperti mana-mana rangkaian portal sosial lain yang menawarkan beberapa teknik pemasaran yang membolehkan anda memperkenalkan syarikat atau jenama anda kepada pelanggan baru seperti Facebook dan Twitter. Pinterest juga mempunyai fungsi yang sama. Terdapat beberapa aktiviti yang anda boleh lakukan untuk menggembangkan perniagaan anda. Anda seharusnya fokus untuk mendapatkan pengiktirafan jenama untuk produk dan perkhidmatan anda, dan mendapatkan trafik tertentu ke laman web anda. Setelah mereka tiba di laman web anda, sudah tentu anda ingin menukarkan trafik ini kepada pelanggan anda dan mendapatkan jualan daripada pengunjung tersebut. Jadi, mari kita mulakan. Sudahkah anda bersedia untuk menjadi kreatif?

Pinterest ialah satu laman web sosial yang menggunakan konsep visual. Oleh itu, perkara paling asas adalah anda perlu meletakkan kandungan berbentuk visual di dalam ruangan Pinterest anda. Anda akan membuat papan pin dan kemudian memaparkan kandungan visual anda yang terbaik di sana.

Secara mudahnya, konsep Pinterest adalah seperti anda sedang mengantung satu papan tanda mengenai diri anda yang boleh dilihat oleh semua orang yang menggunjungi portal Pinterest anda. Lebih banyak perkara yang anda paparkan di atas “papan tanda” anda itu maka akan lebih faham pengunjung anda tentang diri anda. Gunakan kreativiti anda untuk meletakkan nama papan tanda tadi, jadikannya sesuatu yang menarik perhatian dan mudah diingati. Apabila papan tanda tadi sudah dibuat, anda sudah bersedia untuk memaparkan kandungan kepadanya.

Laman muka surat dan gambar yang anda paparkan di papan ini mestilah lebih daripada gambar biasa. Pastikan ia sesuatu yang menarik perhatian supaya pengunjung akan singgah untuk mengamatinya dengan lebih teliti. Paparan yang tidak menarik sesiapapun tidak akan memberi nilai kepada perniagaan internet anda. Ingat bahawa anda juga boleh memaparkan video, yang sebenarnya amat mudah untuk dilakukan.

Kebanyakan daripada jenama perniagaan yang besar memberikan perhatian kepada kehebatan pemasaran visual secara online, dan bagaimana ia boleh menimbulkan emosi yang diinginkan daripada pengikut. Syarikat-syarikat berjenama besar telah lama menggunakan pemasaran visual melalui iklan di television dan majalah sejak sekian lama. Portal Pinterest ini cuma menjadikan pemasaran visual ini lebih menarik melalui internet.  Salah satu platform yang digunakan ialah Instagram untuk iPhone atau Android. Namun hingga kini, ia belum disediakan untuk Blackberry.

Instagram membolehkan perniagaan-perniagaan untuk menggunakan gambar sebagai sebahagian daripada skim pemasaran dalaman mereka. Bahkan lagi, dalam beberapa tahun sahaja Instagram telah mempunyai lebih daripada 15 juta pengguna yang telah memuatnaik 400 juta gambar. Syarikat-syarikat seperti Starbucks dan Red Bull mengunakan Instagram dalam pemasaran dalaman mereka. Anda perlu mengambil kesempatan atas aplikasi yang berguna ini.

Sebenarnya Pinterest menyediakan peluang pemasaran yang amat berkuasa. Oleh kerana Pinterest adalah laman web yang masih baru dan menggunakan konsep media sosial, ramai yang menyedari akan laman web ini, namun tidak ramai yang menyedari bahawa ia adalah satu alat yang mereka patut gunakan untuk memasarkan perniagaan mereka, dan menghantar trafik tertentu kepada laman web mereka. Saya telah memberitahu anda rahsia ini. Persoalannya sekarang, apa yang anda akan lakukan dengan maklumat ini? Sekarang ini anda mempunyai peluang untuk menjadi antara yang terawal menggunakannya.

Oleh itu, carilah peluang bagaimana anda boleh menggunakan portal Pinterest sebagai salah satu cara untuk anda melakukan pemasaran percuma dan berkesan untuk perniagaan internet anda.

(59)

6,367 total views, no views today