Makan Tengah Hari Sedap di Shah Alam Set Menu Nasi Dalai

makan sedap tengah hari di shah alam

makan sedap tengah hari di shah alam

Makan tengah hari sedap di Shah Alam, saya nak mencadangkan satu kedai makan di Bangunan Umno Seksyen 11, Shah Alam. Dekat situ memang ramai orang kerja pejabat. Macam-macam pejabat agensi kerajaan ada dekat situ. For sure tengahari dalam pukul 12 perut masing-masing dah mula berbunyi, tunggu tiba masa nak keluar lunch jela. Sempat saya tengok ronda-ronda kawasan terlihat ada juga 3-4 biji kedai makan yang lain. Nampak semua kedai menawarkan menu masakan panas melayu dan nasi campur.

Gigih pula kan tinggal dekat KL datang Shah Alam semata-semata nak makan tengahari. Nampak tak bukan sebarang kedai makan ini tau. Jemputan daripada penaja Blogger Raya 2016, salah seorang pemilik katering Sajian dHidang iaitu sekarang dah jadi kawan Aliff Aziz, eh ini bukan Aliff Aziz penyanyi tu tau, ini tauke katering kahwin tersohor di Shah Alam. Fuh! best kalau dapat pakej kahwin ekslusif dari katering Sajian dHidang.

Berbalik pada makan tengah hari sedap di Shah Alam. Rupa-rupanya Sajian D-Hidang bukan je ada katering, Restoran Sajian dHidang pun ada. Antara 2 top menu kegemaran orang tempah katering daging salai masak lemak dan ikan masin berlada. Disebabkan 2 ini paling top sampai orang tertanya-tanya tak akan tunggu katering kahwin baru dapat makan. Fuh! dia punya penangan nah ambik kau terus dimasuk kan jadi menu baru. Nama menu memang unik habis, tak pernah lagi dengar dalam Malaysia nama Nasi Dalai? Hah! pernah dengar tak nama Nasi Dalai dekat mana-mana? Tak kan?

nasi dalai shah alam

Apa benda menu Nasi Dalai ini?

Nasi Dalai ringkasan untuk Nasi Masak Lemak Daging Salai. Didatangkan satu set menu bersama Kerabu Sayur, Ikan Masin Berlada, dan Sambal Belacan membuatkan saya bertambah selera nak makan. Daging salai masak lemak ini sebenarnya adalah kegemaran saya memang saya tak lepaskan peluang nak rasa, daging empuk, rasa lemak bersantan jelas terasa pekat, cuma saya lebih suka lemak asli kelapa dan rasa pedas. Kebanyakkan kedai makan rata-rata saya cuba mesti buat tak pedas sebab katanya risau orang tak makan tu yang ada sambal belancan untuk bagi terasa pedas.

Sudah selesai makan, teh o ais diberikan percuma untuk membasahkan tekak. Bagi saya ini menu makanan paling jimat untuk pekerja pejabat dekat kawasan sana. Satu set dapat Nasi putih, daging salai masak lemak, kerabu sayur, ikan masin berlada dan percuma teh o ais. Apa lagi kau nak? Makan jela! RM9.90 je. Haritu masa hari pembukaan lagi meriah 50% diskaun RM4.95 je. Hari-hari makan ini pun tak apa. hahaha.

Waktu rehat makan tengah hari berapa lama je kan? Nak buat itu ini, nak makan, solat, parking, berjalan apa semua tu dah makan berapa banyak masa. Nak order makanan panas-panas lambat tu nak kena tunggu 10 minit siap. Menu Nasi Dalai ini dengan kadar segera boleh dapat, dah jimat masa dekat situ.

restoran sajian dhidang

Nak makan percuma tiap minggu pun ada, korang jangan lupa minta kad kesetiaan Sajian, nak lebih detail lanjut pasal makan percuma ini better korang terus tanya dekat kaunter pertanyaan tu macam mana.

Nak alamat ke? Ok la untuk korang mungkin tak tahu macam saya juga masa pertama kali datang tengok alamat juga. Jadi ini alamat. Tengok baik-baik jangan tersilap jangan terpergi dekat Wisma Sajian Dhidang sudah la.

Restoran Sajian Dhidang
No 10, Pusat Dagangan UMNO, Bahagian Shah Alam,
Persiaran Damai, Sekyen 11, 40100
Shah Alam, Selangor.
No Telefon : 03-55114015
Whatsapp : 018-2535773
Facebook : Restoran Sajian d-Hidang.
Introducer : Blog halimbrothers.com

Gambar oleh : @the90s_studio

(78)

183 total views, 0 views today

Pembukaan Butik Asyikin Exclusive Setapak Central

asyikin exclusive setapak mall

asyikin exclusive setapak mall

Antara butik terkenal di Melaka adalah Asyikin Exclusive. Ada 2 cawagan Asyikin Exclusive dekat Melaka. Satu di Mahkota Parade dan satu lagi di MITC, Melaka. Orang perempuan nak beli tudung ke, baju, apa-apa pakaian perempuan la ini dua tempat untuk dorang shopping. Brand Asyikin Exclusive ini saya mula kenal sejak tahun lepas, saya cover cerita travelog pemilik Asyikin Rahmat dan suaminya. Korang baca dekat sini Travelog Cinta Tang Guo Hua Sebuah Jurnal Asyikin Exclusive.

Saya sebenarnya agak-agak tertanya macam mana orang bisnes pakaian ini ye? Begitu banyak stock, warna, design, ujuran dan bermacam-maca lagi. Panggilan mesra saya panggil Kak Syikin je. Rupanya Kak Syikin ini bukan setakat jual baju, jubah, tudung semata-semata, lebih daripada tu iaitu bisnes tekstil, bisnes kain. Amik kau! Kilang direct daripada China daripada kain tu macam-macam dah boleh buat.

Kak Syikin pun ada satu lagi kedai, kedai ini fokus pada tekstil dan tudung. Memang khas orang datang tempah untuk buat bisnes tudung tak pun tudung yang dah siap. Kedai ini nama Baba Nyonya Shop. Nama je Baba Nyonya Shop bukan kedai makan tau. hahaha.

Disebabkan dekat kedai nya di Jalan TAR, rajin juga la datang kesana borak-borak pasal tudung, rancangnya dulu nak buat bisnes tudung, end up awal-awal lagi dah surrender tak kena dengan jiwa beb. Bab warna je saya dah mula pening kepala. hahaha

Awal bulan Januari tahun 2018, Asyikin Exclusive buka lagi satu cawangan butik di Setapak Central, KL. Sempat saya datang menjenguk soft opening butik AE dekat Setapak Central. Fuh! memang exclusive rekaan butik, simple & elegan. Senang je nak cari tingkat bawah sebelah coffee bean berhadapan dengan H&M.

Paling best tahun ini semua koleksi-koleksi artis Puteri Sarah Liyana, Shila Amzah, dan Sherry Al Hadad.

Saya nak cerita pasal fashion perempuan ni tak tahu sangat, apa kata korang datang sendiri nak cari shawl, tudung, jubah, palazo, baju plus size, dan banyak lagi pakaian-pakaia,  seluar denim pun ada tau.

butik asyikin exclusive setapak central

Saya rasa, tak bagi alamat penuh gerenti la senang untuk korang jumpa. Butik Asyikin Exclusive ini dekat Setapak Central Mall tingkat bawah, masuk je pintu masuk jalan ke kiri cari coffee bean, kalau dah jumpa coffee bean tu jumpa la tu butik Asyikin Exclusive. Sebelah tu ja.

Tahniah! Asyikin Exclusive atas pembukaan butik baru di Setapak Central Mall

(36)

127 total views, 0 views today

Laman Cari Jodoh Patuh Syariah Untuk Si Bujang

calon-cari-jodoh-baitul-jannah

Kepada yang sedang mencari jodoh aku rekemen kan sangat boleh la daftar laman cari jodoh Baitul Jannah ni. Dalam banyak-banyak laman cari jodoh Baituljannah yang sangat mudah aku faham, daripada mula daftar sehingga mencari calon. Aku dah daftar awal-awal lagi, banyak fungsi boleh diguna untuk kita pilih calon jodoh kita. Kita boleh set nak cari calon duduk mana, asal dari mana, pendidikan, bidang pekerjaan, status perkhawinan dan umur.

Macam mana nak daftar laman cari jodoh baituljannah?

Jom aku tunjuk step by step.

  1. Daftar dekat sini dulu. (klik sini)
  2. Klik Bagaimana mahu bermula – baca sehingga habis
  3. Lengkapkan profile korang dan jangan lupa upload gambar yang jelas.
  4. Tunggu kelulusan admin selama 12jam – 24 jam
  5. Lepas pendaftaran dah disahkan korang akan menerima 1 rubi
  6. Jangan lupa untuk buat pengesahan nombor telefon boleh guna telegram atau sms, buat pengesahan nombor telefon dapat 1 rubi.
  7. Apa lagi, boleh dah explore cari senarai calon wanita korang.
  8. Kirim salam pada calon wanita yang korang minat, tunggu salam anda dijawab.
  9. Jika salam dah jawab boleh hantar satu mesej perkenalan.
  10. Jika sudah mengenal calon jodoh, dan selalu berinteraksi secara mesej dalam tu, boleh request untuk minta taaruf.

baitul-jannah-review

Antara sebab korang kena daftar laman cari jodoh baituljannah?

  1. Segalanya privasi, website anti seo pada laman profile user dan patuh syariah.
  2. Mesej anda dipantau oleh admin, so para wanita jangan bimbang jika ada perkara pelik admin akan terus ban user tersebut.
  3. Korang boleh cari calon jodoh impian korang dengan lebih spesik dengan merujuk profile merupakan seperti umur, tinggal di mana, asal dimana, serius tak nak cari calon, sasaran tahun nak kahwin dan sebagainya.
  4. Pendaftaran percuma.
  5. Sekarang pendaftaran dah ada 99,000 lebih user dan aku dapati calon wanita lebih ramai daripada lelaki, so korang kena daftar cepat dekat sini kesian dekat calon wanita tengah menunggu jodoh dia sampai. hee

Jika korang berjaya cari jodoh dekat laman cari jodoh patuh syariah ni sehingga ke jinjang pelamin jangan la lupa jemput ehh, nanti boleh la aku datang bawak hadiah kahwin untuk korang. heee

 

(37)

421 total views, 0 views today

Hadiah Ganjaran Untuk Blogger iphone 8, Macbook Air dan Kamera Lumix

Maaf-maaf. Lama tak update blog ini, sebenarnya aku tengah setup beberapa blog lain. Hehehe.

Blog start up yang mengikut plan aku. Blog evergreen tak luput dek zaman.

Blog jika running tapi tak jana pendapat susah juga. Sebab blog pun sentiasa mengeluarkan kos yang perlu kita tanggung. Pada zaman awal-awal dulu blog banyak jana pendapat dengan banner pengiklanan yang diletakkan di tepi sidebar, atas header dan dalam artikel. Sekarang adalah zaman ramai blogger jana pendapatan dengan review produk. Aku juga adalah merupakan salah seorang yang banyak menarik founder-founder produk untuk mengiklanan produk mereka bersama blogger. Hasilnya lebih 30 jenama aku dah uruskan dengan kerjasama pelbagai pihak.

Ok! macam ini disebabkan aku dah terlalu selesa dengan cara dulu dan aku ambil keputusan untuk buat sesuatu perkara keluar daripada zon selesa. Banyak benda yang aku buat sekarang berada berada di zon tidak selesa. Sebabnya adalah sekarang otak aku ligat cari macam-macam cara yang sesuai untuk aku jana pendapatan.

Sekarang aku dah start buat affiliate, benda ini yang tak ramai blogger buat disebabkan kena promosi sesuatu produk affiliate, what the ….. Memang la kena promosi, kalau tak promosi macam mana nak dapat komisyen. Jual barang fizikal pun still kena promosi kan jenama tu juga, kalau tidak terperuk jela dalam bawah katil tu.

Aku buat affiliate pun tak la bodoh-bodoh main redah je, aku nuntut ilmu dengan tuan Rahman Basri melalui video pembelajaran Affiliate Method banyak ilmu-ilmu baru aku belajar. Nak buat affiliate ini pun ada beberapa jenis program penganjur akan buat :

  1. PPL – Pay per lead
  2. PPS – Pay per sales
  3. PPC – Pay per click
  4. PPA – Pay per action

Aku beritahu secara ringkas je dulu, detail nanti kalau sempat aku buat satu artikel lain. Secara umum paling banyak dibuat adalah PPS dan PPL. PPC dan PPA tak jumpa lagi pemilik affiliate buat macam ini. Aku paling suka PPL sebab kita tak ada barang pun nak menjual, orang pun tak perlu keluarkan duit cuma perlu mendaftar percuma je. Susah ke senang nak dapat orang daftar percuma? Senang! hahahaha.

Nak jadi agen affiliate ini pun kena cari produk-produk yang unik. Setakat produk jual ebook buat-buat duit ini semua dah biasa sangat dah melambak harga ebook riban-riban, bila kita promot peratusan orang nak beli tu agak rendah. Aku cari dan cari dan yes! aku jumpa satu yang agak rare jadi agen affiliate cari jodoh.

affiliate baitul jannah

Akhirnya! ada juga sesuatu yang lain dari yang lain. Aku terus register dekat sini, korang nak korang pun boleh register affiliate Baitul Jannah.

Affiliate Baitul Jannah ni best, sebab tak ada benda pun korang kena jual cuma perlu dapatkan pendaftaran user yang sedang mencari jodoh tu pun daftar percuma. Susah ke senang? Senang! hahaha. Aku dah mula awal start kumpul daftarkan orang yang nak cari jodoh. Setiap pendaftaran aku dapat RM1 – RM22. Fuh banyak juga tu.

Cara Nak Daftar Cari Jodoh Baituljannah baca sini.

https://halimbrothers.com/wp-content/uploads/2017/11/cabaran-affiliate-baitul-jannah.png

Selain daripada pendaftaran aku tengah kejar nak dapatkan hadiah-hadiah ganjaran dorang offer, gila kau :

  1. Macbook Air 13′ sebanyak 6 unit
  2. iphone 8 plus 256GB sebanyak 6 unit
  3. Lumix DMC – G85 – sebanyak 6 unit

Dan aku diberitahu affiliate dan hadiah ini open untuk 100 orang blogger terawal je. Sebenarnya aku malas nak promot untuk rekrut agen affiliate cari jodoh ini disebabkan Baitul Jannah offer ada komisyen untuk level 2 so boleh la aku promot untuk suruh korang daftar dekat sini.

Korang nak tahu lebih detail kena baca dekat sini Bantu Orang Cari Jodoh Dan Dapat Komisyen Ribuan Ringgit

Lepas tu nanti jangan lupa isi form kalau tak penyertaan korang sebagai blogger tak dikira.

Ok gais! Good luck.

Ada apa-apa nak tanya boleh je tanya aku, sebab aku dah faham sedikit sebanyak flow. hehehe

(7)

142 total views, no views today

Saya Cuba Argan Oil Ini Menggunakan Bersama Pomade, Hasilnya

lelaki pakai topi,
Most of time aku selalu keluar pakai topi. Senang, lepas mandi siap-siap keringkan rambut terus pakai topi tak payah nak sikat-sikat rambut. Rasanya dah 2-3 bulan kebelakangan ini pergi mana-mana aku pakai topi. Aku plan nak simpan rambut panjang nak bagi nampak lebih rapi bila pakai pomade.

Disebabkan rambut aku makin panjang makin ikal pakai pomade pun tak berapa jadi mcm orang yang memang rambut lurus. Ada tefikir juga nak buat relaxing rambut. Before ini pernah buat tapi macam tak jadi apa pun. Relaxing rambut ini lebih kurang macam rebonding tapi tak guna bahan kimia sangat untuk luruskan rambut. Pro and kontra relaxing rambut dengan rebonding rambut, relaxing tak tahan lama dalam 3 bulan je tempoh dia.

Aku rasa mula serabut rambut panjang-panjang ini bila buat kerja atas meja ada je rambut yang gugur. So aku decide potong jela rambut.

argan oil, argan oil for hair
Fuh! Dah potong rambut pendek rasa ringan kepala. Rambut pendek sedap pakai pomade kuantiti sikit pun dah cukup strong rambut. Aku baru try sebelum pakai pomade aku appply Argan Oil for Hair. Alamak weh! Best pula pakai argan oil rambut jadi lembut bila pakai dengan pomade senang je nak style rambut orang lelaki.
First, apply Argan Oil dulu lepas tu sapu pomade sikat cantik cantik kasi rapi last sekali sembur Hair Perfume. Tengok rambut pun sekarang dah boleh wangi-wangi tak ada bau kepam-kepam bila orang datang dekat dengan kita.
 
Penting juga sebenarnya penjagaan rambut ini. Betul tak apa aku cakap ini? Dengan rambut juga main peranan daripada segi penampilan. Rambut bila dah rosak silap-silap boleh jadi “pulau” dekat tengah-tengah. Hehehe.
 
Argan oil tu memang bagus semulajadi membantu melembapkan rambut, rambut lebih sihat dan berkilat. Argan oil yang aku pakai ini brand Hairdepot. Korang pergi usha outlet dia orang dekat One Utama. Haritu aku pergi memang macam-macam jenis penjagaan rambut ada dekat situ. Hair serum, hair treament, hair spray, hair perfumes, hair blower pun ada.
hairdepot-air dryer
Berterbangan Rambut Ainz
Laku keras hair blower Hairdepot ini dekat Lazada, harga memang murah. Kualiti dia macam hair dryer Salon. Ada yang panas dan sejuk. Kelajuan boleh control, perlahan, sederhana dan laju. Angin dia laju tak sama macam hair dryer yang home use punya. Ini kira lagi bagus. Korang cari model H-2000 HAIR DRYER.
ainz mentor
 
Kebetulan haritu terjumpa dengan artis Ainz Mentor Milenia 2016. Sempat juga borak dengan dia. Ainz ini artis Mentor Melenia protage kepada Azlan tahun 2016. Si Ainz ini lagi dia cakap dia suka main warna-warna rambut. Kejap kejap tukar warna rambut. Almaklumkan artis kan nak buat show. Tapi faham faham jela bila rambut dah bercampur campur dengan bahan kimia ini. Memang rosak rambut.
argan oil for hair
 
Nak tak nak memang kena buat treatment juga la. Ainz pun guna Argan Oil Haircepot. Dia cakap selama dia pakai Argan Oil Hairdepot rambut dia jadi ok, lembut, sihat dan sentiasa lembab.
 
Selain dari One Utama Hairdepot ada beberapa outlet lain juga di Amcorp Mall, Berjaya Time Square, e@Curve, Jaya Shopping Centre, Midvalley Megamall, Nu-Sentral, Quill City Mall dan beberapa lagi outlet seluruh Lembah Klang,
Ahh! Ada yangberdekatan dengan korang tak? Apa lagi pergi la datang terjah. Satu satunya kedai Penjagaan Rambut dan Body yang halimbrothers.com rekomen kan untuk pembaca semua.
Hairdepot pun ada online shopping yang korang boleh usha-usha dalam tu macam-macam produk Hair & Body Care.

(2)

756 total views, 0 views today

Naik Bas Dari KL Ke Johor

Dah lama tak balik kampung naik bas, syok wor balik kampung naik bas ekspress. Sampai dekat kampung naik bas jenis lama nak uzur kena buka tingkap bagi rasa angin. Kampung aku dekat Tampin, jadi masa tu bas Engiap. Lama juga bas tu ada sampai aku besar. Tapi sekarang tak ada dah bas Engiap tu.

Aku macam ini masih bergerak secara indie, atau nak senang faham maksud indie – Independent. Bergerak bebas.

Bergerak secara indie apa ada hal.

Minggu lepas di Kelantan. Minggu ini di Johor pula.  Semalam beli tiket bas dekat TBS. Suka betul tengok sistem tiket bas sekarang, mudah, cepat, pantas. Tempat duduk pun boleh pilih. Apa lagi pilih tempat duduk tepi tingkap la. Naik flight pun asyik tak dapat2 tepi tingkap. Kahkahkah.

Dalam pukul 3 lebih petang tadi sampai Terminal Bas Batu Pahat. Sesampai sini je terus terkebil-kebil nak naik bas yang mana satu. Bajet-bajet ada grab dengan uber sekali nan hado. Hahaha. ATM punya la jauh kalau tidak boleh cucuk duit naik teksi.

tiket bas batu pahat

Gagah kan juga diri tanya satu bas ke satu bas lalu tak ke tempat lokasi. Jumpa juga bas ke Tasek Merdeka, Bukit Pasir. Tambang RM1.20. Fuh jimat duit. Terminal Bas Batu Pahat ke Tasek Merdeka 4km lebih je.

tasek merdeka batu pahat

Oh lupa nak bagitau saya ada di Batu Pahat 3-4 hari minggu ini ikut program Fiesta Islamic 2017.

fiesta islamic johor
fiesta islamic batu pahat
Nak rehat dan bersiap kejap, sekejap lagi malam boleh ronda ronda tapak niaga. Nampak benda best boleh beli. Esok pula ada ceramah Ustaz Syamsul Debat. Orang BP kalau tak datang memang rugi la.

fiesta islamic 2017

Geng geng blogger yang lain sampai esok dan lusa.

(4)

815 total views, 0 views today