Circle Baru Blogger Malaysia 2018 Batch Kedua Dibuka, Daftar Sekarang!

blogger malaysia 2018

blogger malaysia 2018

Sejak dari tahun 2013 saya telah tubuhkan satu kumpulan komuniti blogger Malaysia dengan tujuan rapatkan silahraturahim, melakukan pelbagai aktiviti menarik, event, produk review dan bermacam-macam lagi. Cuma satu saya terlepas pandang, tahun-tahun sebelum ini saya  buat not in proper way.

Untuk tahun 2018, saya buat konsep dan tujuan yang sama juga tetapi secara bersistem dengan penambahan perkongsian ilmu-ilmu blogging sesama kita. Dan saya ingin mengamalkan konsep sharing is caring. Kita ada satu kek besar, kek tersebut kita kongsi sorang sikit ramai-ramai. Walaupun sikit, semua merasa dan kek tu bukan datang daripada seorang, kek itu boleh dapat daripada dalam jemaah.

BACA : Cara Baru Blogger Buat Duit 2018

Nak buat satu sistem khas untuk blogger makan kos yang tinggi dan memakan masa. Sementara itu saya dah siapkan satu group whatsapp. Di dalam nya sudah ada 50 orang blogger untuk batch 01/2018. Saya buka pengambilan batch kedua untk 50 orang blogger seterusnya.

Tak kisah sama ada anda blogger popular, blogger baru, blogger lama janji anda blogger Malaysia, saya amat alu-alu kan anda sertai bersama kami.

Berminat nak sertai? Whatsapp saya Nama, Dari Mana, Link Blog dan Berapa Lama Blog – KLIK SINI UNTUK WHATSAPP SAYA.

(176)

500 total views, 0 views today

Cara Baru Blogger Buat Duit 2018

event blogger

event blogger

Saya menulis blog sejak dari tahun 2013. Pendapatan saya sepenuhnya daripada blog dan facebook.   Apa yang dapat saya kata kan budaya blogger buat duit dengan blog, adalah sama daripada dulu hingga sekarang. Blogger akan buat duit daripada 4 sumber ini iaitu pengiklanan banner, advertorial, review produk dan event review.

Lambakan produk tempatan bermula daripada tahun 2014, memerlukan khidmat blogger menulis tentang produk mereka membuatkan pendapatan blogger naik mencanak-canak. Saya sendiri pun berjaya menguruskan lebih 30 produk untuk direview oleh blogger-blogger.

Anda jangan salah faham, saya tak katakan tak bagus, bagus, sangat-sangat bagus, kena cara ramai jana pendapatan dengan cara ini ribuan ringgit sebulan. Saya percaya itu. Untuk tahun 2018, ada beberapa sumber pendapatan lagi saya nak terapkan untuk komuniti blogger Malaysia. Secara asas tak menggangu cara anda jana pendapatan sekarang malahan boleh menambah pendapatan tambahan. Saya begitu teruja nak cerita, dah lama saya simpan. Jangan sia-siakan penat lelah saya menaip, baca sehingga habis.

Cara Baru Blogger Buat Duit 2018

  1. PAY PER SALES (PPS)
    Anda promosi sesuatu barang, ada jualan melalui anda, anda terima komisyen 50% – 80%. Kiraan mudah, harga jual RM100 komisyen anda dapat RM50 per jualan. Ada blog? Guna peluang ini sebaiknya, tulis sekali terima income berkali-kali.
  2.  PAY PER ACTION (PPA)
    Setiap klik yang kita bawa masuk dan memberikan tindakan seperti mengisi borang, klik ke halaman lain, meninggalkan komen, share ke social media kita diberikan komisyen RM1 – RM5 untuk sekali tindakan dibuat.
  3. PAY PER LEAD (PPL)
    Setiap lead yang kita bawa masuk seperti nama dan email untuk sesuatu kempen kita dibayar komisyen RM1 – RM2. Ini paling senang dan mudah untuk kita buat. Sebab tiada barang yang kita perlu menjual dan ia nya percuma. Agak-agak kalau kita promot benda percuma dekat orang senang ke senang?

Tiga lagi jenis sumber extra income untuk blogger buat, tapi ramai yang terlepas pandang kerana asyik dengan 4 sumber mainstream income. Tapi tak apa, untuk tahun 2018 saya nak terapkan dan beri tunjuk ajar untuk blogger tambah lagi 3 sumber sebagai extra income.

Tahun 2018 adalah tahun untuk kita enjoy blogging sambil dapat Extra Income & Experience.

BACA : Sertai Circle Baru Blogger Malaysia 2018

Ini offer khas untuk Blogger yang nak saya guide buat extra income di blog dengan gabungan PPS + PPA + PPL. Anda buat sungguh-sungguh tak mustahil boleh jana extra income RM1080 – RM2099 dan hadiah bonus bernilai RM5,000!

(196)

454 total views, 0 views today

Makan Tengah Hari Sedap di Shah Alam Set Menu Nasi Dalai

makan sedap tengah hari di shah alam

makan sedap tengah hari di shah alam

Makan tengah hari sedap di Shah Alam, saya nak mencadangkan satu kedai makan di Bangunan Umno Seksyen 11, Shah Alam. Dekat situ memang ramai orang kerja pejabat. Macam-macam pejabat agensi kerajaan ada dekat situ. For sure tengahari dalam pukul 12 perut masing-masing dah mula berbunyi, tunggu tiba masa nak keluar lunch jela. Sempat saya tengok ronda-ronda kawasan terlihat ada juga 3-4 biji kedai makan yang lain. Nampak semua kedai menawarkan menu masakan panas melayu dan nasi campur.

Gigih pula kan tinggal dekat KL datang Shah Alam semata-semata nak makan tengahari. Nampak tak bukan sebarang kedai makan ini tau. Jemputan daripada penaja Blogger Raya 2016, salah seorang pemilik katering Sajian dHidang iaitu sekarang dah jadi kawan Aliff Aziz, eh ini bukan Aliff Aziz penyanyi tu tau, ini tauke katering kahwin tersohor di Shah Alam. Fuh! best kalau dapat pakej kahwin ekslusif dari katering Sajian dHidang.

Berbalik pada makan tengah hari sedap di Shah Alam. Rupa-rupanya Sajian D-Hidang bukan je ada katering, Restoran Sajian dHidang pun ada. Antara 2 top menu kegemaran orang tempah katering daging salai masak lemak dan ikan masin berlada. Disebabkan 2 ini paling top sampai orang tertanya-tanya tak akan tunggu katering kahwin baru dapat makan. Fuh! dia punya penangan nah ambik kau terus dimasuk kan jadi menu baru. Nama menu memang unik habis, tak pernah lagi dengar dalam Malaysia nama Nasi Dalai? Hah! pernah dengar tak nama Nasi Dalai dekat mana-mana? Tak kan?

nasi dalai shah alam

Apa benda menu Nasi Dalai ini?

Nasi Dalai ringkasan untuk Nasi Masak Lemak Daging Salai. Didatangkan satu set menu bersama Kerabu Sayur, Ikan Masin Berlada, dan Sambal Belacan membuatkan saya bertambah selera nak makan. Daging salai masak lemak ini sebenarnya adalah kegemaran saya memang saya tak lepaskan peluang nak rasa, daging empuk, rasa lemak bersantan jelas terasa pekat, cuma saya lebih suka lemak asli kelapa dan rasa pedas. Kebanyakkan kedai makan rata-rata saya cuba mesti buat tak pedas sebab katanya risau orang tak makan tu yang ada sambal belancan untuk bagi terasa pedas.

Sudah selesai makan, teh o ais diberikan percuma untuk membasahkan tekak. Bagi saya ini menu makanan paling jimat untuk pekerja pejabat dekat kawasan sana. Satu set dapat Nasi putih, daging salai masak lemak, kerabu sayur, ikan masin berlada dan percuma teh o ais. Apa lagi kau nak? Makan jela! RM9.90 je. Haritu masa hari pembukaan lagi meriah 50% diskaun RM4.95 je. Hari-hari makan ini pun tak apa. hahaha.

Waktu rehat makan tengah hari berapa lama je kan? Nak buat itu ini, nak makan, solat, parking, berjalan apa semua tu dah makan berapa banyak masa. Nak order makanan panas-panas lambat tu nak kena tunggu 10 minit siap. Menu Nasi Dalai ini dengan kadar segera boleh dapat, dah jimat masa dekat situ.

restoran sajian dhidang

Nak makan percuma tiap minggu pun ada, korang jangan lupa minta kad kesetiaan Sajian, nak lebih detail lanjut pasal makan percuma ini better korang terus tanya dekat kaunter pertanyaan tu macam mana.

Nak alamat ke? Ok la untuk korang mungkin tak tahu macam saya juga masa pertama kali datang tengok alamat juga. Jadi ini alamat. Tengok baik-baik jangan tersilap jangan terpergi dekat Wisma Sajian Dhidang sudah la.

Restoran Sajian Dhidang
No 10, Pusat Dagangan UMNO, Bahagian Shah Alam,
Persiaran Damai, Sekyen 11, 40100
Shah Alam, Selangor.
No Telefon : 03-55114015
Whatsapp : 018-2535773
Facebook : Restoran Sajian d-Hidang.
Introducer : Blog halimbrothers.com

Gambar oleh : @the90s_studio

(218)

650 total views, 0 views today

Incoming search terms:

  • makan tengahari di shah alam

Pembukaan Butik Asyikin Exclusive Setapak Central

asyikin exclusive setapak mall

asyikin exclusive setapak mall

Antara butik terkenal di Melaka adalah Asyikin Exclusive. Ada 2 cawagan Asyikin Exclusive dekat Melaka. Satu di Mahkota Parade dan satu lagi di MITC, Melaka. Orang perempuan nak beli tudung ke, baju, apa-apa pakaian perempuan la ini dua tempat untuk dorang shopping. Brand Asyikin Exclusive ini saya mula kenal sejak tahun lepas, saya cover cerita travelog pemilik Asyikin Rahmat dan suaminya. Korang baca dekat sini Travelog Cinta Tang Guo Hua Sebuah Jurnal Asyikin Exclusive.

Saya sebenarnya agak-agak tertanya macam mana orang bisnes pakaian ini ye? Begitu banyak stock, warna, design, ujuran dan bermacam-maca lagi. Panggilan mesra saya panggil Kak Syikin je. Rupanya Kak Syikin ini bukan setakat jual baju, jubah, tudung semata-semata, lebih daripada tu iaitu bisnes tekstil, bisnes kain. Amik kau! Kilang direct daripada China daripada kain tu macam-macam dah boleh buat.

Kak Syikin pun ada satu lagi kedai, kedai ini fokus pada tekstil dan tudung. Memang khas orang datang tempah untuk buat bisnes tudung tak pun tudung yang dah siap. Kedai ini nama Baba Nyonya Shop. Nama je Baba Nyonya Shop bukan kedai makan tau. hahaha.

Disebabkan dekat kedai nya di Jalan TAR, rajin juga la datang kesana borak-borak pasal tudung, rancangnya dulu nak buat bisnes tudung, end up awal-awal lagi dah surrender tak kena dengan jiwa beb. Bab warna je saya dah mula pening kepala. hahaha

Awal bulan Januari tahun 2018, Asyikin Exclusive buka lagi satu cawangan butik di Setapak Central, KL. Sempat saya datang menjenguk soft opening butik AE dekat Setapak Central. Fuh! memang exclusive rekaan butik, simple & elegan. Senang je nak cari tingkat bawah sebelah coffee bean berhadapan dengan H&M.

Paling best tahun ini semua koleksi-koleksi artis Puteri Sarah Liyana, Shila Amzah, dan Sherry Al Hadad.

Saya nak cerita pasal fashion perempuan ni tak tahu sangat, apa kata korang datang sendiri nak cari shawl, tudung, jubah, palazo, baju plus size, dan banyak lagi pakaian-pakaia,  seluar denim pun ada tau.

butik asyikin exclusive setapak central

Saya rasa, tak bagi alamat penuh gerenti la senang untuk korang jumpa. Butik Asyikin Exclusive ini dekat Setapak Central Mall tingkat bawah, masuk je pintu masuk jalan ke kiri cari coffee bean, kalau dah jumpa coffee bean tu jumpa la tu butik Asyikin Exclusive. Sebelah tu ja.

Tahniah! Asyikin Exclusive atas pembukaan butik baru di Setapak Central Mall

(65)

253 total views, no views today

Incoming search terms:

  • tudung neolofar di setapak central

Laman Cari Jodoh Patuh Syariah Untuk Si Bujang

baitul-jannah-review

calon-cari-jodoh-baitul-jannah

Kepada yang sedang mencari jodoh aku rekemen kan sangat boleh la daftar laman cari jodoh Baitul Jannah ni. Dalam banyak-banyak laman cari jodoh Baituljannah yang sangat mudah aku faham, daripada mula daftar sehingga mencari calon. Aku dah daftar awal-awal lagi, banyak fungsi boleh diguna untuk kita pilih calon jodoh kita. Kita boleh set nak cari calon duduk mana, asal dari mana, pendidikan, bidang pekerjaan, status perkhawinan dan umur.

Macam mana nak daftar laman cari jodoh baituljannah?

Jom aku tunjuk step by step.

  1. Daftar dekat sini dulu. (klik sini)
  2. Klik Bagaimana mahu bermula – baca sehingga habis
  3. Lengkapkan profile korang dan jangan lupa upload gambar yang jelas.
  4. Tunggu kelulusan admin selama 12jam – 24 jam
  5. Lepas pendaftaran dah disahkan korang akan menerima 1 rubi
  6. Jangan lupa untuk buat pengesahan nombor telefon boleh guna telegram atau sms, buat pengesahan nombor telefon dapat 1 rubi.
  7. Apa lagi, boleh dah explore cari senarai calon wanita korang.
  8. Kirim salam pada calon wanita yang korang minat, tunggu salam anda dijawab.
  9. Jika salam dah jawab boleh hantar satu mesej perkenalan.
  10. Jika sudah mengenal calon jodoh, dan selalu berinteraksi secara mesej dalam tu, boleh request untuk minta taaruf.

baitul-jannah-review

Antara sebab korang kena daftar laman cari jodoh baituljannah?

  1. Segalanya privasi, website anti seo pada laman profile user dan patuh syariah.
  2. Mesej anda dipantau oleh admin, so para wanita jangan bimbang jika ada perkara pelik admin akan terus ban user tersebut.
  3. Korang boleh cari calon jodoh impian korang dengan lebih spesik dengan merujuk profile merupakan seperti umur, tinggal di mana, asal dimana, serius tak nak cari calon, sasaran tahun nak kahwin dan sebagainya.
  4. Pendaftaran percuma.
  5. Sekarang pendaftaran dah ada 99,000 lebih user dan aku dapati calon wanita lebih ramai daripada lelaki, so korang kena daftar cepat dekat sini kesian dekat calon wanita tengah menunggu jodoh dia sampai. hee

Laman Web Cari Jodoh Malaysia

Jika korang berjaya cari jodoh dekat laman cari jodoh patuh syariah ni sehingga ke jinjang pelamin jangan la lupa jemput ehh, nanti boleh la aku datang bawak hadiah kahwin untuk korang. heee

(183)

832 total views, 0 views today

Incoming search terms:

  • baituljannah testimoni
  • baitul jannah testimoni berjaya
  • review baitul jannah
  • baituljannah review

Hadiah Ganjaran Untuk Blogger iphone 8, Macbook Air dan Kamera Lumix

https://halimbrothers.com/wp-content/uploads/2017/11/cabaran-affiliate-baitul-jannah.png

Maaf-maaf. Lama tak update blog ini, sebenarnya aku tengah setup beberapa blog lain. Hehehe.

Blog start up yang mengikut plan aku. Blog evergreen tak luput dek zaman.

Blog jika running tapi tak jana pendapat susah juga. Sebab blog pun sentiasa mengeluarkan kos yang perlu kita tanggung. Pada zaman awal-awal dulu blog banyak jana pendapat dengan banner pengiklanan yang diletakkan di tepi sidebar, atas header dan dalam artikel. Sekarang adalah zaman ramai blogger jana pendapatan dengan review produk. Aku juga adalah merupakan salah seorang yang banyak menarik founder-founder produk untuk mengiklanan produk mereka bersama blogger. Hasilnya lebih 30 jenama aku dah uruskan dengan kerjasama pelbagai pihak.

Ok! macam ini disebabkan aku dah terlalu selesa dengan cara dulu dan aku ambil keputusan untuk buat sesuatu perkara keluar daripada zon selesa. Banyak benda yang aku buat sekarang berada berada di zon tidak selesa. Sebabnya adalah sekarang otak aku ligat cari macam-macam cara yang sesuai untuk aku jana pendapatan.

Sekarang aku dah start buat affiliate, benda ini yang tak ramai blogger buat disebabkan kena promosi sesuatu produk affiliate, what the ….. Memang la kena promosi, kalau tak promosi macam mana nak dapat komisyen. Jual barang fizikal pun still kena promosi kan jenama tu juga, kalau tidak terperuk jela dalam bawah katil tu.

Aku buat affiliate pun tak la bodoh-bodoh main redah je, aku nuntut ilmu dengan tuan Rahman Basri melalui video pembelajaran Affiliate Method banyak ilmu-ilmu baru aku belajar. Nak buat affiliate ini pun ada beberapa jenis program penganjur akan buat :

  1. PPL – Pay per lead
  2. PPS – Pay per sales
  3. PPC – Pay per click
  4. PPA – Pay per action

Aku beritahu secara ringkas je dulu, detail nanti kalau sempat aku buat satu artikel lain. Secara umum paling banyak dibuat adalah PPS dan PPL. PPC dan PPA tak jumpa lagi pemilik affiliate buat macam ini. Aku paling suka PPL sebab kita tak ada barang pun nak menjual, orang pun tak perlu keluarkan duit cuma perlu mendaftar percuma je. Susah ke senang nak dapat orang daftar percuma? Senang! hahahaha.

Nak jadi agen affiliate ini pun kena cari produk-produk yang unik. Setakat produk jual ebook buat-buat duit ini semua dah biasa sangat dah melambak harga ebook riban-riban, bila kita promot peratusan orang nak beli tu agak rendah. Aku cari dan cari dan yes! aku jumpa satu yang agak rare jadi agen affiliate cari jodoh.

affiliate baitul jannah

Akhirnya! ada juga sesuatu yang lain dari yang lain. Aku terus register dekat sini, korang nak korang pun boleh register affiliate Baitul Jannah.

Affiliate Baitul Jannah ni best, sebab tak ada benda pun korang kena jual cuma perlu dapatkan pendaftaran user yang sedang mencari jodoh tu pun daftar percuma. Susah ke senang? Senang! hahaha. Aku dah mula awal start kumpul daftarkan orang yang nak cari jodoh. Setiap pendaftaran aku dapat RM1 – RM22. Fuh banyak juga tu.

Cara Nak Daftar Cari Jodoh Baituljannah baca sini.

https://halimbrothers.com/wp-content/uploads/2017/11/cabaran-affiliate-baitul-jannah.png

Selain daripada pendaftaran aku tengah kejar nak dapatkan hadiah-hadiah ganjaran dorang offer, gila kau :

  1. Macbook Air 13′ sebanyak 6 unit
  2. iphone 8 plus 256GB sebanyak 6 unit
  3. Lumix DMC – G85 – sebanyak 6 unit

Dan aku diberitahu affiliate dan hadiah ini open untuk 100 orang blogger terawal je. Sebenarnya aku malas nak promot untuk rekrut agen affiliate cari jodoh ini disebabkan Baitul Jannah offer ada komisyen untuk level 2 so boleh la aku promot untuk suruh korang daftar dekat sini.

Korang nak tahu lebih detail kena baca dekat sini Bantu Orang Cari Jodoh Dan Dapat Komisyen Ribuan Ringgit

Lepas tu nanti jangan lupa isi form kalau tak penyertaan korang sebagai blogger tak dikira.

Ok gais! Good luck.

Ada apa-apa nak tanya boleh je tanya aku, sebab aku dah faham sedikit sebanyak flow. hehehe

(17)

280 total views, 0 views today