Pelancaran Album Baru Opick ” Sahabat Sejati”

Pertama sekali tahniah buat Opick untuk Album baru Sahabat Sejati yang dilancarkan baru-baru ini. Pada minggu lepas 19 June, aku berkesempatan ke sidang media pelancaran album baru pak opick yang berjudul “Sahabat Sejati” di restoran Hadramawt, The Curve Mutiara Damansara.

Pelancaran Album Baru Opick Sahabat Sejati
Pelancaran Album Baru Opick Sahabat Sejati

OPICK – Sahabat Sejati

Kelunakan suara, penghayatan dalam menyampaikan bait-bait lirik lagu merupakan kekuatan yang dimiliki oleh penyanyi yang dikenali Opick, disamping melodi indah yang pasti membuai perasaan pendengar. Setelah kejayaan yang dikecapi melalui album kesembilan beliau sebelum ini, perjalanan seni beliau diteruskan dengan album kesepuluh beliau Sahabat Sejati.

Ada yang istimewa di dalam karya yang menampilkan 10 buah lagu ini, Opick menampilkan anak perempuan beliau bernama Ghaniya untuk berduet bersama beliau. Dimana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi. Ternyata Ghaniyah memiliki bakat seperti ayah beliau. Buktinya, paduan suara mereka boleh didengar melalui lagu yang juga single Opick bertajuk “Sahabat Sejati”.

Album Sahabat Sejati ini mempertaruhkan lagu-lagu hits seperti Sahabat Sejati, Maha Pemurah, Tuhan Beri Kami Cinta, Sentuh Aku, Kembalilah dan banyak lagi.

Opick- Sahabat Sejati terbitan Tombo Ati Production ini diedarkan oleh Inteam Records dengan kerjasama Sony Music Malaysia dan telah berada di pasaran seluruh Malaysia. Juga boleh didapati secara atas talian www.inteammobile.com dengan harga RM25.90.

Terima kasih juga buat Restoran Hadramawt kerana telah menyediakan makan-makanan yang enak dan sedap-sedap belaka seperti nasi arab dan masakan kambing mereka terbaik!!!

Nasi Arab Kambing
Nasi Arab Kambing

(1329)

9,087 total views, no views today

Eh-Eh Bazar Sookatidozzz…

Jauh aku berjalan hari ini, ke Serdang kita. So apa aktiviti aku hari ini? Ni hah! ke  Eh-Eh Megabazar 2014. Sedikit info mengenai Eh-eh Megabazar, eh-eh bazar merupakan yang pertama mula diadakan untuk mengumpul peniaga-peniaga atas talian bertempat di MAEPS Serdang. Pelbagai jenis barangan seperti produk kecantikkan, kesihatan, kuih raya dan lain-lain produk dijual. Artis juga turut serta seperti Adi Putra, Yatt Hamzah, Afdlin Shauki, Catrionna dan ramai lagi.

Cara Nak Pergi Eh-eh Megabazar MAEPS  Serdang

Kenderaan Awam

Kau orang boleh menggunakan KTM turun di Serdang, kemudian nanti ada Bas Shuttle Nadi Putra tunggu. Tambang RM2 je sehala. Bas shuttle ini akan bawa kau orang terus ke MAEPS Serdang, jangan risau!

KTM serdang
KTM serdang

Kalau kau orang naik kereta sendiri, tak dapek do den nak nolong! Den pun ulang alik guno kenderaan awam yo.. hahaha

Jap-jap apa kena mengena tajuk Eh-Eh Bazar Sookatidozzz, siapa pula yang suka tidur ini? Hahaha tak ada lah, sookatidozzz ini yang menarik perhatian aku di dalam megabazar tu. Betul la orang kata, yang suka tidur pun boleh buat duit tau.. Sookatidozzz ini satu jenama yang menjual  dan menerima tempahan Tilam (Single dan Double Size), Tilam Baby, Bantal Peluk, Sarung Bantal, Sarung Bantal Peluk dan Selimut.

Cepat, apa tunggu lagi??!! Mari berkunjung ke Booth LK42 Sookatidozzz di EhEhBazaar!!! 😀

Kesemua item sangat berkualiti pada harga yang Super Awesome!!! Harga bermula dari RM11 sahaja!!! 😀

Cepat! pelbagai tawaran menarik menanti anda! 😀

Sookatidozzz

Tilam

Kalau kau orang mencari makanan sunnah boleh cuba produk Qaseh Gold, yang juga boleh didapati booth yang sama Sookatidozzz.

Makanan Sunnah
Makanan Sunnah

EhEhMegabazar ini berlangsung selama 2 hari, Sabtu dan Ahad. So jika Ahad ini berkesempatan ke sana jangan lupa singgah booth Sookatidozz..

(1174)

8,237 total views, no views today

Mekdi to mainstream apa kata cuba Burgerking

Big Mac? Beefburger, Cheese burger? Double cheese burger? Burger2 ini dah terlalu mainstream la.. Apa kata kita cuba Burgerking pulak?? hehe

Apa yang bestnya burgerking? Burgerking ini legend tau! Jangan tak tahu pula masa tu Mekdi tak ada nama lagi.

Sekian lama aku tak makan burgerking lagi.. Jeng.. jeng.. tau2 banyak dah perubahan burgerking. Burger2 pun semua gempak2 mengeliurkan! Salah satu burger Whooper Burger, ada 4 pilihan kau orang boleh pilih.

Whopper!
Whopper!

Whopper

Price:
RM 10.95 (ala carte) 
RM 15.95 (medium set) 
RM 16.15 (large set) 
Price may vary in selected outlets

– Meal also includes fries & drink 

Change from Fries to Onion Rings – RM 0.80

Whopper with cheese!
Whopper with cheese!

Whopper with Cheese

Price:
RM 11.95 (ala carte) 
RM 16.95 (medium set) 
RM 17.15 (large set) 

Price may vary in selected outlets

– Meal also includes fries & drink 

Change from Fries to Onion Rings – RM 0.80

Whopper Black papper!
Whopper Black papper!

The original 1957 Whopper® – 112 gram of flamed-grilled beef patty, crispy lettuce, juicy tomatoes, onions, crunchy pickles, ketchup and creamy mayonnaise, sandwiched between sesame seed toasted buns, and topped with our tangy black pepper sauce for that extra kick!!!

Whopper Black Papper

Price:
RM 11.95 (ala carte) 
RM 16.95 (medium set) 
RM 17.15 (large set) 
Price may vary in selected outlets

– Meal also includes fries & drink 

Change from Fries to Onion Rings – RM 0.80

Double Whooper!
Double Whooper!

Double Whopper

Price:
RM 13.95 (ala carte) 
RM 17.95 (medium set) 
RM 19.15 (large set) 
Price may vary in selected outlets

– Meal also includes fries & drink 

Change from Fries to Onion Rings – RM 0.80

Amacam? Mengancam tak? Mesti terliur kan? kan? kan? hehe

Minggu lepas aku cuba Double Whooper with chesse, terbaik.. Harganya pun terbaik. Satu set burger + Fries + Drink = RM23.25

Whopper set
Double Whopper with cheese set

Jika berkemampuan boleh la sekali sekali nak merasa orang kata kan.. 🙂

(657)

7,991 total views, no views today

4 Hari yang memenatkan!

Fuh! memenatkan 4 hari dengan pelbagai aktiviti. Dari hari jumaat – isnin. Hari jumaat blogger Mastura Rara dan Ainna Rosberry datang dari jauh tu Tanjung Malim ke konti eWana fm kat Wangsa Maju. Apa nya sanggup nya 2 orang blogger cantik ini sanggup datang jauh-jauh? Jeng.. jeng.. Depa ni jadi deejay Radio.. Dj Radio untuk segmen Hai Blogger!

Jangan tak tahu pula, ada segmen radio untuk blogger tau setiap hari Isnin jam 8malam tapi khas untuk bulan Ramadhan nanti segmen ini akan bersiaran 2 petang. Mastura Rara dah selamat da pun bersiaran ke udara isnin lepas minggu 6. Banyak perkongsian yang Rara ceritakan, kisah hidup seorang pelajar dan remaja! terbaik la.. Tips-tips yang Rara beri untuk blogger2 baru kena take noted tu!

Rara at eWana fm
Rara at eWana fm

Nampak tu? Ada gaya ok! jadi seorang deejay, ini kalau hantar profile kat syarikat radio konfirm LULUS! hehe

Hah! tengok yang ini pulak, kemain sakan lagi Ainaa  jadi Deejay! seronok bak hang dia kata. hoho

Kemain lagi. Mula-mula malu gitu. Lama-lama dah boleh dapat rentak sendiri. Good Job Ainaa! 🙂

Minggu 7 - Ainaa at eWana
Ainaa Roseberry kata seorang jadi DJ, korang tak join ke?

Minggu ini kita relaks2 je dulu, minggu depan kita dengar Ainaa on air dalam www.ewana.fm jam 8malam macam biasa la hari isnin. Pastikan tepat jam 8 malam buka www.haiblogger.com/eWana.fm. Okeh!

Penat ok melayan budak 2 orang ini! hoho banyak nakal. So sebagai kenang-kenangan sebelum depa balik Tanjung Malim wajib bergambar ya 😀

Ainaa & Rara
Ainaa & Rara

Ini cerita hari jumaat belum masuk lagi cerita Sabtu & Ahad lagi memenat kan. Macam yang kau orang baca yang selalu aku update tu, aku sekarang banyak terlibat dengan jemputan-jemputan projek survey. Untuk minggu lepas project MusicBox, radio survey. Pergh! memang gempak… Dapat la juga 2 orang blogger join survey ini hari Ahad. Aku nak beri keutamaan pada blogger, tapi itu la setiap kali ada peluang tu jangan biarkan macam tu. Jangan jadi blogger ” Apa barang jadi blogger, event pun tak pernah pergi ” haha

Kenal 2 orang ini? hihi
Kenal 2 orang ini? hihi

(578)

7,694 total views, 0 views today

Mid Valley, Cititel Hotel & Huawei Ascend p7

Petang tadi sempat aku meyinggah Mid Valley, nak tinjau kawasan Cititel Hotel Mid Valley untuk event hari Ahad nanti. Hotel tu betul-betul sebelah Mid Valley. Boleh lalu dalam Mid Valley. Senang je, masuk2 Mid Valley cari Center Court nampak kaunter pertanyaan.. Ah! Tanya la kaunter tu.. hahaha.. Gurau-gurau.. Hehehe. Bila dah jumpa kaunter pertanyaan tu , jalan terus je sampai nampak pintu keluar bahagian East Atrium dekat pintu keluar tu ada Secret Recipe dan Coffe Beans. Bila dah nampak dua-dua tu dah sah betul la tu, kemudian ambik arah ke kiri..

Tada!! Sampai dah Hotel Cititel Hotel.. Untuk yang join Event hari Ahad nanti ini petunjuk untuk anda dan jangan lewat mesti sampai tepat jam 8 pagi..

Cititel Hotel Mid Valley
Cititel Hotel

Selepas misi meninjau kawasan, aku mengular dulu dalam Mid Valley sebelum balik. Aku terperasan sesuatu yang menarik. Ya! Tudia Kiosk Huawei ada di tingkat 2. Jenama Huawei adalah satu jenama teknologi smartphone pembuatan negara China yang sedang meletup di Negara Malaysia sekarang.. Mana tak nya, salah satu smartphone Huawei model Honor 3c yang menawarkan speksifikasi :

    • Dual SIM WCDMA/GSM
    • 2GB RAM
    • 5 inches HD display
    • LTPS + OGS technology
    • BSI 8 megapixel rear camera
    • Front 5 mega pixel camera

Yang setiap kali dibuka jualan sepantas kilat Sold Out. Wow! Begitu kuat penampilan Honor 3C menarik minat pengguna smartphone di Malaysia untuk mencuba buatan China tanpa segan silu. Tapi aku lebih tertarik dengan model smartphone Huawei yang baru Ascend p7, sempat juga la aku mencuit dan test drive sekejap smartphone ini…

Huawei Ascend p7
Huawei Ascend p7

Fuh! Best! smooth je touch screen. Yang lebih menarik smartphone ini didatangkan bersama Android 4.4.2 Kit Kat + Emotion UI 2.3

Huawei Ascend P7 specification :

  • 5″ 1920 x 1080 Full HD Display
  • Corning Gorilla Glass 3 Front & Rear
  • Hi-silicon Kirin 910T Qquad
  • Hi-silicon Kirin 910T Quad-Core 1.8GHz
  • 13MP AF with f/2.0 Aperture Camera.
  • 8MP Front Camera with Groufie
  • Android 4.4.2 Kit Kat + Emotion UI 2.3
  • 2GB RAM + 16GB Rom
  • 2500 mAh Battery
  • Lte CAT 4 / NFC

Dengan specification yang mantap ini menggunakan Quad Core 1.8GHz didatangkan bersama Android 4.4.2 Kit Kat disertakan lagi 2GB RAM dengan nilai yang tinggi 16GB ROM sudah pasti Smartphone Huawei Ascend P7 mampu memberi kepuasan kepada pembeli. Harga yang ditawarkan agak premium adalah RM1499. Yang mampu beli dan mahukan kepuasan lebih boleh dapatkan smartphone ini…

—————–

Tang camera depan tu 8MP beb! Selfie lah tanpa ragu-ragu.. hahaha

(3697)

11,622 total views, no views today