Lepaktime Bersama Blogger Kecik Molek

Halal Kiost Burger Ramly

Pejam celik pejam celik dah masuk minggu yang ke 5 segmen Hai Bloggger! . Siapa blogger minggu kelima? jeng-jeng-jeng…

Dia mengaku yang dia seorang blogger yang kecik molek, dia sendiri mengaku okeh! Hahah sememangnya dia seorang yang kecik molek. hoho

Cer teka-cer teka siapa? Memperkenalkan Tya Salmid @Athirah Carelink.

Tya Salmid Blogger Kecik Molek
Tya Salmid Blogger Kecik Molek

 

Jumaat lepas aku jemput Tya Salmid untuk join segmen Hai Blogger!. Sporting, best orang nya..

Aku rasa kau orang pun dah kenal kot dengan blogger Tya Salmid ini, ah! apa? Belum kenal lagi? Tak apa, aku bawa kan khas ke udara eWana.fm pada hari isnin 6/2 jam 8 malam. Dengarkan apa benda si kecik molek ini nak berceloteh eh? Dia tak keseorangan tau, dia akan bersama blogger ganu Dedeq DE Wishes. (Sekarang berada di KL)

Ini lah dia Dedeq DE Wishes
Ini lah dia Dedeq DE Wishes

Sebelum kita orang sampai di studio / konti eWana.fm untuk buat rekod promo dan segmen, kita orang singgah dulu Halal Kiosk Burger Ramly. Best & sedap dan boleh setanding Burger Mekdi.

Halal Kiost Burger Ramly
Tengok tu sampai 2 bungkus dia punya. hoho

Sampai2 di studio / konti eWana, aku bagi taklimat dan penerangan macam mana segmen Hai Blogger!  untuk on air.

Mula-mula depa test-test suara dalam konti cam malu-malu la sikit, lama-lama dah syok pulak depa berceloteh. Nak tau apa benda yang depa nak berceloteh dan berkongsi kena la dengar www.eWana.fm isnin 6/2 jam 8malam – 9malam. Dalam segmen Hai Blogger! segmen Hai Blogger! tau bukan segmen2 lain tunggu berjanggut pun tak dapat dengar. haha

 

Selepas dah habis buat rakaman, apa lagi sesi bergambar la. 46 orang blogger lagi aku nak bergambor bersama, mana tak nya segmen ini terbuka untuk 50 orang blogger / minggu. Rugi la siapa tak ambil peluang yang ada ini untuk maju setapak di hadapan.

Si kecik molek & ganu

dengan budak kecik molek
Nampak tak? Terpaksa turun sikit nak bergambar.

dengan dedeq

Siapa paling tinggi?
Siapa paling tinggi?

2 jam dalam konti masing-masing perut terasa lapar, so kena la cari makanan kat Wangsa Walk. Ingat nak makan steamboat, sekali tutup pula. Tu yang try makan Subway, harga mak datok. Boleh tahan mahal.. Nak merasa punya pasal beli aje la..

Yum3 dap nya..
Yum3 dap nya..
Peace! Jemput Makan.
Peace! Jemput Makan.
Not Bad laa....
Not Bad laa….

Makan Malam Subway Sponsored by #BrothersMediaNetwork.

Satu lagi nak pesan ini, makan di subway air kena beli asing, add on soft drink RM1, air mineral RM2.50 T_T . Sebab batuk teruk malam tu yang order air mineral, kalau tau baik beli luar je.

———————–

Aku remind semula, segmen Hai Blogger! satu segmen yang di beri peluang oleh Radio eWana.fm pertama kali di Malaysia kepada blogger merasai pengalaman menjadi Dj radio, disebabkan kita ini blogger so DJ Blogger la kan? Segmen ini setiap hari isnin jam 8 malam. Mana-mana blogger yang berminat boleh isi borang di sini (borang belum buka) atau hubungi aku di facebook Halim Brothers. Jika terpilih 3-7 hari sebelum ke udara, kena datang untuk sesi taklimat dan promo. ( Setiap hari isnin atau jumaat)

Objektif dan Sinopsis boleh baca Segmen Hai Blogger! di eWana.fm

 

(814)

8,392 total views, no views today

Tengok Wayang : Ia Wujud

Dah lama aku tak tengok wayang, kebetulan nampak blogger Dedeq DE Wishes  so join sekaki la.

Aku macam tertarik la nak tengok cerita hantu-hantu ini kan. Kebetulan ada satu cerita ini tajuk dia Ia Wujud. Rasanya macam dah seram dah bila baca jalan cerita dan tengok poster movie, boleh la layan ni.

IA WUJUD
IA WUJUD 15 Mei 2014

Tak ke seram kalau ada unsur-unsur upacara memangil hantu dengan telur rebus, colok dan mantera2, busuk-busuk boleh la nampak bayangkan. Gentel betul berani depa ini. Tu aku rasa tercabar nak tengok ini cerita..

Cerita nak mula dah ni, kami diingatkan untuk menonton sehingga habis kerana dihujung cerita ini ada doa penutup.

Diaorang ada 5 orang lokasi yang depa pergi pun bukan calang-calang tempat  Taman Tema  Mimaland yang ditutup sejak tahun 1994 lagi sebab ada kes kematian kat sana.

Mula jalan cerita, depa berlima ni degil nak masuk juga dalam Taman Tema terbiar tu! Penjaga taman tak bagi tapi serius memang annoying betul. Lagi-lagi yang selembut tu.. PERGH!!! Dalam berlima-lima depa ni ada seorang lembut, rasa nak bagi makan selipar ja! hahaha

Akhirnya depa dapat pun masuk dalam, so tujuan depa masuk pun memang nak memanggil kan.  Permainan pertama yang depa main untuk memanggil Spirit of the coin.. chait! Syirik betul.. Ok2 takapa kita layan ja dulu tara mana hantu satg keluar..

Spirit of the coin
Spirit of the coin

Yang silembut tu pula buat spoil nak terkencing bagai, last-last game tu jadi boring.

pemujuaan pocong
pemujuaan pocong

Next Pemujaan Pocong dan Pontianak…. Pergh, babak yang dinanti-2 kan mesti seram gila ni.. Lol! pun sama juga boring, bosan, tak ada apa pun last-last ending cuma kena rasuk tu ja.. Tapi part yang pocong ini sampai mencabar suruh keluar, tapi tak ada apa pun. Aku pun tak mood nak cerita lebih-lebih. Lagi-lagi yang kata ada doa penutup, tak ada pun!

Tak caye? Pergi tengok sendiri di pawagam berdekatan anda, segala risiko ditanggung sendiri.. 😀

(3025)

12,383 total views, no views today

Fatin Fadzil dalam segmen Hai Blogger! eWana fm

2-3  tahun yang lepas ada satu video yang aku terjumpa bertajuk  ” ada dara, lu kolot! ” so aku macam curious sangat, apa benda yang minah ini nak cakap.

ada dara lu kolot - Fatin Fadzil
Kau kalau ada dara, kau kolot!

Bila tengok tajuk video ini memang panas. Apa kebenda minah ini.  Tajuk dia kalau kau orang tak play video dia mesti rasa ada something wrong at this girl.  Aku tak nak buat spekulasi bukan-bukan jadinya  aku dengan gelojohnya play video minah ini. Lepas aku dah play dah dengar dia membebel baru la aku faham apa benda yang dia nak sampaikan..

Good job Fatin Fadzil, video u memang sangat lantang kena setepek pada mereka-mereka yang sangat bangga ” Tiada Dara

Aku pun tak faham la, ada juga jenih perempuan yang bangga tiada dara lagi.

Betul Fatin! Aku sebagai lelaki sangat la kisah bakal isteri aku ada dara ataupun tidak.

Aku pun tak ada nak ulas panjang memandangkan  video ini telah ditonton sebanyak 603.780 sejak Jun 2011 diupload di youtube, boleh tonton dan klik ada dara lu kolot.

Jeng.. jeng.. jeng 😀

Untuk minggu ketiga dalam segmen Hai Blogger! Aku jemput Fatin Fadzil jadi dj blogger.

 

Buat yang belum kenal Fatin Fadzil lagi, meh sini aku perkenalkan pada kau orang dulu. Fatin Fadzil adalah seorang vlogger, yang banyak keluarkan video-video cerita-cerita hot yang berlaku di sekeliling dan membebel-bebel di depan kamera nya. hahaha 😀

Vlogger ini pun dalam katagori blogger juga tau, jangan tak tahu pula.. That why la aku jemput Fatin Fadzil jadi dj blogger segmen ini. Kita meriah kan lagi industri blogging.

Oh ya! Satu lagi, Holo! ini trademark Fatin Fadzil untuk start her video 😀 Tentang Holo! ini Fatin Fadzil dah ceritakan dalam segmen Hai Blogger! masa on Air di eWana fm isnin lepas, kau orang ada dengar tak? hoho

Kalau tak sempat tak apa nanti boleh dengar siaran ulangan semula.

Aku pun tak sangka semudah ini untuk jemput dia join segmen dj blogger, rupanya dia tak sombong dan dia sangat suka jadi deejay. So kira rezeki dia diberi peluang oleh eWana fm  dalam segmen Hai Blogger!

And one more thing Fatin Fadzil ini kecik je orang, seriusly kecik betul tak tipu! haha.

Dan penutup untuk entri ini jom kita dengar kan promo Fatin Fadzil dalam segmen Hai Blogger! Minggu ke 3

Terima kasih kepada vlogger Fatin Fadzil sudi join memeriah segmen Hai  Blogger! Hanya di www.eWana.fm 🙂

Panjang umur kita jumpa lagi…

(2179)

7,844 total views, 0 views today

Segmen Hai Blogger! di eWana.fm

Segmen Hai Blogger! eWana.fm Hai Blogger!.. Apa yang terbaru tentang Hai Blogger! ? Selepas 2 bulan dijalan kan melalui chatting apps android. Yang menariknya sekarang Hai Blogger!  sudah dimasuk kan sebagai segmen radio internet eWana.fm yang terkenal dengan slogan More Than Just A Radio. Ini adalah kolaborasi kerjasama antara saya  (Halim Brothers) bersama eWana.fm dalam usaha menaik taraf  industri blogging ke arah yang lebih maju dan kreatif. Apa objektif dan faedah-faedah yang bakal diperolehi oleh bloggers?

SEGMEN  : HAI BLOGGER!

OBJEKTIF :

  •    Mengetengahkan Blogger-blogger kepada pendengar eWana.fm
  •    Mempromosikan blog masing-masing
  •    Memberi peluang merasai bidang Penyampaian Radio
  •    Menaikkan industri Blogging ke arah yang lebih maju dan kreatif

SINOPSIS :

Segmen Hai Blogger! Ini diwujudkan di eWana.fm sebagai salah satu segmen yang menampilkan kerjasama Bloggers dan juga eWana.fm sebagai sebuah kerjasama menaiktaraf industri Blogging Malaysia dan juga Nusantara.

Keunikan segmen ini ialah menampilkan Blogger itu sendiri sebagai Deejay (Pengacara Radio) sekaligus menjadi pengemudi segmen Hai Blogger! mengikut niche/tema Blogger itu sendiri.

Ini bererti, setiap Blogger hanya perlu membaca serta mengulas kembali entri-entri yang telah ditulis dalam blog mereka. Ini bakal memberi kefahaman serta menjadi pendekatan lebih mesra kepada pendengar serta pembaca-pembaca setia blog mereka juga bakal menarik pembaca-pembaca baru untuk mula mendekati penulisan mereka.

Tugasan-tugasan Blogger adalah:

  1.  Mengisi borang pendaftaran.
  2.  Hadir ke Konti eWana.fm untuk mendapatkan sesi taklimat dan latihan singkat.
  3.  Mendapatkan tarikh dan masa bersiaran daripada Penerbit Segmen.
  4.  Hadir ke Konti eWana.fm untuk merakam Teaser Promo Segmen.
  5.  Mewar-warkan kepada pembaca tarikh dan waktu siaran masing-masing.
  6.   Hadir ke Konti eWana.fm DUA JAM sebelum waktu bersiaran pada tarikh yang ditetapkan (Waktu Siaran: 8-9 malam setiap Isnin).

Faedah-faedah yang bakal diperolehi oleh Bloggers:

  1. Pengalaman bersiaran sebagai Penyampai Radio (Deejay) 100% percuma (Harga biasa ialah RM200/jam)
  2. Promosi Blog masing-masing kepada pendengar eWana.fm seluruh Nusantara dan Dunia.
  3. Boleh mendengar kembali rakaman Segmen masing-masing di applikasi HaiBlogger!
  4. Tersenarai dalam pencalonan pilihan Carta Bloggers 30 eWana.fm
  5. Tersenarai dalam sebarang kerjasama bersama Hai Blogger! dan eWana.fm
  6. Kemungkinan terpilih sebagai Deejay Part Timer’ eWana.fm
  7. Berpeluang mendapatkan intensif dalam bentuk wang tunai melalui kerjasama Hai Blogger! dan eWana.fm
  8. Menjadi ahli Hai Blogger!
  9. ….
  10. …..

Cara Penyertaan:

  1. Mengisi borang di link (akan dibuka penyertaan)
  2. Tunggu panggilan dari pihak Penerbitan eWana.fm

———————————————————————————————————–

Contoh promo blog anda di dalam segmen Hai Blogger eWana.fm

(2119)

8,798 total views, 0 views today