Simposium Perniagaan Maya

Esok aku akan berkampung di Stadium Kuala Selangor selama 4 hari mengikuti bengkel simposium perniagaan maya. Dengan mengikuti bengkel ini aku berpeluang untuk mempelajari selok-belok online & offline bisnes.

Khemah dah siap sedia

Bas dari Kuala Lumpur ke Kuala Selangor

Mengikut pembacaan aku di laman web Portal Rasmi Majlis Daerah Kuala Selangor. Untuk ke Kuala Selangor dari Kuala Lumpur dengan menaiki Pengangkutan awam ada 2 cara :

1. Bas Selangor no.141 di stesen bas Pudu Sentral Kuala Lumpur dari  platform 2 . Tiket boleh dibeli di dalam bas dan jika dari Klang, ambil bas Kuala Selangor di Stesen Bas Klang.

2. Teksi yang disediakan di terminal Pudu Sentral Kuala Lumpur atau Klang.

Ini la dia bas yang aku nak naik esok! hehehe 😀

Kota Raya - Sogo p Chowkit - Jalan Ipoh -Jinjang -Kepong
Kota Raya – Sogo –  Chowkit – Jalan Ipoh -Jinjang -Kepong

Jadinya esok pagi-pagi lagi aku kena tunggu bas dari Ukay Perdana, harap2 bas tak lambat la

Ini la acara yang aku nak pergi yang sampai beli Sleeping Bag bagai. Kita orang akan tidur di bawah khemah. Save bajet…

Aku join SPM2014 bersama team edyclick. So Tuan Sham saya nak gerak ke Kuala Selangor, saya halu-halu ya.. 😀

BacaPengangkutan Awam ke Jalan Ipoh dari Pudu Sentral

 

(909)

7,732 total views, no views today

Barang pembelian Kedua Lazada sudah sampai

Masih ingat lagi entri aku pembelian kedua Lazada? Barang yang diorder sudah sampai. Kalau di ikut kan 6 item aku order yang sampai 5 item mungkin lagi satu item lambat sikit hantar. Aku tak kisah lambat, pasal Lazada belum caj lagi. Sebab aku membeli dengan terma cash on delivery.

Barang sampai baru bayar, takdak barang tak payah bayar! hehe

Ok ini dia barang-barang yang aku pesan.. Abaikan gambar Oven Industri di belakang, hehe 😀

Barang Lazada Sudah Smapi
Barang Lazada Sudah Sampai

Gambar bawah pula sleeping bag, nak digunakan untuk menuntut ilmu di Kuala Selangor 1-4/5 bengkel Simposium Perniagaan Maya. Harapnya aku sampai dengan selamat di sana. Bengkel ini aku join dengan team edyclick

sleeping bag
sleeping bag

Ada yang berminat nak join berkampung di sana nanti? Keep in touch.

——————–

Pihak Lazada jika terbaca entri ini seperti entri sebelum ini mintak link kan ke website Lazada untuk entri ini dan entri2 akan datang.. Bayar lah!! Ingat Percuma ke? Beli barang di Lazada pun berbayar bila nak kita menulis nak free aje! Lepas dah linked senyap membisu…

Kemon Lazada! Do it win – win situation okeh! 🙂 Peace!

(1338)

8,586 total views, no views today

Cosmoderm – I Love My Skin

Isnin 28 April, satu pelancaran produk Fenomena Impak Kecantikkan dengan kalobarasi antara Ogy Venture & Network dan Cosmoderm bertempat di Hotel Summit, USJ Subang.

Shah Shalwati selaku admin dan producer eWana.fm dihantar membuat liputan sebagai wakil radio rasmi untuk acara itu dan aku pulak?? Tolong angkut barang :3 hehe..

Cosmoderm - I Love My Skin

Disamping itu berpeluang juga aku belajar gaya dan cara orang media ini. Kalau nak tangkap gambar tu mesti nak terpacak paling depan sekali.

Brader tepi sikit, aku pun nak tangkap gambar juga….

Sudahnya satu pun tak ada gambar yang cantik-cantik untuk dipaparkan, ini gambar pun paparazi yang tangkap.. (hahaha)

Cosmoderm adalah produk penjagaan kulit dengan bahan-bahan Halal dan semula jadi. Manakala Ogy Venture & Network adalah syarikat yang dimiliki oleh Fauziah Dato Ahmad Daud (Kak Ogy)

Ramai orang yang belum tahu sekarang Kak Ogy dah berjinak dalam dunia motivasi, menarik juga ini. Jika ada yang berminat nak join dan mendekati Kak Ogy boleh la mendaftar Fenomena Impak Kecantikkan – Eksplorasi DirimuBuat tempahan di www.cosmoderm.com.my

Terima kasih Cosmoderm atas pemberian Goodies sampel produk kecantikkan uoalls.

——————–

Selepas tamat acara itu, aku dah Kak Sha balik ke office eWana fm dan merancang untuk On Air Segmen Hai Blogger! pada jam 8 malam nanti. Terima kasih kepada yang sudi dengar segmen Hai Blogger! di www.ewana.fm dan buat yang belum sempat jangan risau, akan ada ulangan segmen nanti sudi-sudi mendengar dan mengjoin diri. huhu

Terima kasih Kak Sha kerana memberi tunjuk ajar kepada ku untuk On Air. hehe 😀

(402)

6,904 total views, no views today

Pengalaman pertama kali jadi Dj Radio eWana fm

Entry yang lepas ada aku kongsikan How To Be a Deejay jika berminat boleh baca disana. Dan buat pertama kali nya pengalaman aku menjadi seorang Deejay celup untuk segmen Hai Blogger! di eWana.fm. Pergh! Macam-macam perasaan timbul, takut, gugup, gagap semua ada. Mana tak nya, dah aku kena cakap seorang dalam konti eWana.fm tak pernah buat sebelum ini. Aku bukan nya jadi macam jemputan ke apa yang tanya-tanya soalan tak apa lagi, ini kena cakap sendirik! ok. hahaha

Memang betul la! bukan calang-calang orang boleh jadi Deejay Radio. Kena betul-betul cepat tangkap idea yang kreatif-kreatif untuk apa yang nak cakap selepas tu. Tabik spring la pada deejay2 radio Malaysia! Lagi2  Dj Elly Raja Lawak dalam segmen Kalut Pagi – eWana.fm pagi-pagi lagi ada je cerita-cerita yang nak dikalutnya! hahaha 😀  Tapi apa-apa pun aku dah mencuba memang puas hati! walaupun aku gelak terbahak2 dengar balik suara aku. hahaha

Ok sebelum itu untuk yang belum kenal Ewana.fm, meh sini aku perkenal kan dulu Ewana.fm adalah sebuah Radio IP yang boleh dikata seluruh negara boleh mendengar, terutamanya di Malaysia, Indonesia, Singapore dan kawasan-kawasan Nusantara. Pergh! Best2 Shila Amzah di China pun dapat dengar radio eWana.fm. Bukan susah pun, kau orang taip aje lah dekat browser internet memasing www.ewana.fm

Ewana fm – More Than Just Radio | Betul eWana fm bukan hanya sekadar radio, pelbagai aktiviti-aktiviti menarik ada di radio IP itu, dan lagi best nya radio eWana ini ada menyediakan segmen-segmen khas untuk blogger. Untuk malam ini ada segmen Carta Blogger 30 jam 10 malam bersama Lia Omey dan Dj Azz Azlie. Lia omey  seorang blogger yang sangat aktif, kalau tengok fb Lia Omey ini baru balik dari berjalan di Sabah. Best betul…

Dan yang  terbaru segmen Hai Blogger! yang dilancarkan semalam, bersama www.halimbrothers.com. Siapa lagi aku la tuu.. haha 😀 . Ok macam ini, dalam segmen Hai Blogger! blogger akan jadi Dj dan bercerita semula apa yang menarik tentang blog sendiri. Maksud nya blog kau orang tulis pasal travel, bola ke, lifestyle nanti cerita la balik apa kau orang tulis tu dalam konti. Ini la peluang kau orang nak rasa pengalaman jadi Dj Radio kan?… Sambil2 itu boleh la promot blog memasing tak gitu? Untuk masuk ke Konti eWana fm dan sambil-sambil itu boleh la promot blog adalah 100% PERCUMA jika ada blogger-blogger yang berminat untuk join segmen ini jangan malu-malu pm aku di facebook – Halim Brothers atau email kan ” Segmen Hai Blogger ” bersama detail anda ke wansalam@ewana.fm

Segmen Hai Blogger! ini setiap hari Isnin jam 8 malam – 9 malam, 1 jam sahaja.. Setiap minggu akan bertukar-tukar blogger yang lain. Untuk segmen ini diperlukan 50 orang blogger sahaja.  Sedikit sebanyak dengan ada nya segmen Hai Blogger! aku yakin industri blogging di Malaysia akan terus meningkat, maju dan lebih kreatif. Jika berminat, let me know. Jangan malu-malu dan sogan2 konon.

Buat yang belum tahu kebenda nya Hai Blogger ni?

Nah baca sendiri dekat sini Hai Blogger! Chatting Apps

(996)

8,149 total views, no views today

How To be A Deejay?

Nak jadi seorang Deejay bukan senang! Lagi-lagi Dj yang perlu mengkalutkan suasana pagi  seperti Dj Elly dalam segmen Kalut Pagi Ewana.fm.

radio_dj

 

 

 

Tak terlintas pun di fikiran aku nak jadi seorang Dj Radio, cuma menerima pelawaan Bro Wan Salam dari Ewana.fm untuk wujudkan satu segmen Blogger Berbicara. Rasanya semalam berbincang segmen Blogger Berbicara ini akan dijenamakan sebagai segmen Hai Blogger! Macam ini, segmen ini memerlukan 1 orang blogger 1 jam bercerita pasal blog memasing sebagai Dj dan memerlukan 50 orang blogger setiap satu minggu sekali.

Untuk opening segmen ini aku cabar diri aku mula dulu nak tengok sejauh mana potensi aku untuk berkomunikasi dalam radio :3

Gementar, Kelakar semua ada latihan promo dan teaser semalam. Hahaha..

Semalam sikit sebanyak Bro Wan Salam sudi berkongsi asas untuk jadi Dj Radio :

  1. Sebutan
  2. Lengguk Nada
  3. Sesuaikan diri & Selesakan badan semasa dalam konti
  4. Mesra dan perlu ada sentuhan kasih sayang.
  5. Etika
  6. Berlatih depan Cermin
  7. Create Imaginasi & Idola

Rakaman Promo dan Teaser bila dah keluar nanti aku kasi upload satu kali. 😀

(1019)

7,297 total views, no views today

Elly Raja Lawak – Kalut Pagi Ewana FM

Ini nak tanya, setiap pagi lepas dah mandi sarapan semua bagai kau orang buat apa? Jom layan segmen Kalut Pagi!.  Semalam punya  topik  ” Antara laki dgn ppuan mana anda lebih yakin pengang stering keta.. ” Memang kalut wei.. Aku rasa mau 3-4 Dj dalam konti, meriah sungguh depa!

 

Elly Raja Lawak Kalut Pagi
Kalut Pagi.. Terbaik weiii

Segmen Kalut Pagi ini jam 9 pagi – 11 pagi setiap hari isnin – jumaat. Apa kata! pagi isnin minggu depan try layan Ewana.fm dengarkan Kalut Pagi bersama Dj Elly Raja Lawak, memang kalut wei!!

Terus terang cakap ah! aku tak kenal langsung siapa dia sebelum ini, aku ingatkan girlfriend Man Raja Lawak. Sebab apa aku ingatkan girlfriend Man? Bulan february lepas ada jemputan makan di m2cafe, aku ada ternampak depa berdua ini rapat semacam. So aku perahti je girlfriend Man ke ni? Comey orang nya. Jangan marah ahh! 😀

Gambar masa lepas kenyang makan m2cafe

Selepas bertanya dengan dengan pihak penganjur ” Siapa sebelah Man? ” Penganjur jawab, Elly Raja Lawak ” Dah pulak! Yang mana satu Elly Raja Lawak? Aku try search google jumpa video2 lama. Ooh rupanya Elly Raja Lawak musim kelima. (Yang sebenarnya gua tak tahu pasal gua takdak Astrok dekat rumah T_T)

Dan sekarang Elly Raja Lawak dah jadi DJ Ewana.fm untuk segmen Kalut Pagi…

—————-

Sedikit intro Elly Raja Lawak |  Elly Raja Lawak  salah seorang peserta perempuan  Raja Lawak Musim 5 kumpulan KAMI bersama Zarina Mohd Nor.

.

.

.

Gambar satu diambil daripada facebook page Elly at Ewana.fm

Gambar dua diambil daripada facebook page Bloggger Dot Com  @makcikkonahz

(756)

8,292 total views, no views today