Camera Kodak EasyShare C195 sudah sampai

Camera kodak Easyshare C195
Camera Hp Kabur

Oh yeh! Camera kodak yang dibeli di Lazada sempena 2nd Anniversary Lazada sudah sampai. Set camera ini datang sekali bersama 2 biji bateri AA + USB + Tali gantung. Cuma nya nak kena beli asing memory card jenis SDHC dan Bateri yang boleh cas. Berapa harga ya?

Belum habis godek lagi, software EasyShare Kodak pun aku tak faham lagi. Ingat kan camera ini ada wifi boleh share ke facebook. Kuang…kuanng..kuangg

(368)

6,801 total views, 0 views today

Beli Camera Kodak Murah

Semalam sempena 2nd Anniversary  Lazada, yang menawarkan diskaun sehingga 90% yang tak berapa diskaun sebenarnya. Sebab aku duk perahtikan harga-harga barang yang aku minat. Actually yang diskaun tu harga asal (strategik bisnes biasa la!). Aku beli sebijik camera Kodak, ok sekarang aku dah ingat kenapa aku beli camera ini! 😀

Kodak C195
Kodak C195

Aku beli camera ini sebab nak join JOM OUTING 2 DI TAMAN TASIK PERDANA anjuran blogger TarmiziSyukri, outing ini berkongsi tips fotografi. Pengajur tak kisah pun apa-apa jenis camera pun boleh bawa, yang aku ada sekarang camera handphone jela so dah alang-alang tu apa salah nya aku ada sebijik camera khas! Yang aku konfius sekarang ini nak pergi ke tak? Aduh tak ada transport la pulak nak ke Tasik Perdana dari Keramat/Ukay Perdana tapi camera dah terbeli, acena tuhh..? hahaha

Kadang-kadang aku jeles tengok camera masing tangkap gambar lawa-lawa/terang, itu yang aku rasa nak mula jinak-jinak main dengan camera. Untuk starting ini bagi aku better mula kan dengan camera murah kan? Nak tahu berapa harga camera aku beli ini? Harga nya cuma RM135 dan –  kupon diskaun RM25 = RM110 aje!

Dah alang-alang ini meh aku nak share pengalaman aku beli camera ini semalam di Lazada.

1.  Pilih produk di Lazada yang berkenan di hati. Klik ” buy now ”  kendian klik ” Proceed to Checkout ”

Lazada Check Out
Check Out

2. Jika belum register, register dulu dan isi alamat.

Register dan Isi Alamat
Register dan Isi Alamat

 

3. Dah pilih barang yang berkenan, register dan isi alamat boleh la terus buat bayaran. Lazada ada sediakan beberapa term pembayaran yang kau orang boleh pilih sama ada nak bayar guna Credit card atau Debit Card, Cash On Delivery, Online Banking atau Paypal

Aku lebih berminat bayaran Cash On Delivery
Aku lebih berminat bayaran Cash On Delivery

4. Dah setel buat bayaran, keluar satu tab ” Terima Kasih, Pesanan Diterima”

Lazada Pesanan Diterima
Lazada Pesanan Diterima

5. Esok hari nya aku dapat sms barang aku dihantar menggunakan Taqbin berserta code tracking yang boleh disemak dari semasa ke masa di laman web Taqbin. Setelah disemak barang aku ada di KL central, dijangka barang selamat sampai esok (jumaat)

Oh lagi satu, yang kupon diskaun RM25 tu kau orang boleh dapat kan dengan add Kakao Talk Lazada 😀

(429)

7,523 total views, no views today

Shopping Online 2nd Anniversary Lazada

Lazada ya? Apa yang menarik ada di Lazada? Mostly aku tengok Lazada lebih kepada barang-barang Electronics, Gadget, Camera dan kalau kau orang perasan barang-barang perkakasan rumah, kecantikkan pun ada.  Tapi yang utamanya barang-barang Electronics dia gila banyak nak jamu mata satu-satu. Penat!

Aku tak ada benda pun nak beli dengan Lazada ini. Disebab kan ada seorang brader ini tulis blogpost ” Kau Beli Kat Mana Kamera Murah Tu? “. Then aku try2 la baca apa yang murah sangat? Nak tahu berapa harga camera dia beli? RM67.50 aje! Kamera digital video kapasiti 8MP ok what? Ini kalau dapat beli awal-awal sebelum #Sbb2014, setiap sudut Saloma Bistro aku rakam! hahaha. Aku pun macam excited la nak beli tapi tengok-tengok out of stock.

So aku pun belek-belek la Lazada apa barang yang murah-murah tapi berbaloi untuk dibeli, belek punya belek,, Gurlppp! Kebanyakkan out of bajet T_T, aku masih kuat kan diri untuk mencari barang yang mampu milik. Tetiba aku macam rasa nak main camera, cari punya cari jumpa! Untuk permulaan aku mesti nak starting belajar dengan camera murah-murah dulu. Tadaaa! So ini la camera pertama aku… Camera Kodak C195 EasyShare 14MP Blue.

Kodak C195 EasyShare 14MP Blue Lazada
Camera Kodak Pertama ku

Apa yang menarik membuatkan aku beli camera ini? Yang pertama kapasiti Mega Pixels camera ini 14mp bagi aku ini dah cukup baik!! / terang. (Jangan gelak kan aku, sebab pilih camera berdasarkan MP) dan dan lagi satu function camera ini boleh share ke facebook, yang ini buat aku tertanya-tertanya camera ini ada wifi ke? It’s ok aku dah order dah ini barang semalam sempena 2nd Anniversary Lazada, ingatkan hari ini sampai. Mungkin esok kot..

Sementara aku tengah rajin, sekejap lagi aku nak buat satu post cara pembelian di Lazada dan dapat harga lagi murah :p

Baca lagi Beli Camera Kodak Murah

(524)

7,576 total views, no views today

Pasangan Hidup Saya mesti lah cacat Otot pada bahagian Pipi

Aku berhasrat untuk mendapatkan seorang pasangan yang cacat pada bahagian pipinya. Cacat bukan sebarang cacat, cacat itu yang sweet sangat… Cacat yang aku maksud kan adalah lesung pipit 😀

Kalau nak tahu :

Lesung pipit adalah kecacatan pada otot Zygomaticus di bahagian pipi, iaitu ia lebih pendek berbanding normal. Jadi apabila tersenyum akan berlaku lekuk di bahagian tersebut. Namun ternyata ia satu ‘kecacatan yang indah’ sebenarnya.

Tidak pula aku meminta se ” sweet “ Preity Zinta, cukup sekadar sepadan dengan ku nanti. hehe

Kau orang rasa ada yg sepadan tak?
Kau orang rasa ada yg sepadan tak?

 

(299)

7,134 total views, no views today

Blogger Diugut Saman Sejuta Ringgit oleh Kolej UNIFIELD

Apa cerita? Apa punca? Sebegini teruk pihak Kolej Unifield menggugut saman seorang blogger bernilai RM1 Juta, disebabkan sebuah entri luahan  hati blogger tersebut yang bertajuk  ” Kolej Unifield bagus ke? “. Entri ini ditaip oleh blogger Jaakecik pada tarikh 22 May 2012. Cuma baru-baru ini blogger tersebut diugut dengan serius untuk disaman RM1 Juta.

Kasihan melihat nya, blogger tersebut mengadu di group Denaihati Network (Klik baca post group) tidak tahan dengan bermacam-macam ugutan dari Kolej tersebut, walaupun ramai blogger-blogger yang beri support moral dan cadangan. Diharap kan blogger Jaakecik tabah hadapi cabaran kali ini. Sebelum ini aku ada beri cadangan jika pihak Kolej Unifield ingin menyaman blogger Jaakecik boleh meminta bantuan SukaGuam.

Sedikit informasi khidmat Sukaguam

Penubuhan Program Sukarelawan Peguam Untuk Semua (SUKAGUAM) mampu membantu golongan yang tidak berkemampuan untuk mendapatkan khidmat nasihat dan rundingan guaman secara percuma. Pengerusinya, Datuk Khairul Anwar Rahmat berkata, penubuhan SUKAGUAM sekaligus dapat memberi pendedahan dan maklumat kepada masyarakat mengenai hal berkaitan perundangan yang tidak diketahui oleh mereka. SukaGuam boleh dihubungi melalui email : sukaguam@gmail.com  atau facebook SukaGuam.

Salah satu insiatif aku untuk membantu blogger Jaakecik aku telah menghantar pesanan pertanyaan melalui facebook SukaGuam. Kita tunggu jawapan dari SukaGuam.

Sukaguam Bantu Blogger diugut saman

Selain daripada ini, aku berharap lebih ramai blogger-blogger otai dan baru memberi sokongan padu dan moral kepada blogger Jaakecik supaya kita sebagai blogger tidak diperlekeh kan oleh pihak-pihak tidak bertanggungjawab.

Untuk lebih lagi informasi konflik Ugutan Saman Kolej Unifield dan Jaakecik boleh baca entri blog Azri Johan

(105)

7,566 total views, no views today

HaiBlogger! Chatting Apps Blogger Satu Langkah Ke Depan

HaiBlogger! Chatting Apps

HaiBlogger! Satu impian aku untuk mengetengahkan jenama ini di mata blogger-blogger Malaysia, panjang lagi perjalananan untuk aku membawa jenama ini kepada tahap yang memuaskan. Oleh itu aku mula dengan pendekatan sebuah chatting apps blogger untuk bersembang.  Buat masa ini apps mobile ini tersedia untuk pengguna telefon android. Aku pasti ramai blogger-blogger yang menggunakan telefon android boleh la download HaiBlogger! di play store dulu. Ramai juga yang tanya platform IOS, jangan risau untuk pengguna telefon IOS  akan ada nanti. Cuma buat masa ini aku tangguh kan dulu ke tahap yang memuaskan baru aku upgrade ke IOS dan dimasukkan ke app store ok! 🙂

Apa yang menarik nya hari ini,  satu papan tanda ” Cover facebook ” telah dinaikkan menandakan HaiBlogger! Satu Langkah  kedepan memajukan industri blogger. 

Cover FB Hai Blogger
Cover FB Hai Blogger

Amacam cantik tak model cover facebook Hai Blogger, haha nasib baik ada yang baik hati pinjam gambar 😀 Cer teka siapa model yang cun meletop ini? Ehem.. aku nampak tu, kau orang tengah pegangg handphone kan? Apa duk tunggu lagi? Download la cepat, buka playstore kau orang dan search HaiBlogger! dan mula chit-chat sampai lembammm…. 😀 Aku sentiasa ada 24jam, kalau aku takdak pun ada blogger2 lain boleh balas. Jangan kecik hati nahhh.. hehe

 

(375)

7,028 total views, no views today