Steamboat dan Kambing Golek M2Cafe

Jumaat lepas 21 hb aku berpeluang dijemput makan-makan bersama pengambaraan Jalan-Jalan Cari Makan bersama blogger oleh BloogersDotCom m2cafe terletak di Danau Kota, Setapak. Mula-mula sampai itu malu-malu juga la, aku tak tahu yang mana satu team Bloogers. Jadi nya aku macam mundar mandir sekitar tempat tu. Tengok facebook Mr Jocko dah upload gambar dengan Man Raja Lawak, aku try usha-usha dalam nampak Mr Jocko. Masuk aje lah, salam Mr Jocko say ” Hai ” lepas itu aku dijemput duduk.

Terasa Forever Alone mana tak nya, aku datang seorang-seorang. Makanan pertama yang aku ambil Satay.

 

Satay Ayam Sedap
Satay Ayam kot

Nasib baik ada yang baik hati yang menegur, nak tahu siapa? Aku pun baru kenal depa ini, Macikz Konah  dan MahaMahu dua-dua blogger ini mana-mana ada event makan-makan mesti ada depa ni. (Macam dah lama kenal pulakk.. haha). Nak makan aku kena layan diri sendiri la jawabnya. So jom kita try kepak ayam dulu. Kepak ayam M2cafe ada 2 jenis sauce, satu blackpapper sos dan bbq sos.. Dua-dua sendap 😀

Kepak Ayam BBQ
Kepak Ayam BBQ
Kepak Ayam Blackpepper m2cafe
Kepak Ayam Blackpepper

 

Jemput tengok je eh… Haha. Kalau ikut kan tak cukup 2 ketul kepak ayam ini. Disebabkan banyak lagi makanan lain, so kena makan sikit-sikit.

Blackpepper mengancam juga, rugi kalau tak cuba.

Ok seterusnya benda apa yang aku makan??

Steamboat Ketam

 

Yang ini ketam mau buat steamboat, Cik Konah yang ambil. Aku tukang ngap ja. Depa bukan makan sangat, sakan tangkap gambar aku tengok. haha

Benda yang aku tak pernah makan lagi yang ini satu, spagetti gulung sedap juga ini..

Spagetti Gulung

 

Sementara aku layan beberapa makanan lagi gambar di bawah

Nasi Ayam

 

Kau orang layan la gambar-gambar ini tak pandai pulak aku nak menulis.

Buffet Steamboat

Dapur Steamboat

Camera tak lawa jeles kot dengan Cik Konah dan  MahaMahu depa buat camera canggih2 kot. Kau orang ada masa mai la datang M2cafe rasa keenak kan masakkan nya. Alamat baca sini 

(493)

7,824 total views, 0 views today

Saya Nak Rasa Steamboat M2Cafe

Steamboat dan Kambing Golek…

Meleleh air liur membayang kan dapat makan Steamboat dan Kambing Golek. Bak kata pepatah orang lama-lama  “Orang mengantuk disorongkan bantal” sementara tunggu kambing golek #SBB2014. Kecil tapak tangan, nyiru ditadahkan jika saya dijemput makan bersama Penggambaran Jalan-Jalan Cari Makan di M2Cafe . 😀

Kambing Golek M2 Cafe and Catering
Tudia Kambing Golek…

Nampak! Kambing Golek sekor-sekor tu tak mampu nak habis kan seorang-seorang ini. Lagi dengan Steamboat Buffet nya.

Buffet Counter

 

Lagi banyak gambar tengok facebook M2 Cafe and Catering. Lokasi pula di :

Alamat:

Blok A-01-06,Star Park Point,Jalan Taman Ibu Kota,Off Jalan Genting Lama,53300 Kuala Lumpur.

No.Tel:03-41618692

No.Faks:03-41085040

———————————-

Untuk makluman Bloogger saya seorang blogger yang suka makan dan sangat suka Steamboat lagi-lagi Kambing Golek, peh! feveret tu… Jangan lupa jemput saya, dekat je tu. 😀 Boleh juga nanti masuk dalam blog makanan saya SedapMakan.

Lock kalendar pada Jumaat, 21 Februari 2014 jam 8.00 malam

(434)

7,800 total views, no views today

Garlic

Tiramisu jelly-o dessert. Unerdwear.com tart bonbon icing. Jelly candy jelly-o cotton candy powder cheesecake marshmallow. Macaroon marzipan chupa chups danish jelly beans. Sugar plum jelly beans tart cookie cupcake cupcake muffin. Candy canes gummi bears apple pie sweet roll lemon drops topping. Pastry pudding pie donut bonbon soufflé chocolate cake soufflé. Caramels sugar plum wafer wafer icing lollipop. Tootsie roll topping unerdwear.com. Lollipop topping jujubes marzipan icing. Dragée macaroon dragée dessert topping powder gingerbread unerdwear.com. Candy carrot cake gummi bears powder tart sweet roll.

garlic-139659_1280

Continue reading “Garlic”

(1)

16 total views, no views today

Chocolate

chocolate

Marzipan pie powder pie marzipan brownie chocolate bar dessert. Dragée gummies lemon drops marzipan lollipop carrot cake. Liquorice brownie lemon drops unerdwear.com macaroon bonbon oat cake caramels. Cake topping candy topping. Oat cake marzipan oat cake carrot cake jujubes chocolate bar. Chocolate dragée caramels lollipop. Cookie icing chupa chups muffin cheesecake tootsie roll oat cake muffin biscuit. Powder macaroon jelly beans unerdwear.com cotton candy toffee tootsie roll gummi bears bear claw. Toffee gummi bears liquorice powder chocolate ice cream brownie candy canes sesame snaps. Jelly beans caramels jelly-o bonbon biscuit tootsie roll. Lollipop gummies candy croissant. Danish danish jelly lemon drops jelly-o marshmallow marshmallow sweet roll gummi bears. Donut powder lemon drops tiramisu pudding. Marzipan fruitcake caramels candy canes sesame snaps carrot cake. Continue reading “Chocolate”

(1)

10 total views, no views today

Pastries

pastry-82996

Gingerbread lemon drops sweet roll. Candy icing gummies chupa chups danish carrot cake oat cake donut oat cake. Jujubes chocolate bar wafer croissant unerdwear.com caramels soufflé wafer sweet. Gingerbread powder marzipan chocolate muffin jelly gingerbread. Danish gummies gummi bears donut gingerbread. Chupa chups tart wafer ice cream candy canes marzipan pie sweet. Tart ice cream croissant chocolate cake. Cotton candy ice cream macaroon tart marzipan. Soufflé carrot cake pastry. Jelly oat cake wafer jujubes sweet unerdwear.com croissant caramels unerdwear.com. Marzipan brownie chocolate. Biscuit sweet roll jelly-o liquorice gummies jelly beans.

Continue reading “Pastries”

(1)

13 total views, no views today

Rock Solid

rock-192989

Gingerbread lemon drops sweet roll. Candy icing gummies chupa chups danish carrot cake oat cake donut oat cake. Jujubes chocolate bar wafer croissant unerdwear.com caramels soufflé wafer sweet. Gingerbread powder marzipan chocolate muffin jelly gingerbread. Danish gummies gummi bears donut gingerbread. Chupa chups tart wafer ice cream candy canes marzipan pie sweet. Tart ice cream croissant chocolate cake. Cotton candy ice cream macaroon tart marzipan. Soufflé carrot cake pastry. Jelly oat cake wafer jujubes sweet unerdwear.com croissant caramels unerdwear.com. Marzipan brownie chocolate. Biscuit sweet roll jelly-o liquorice gummies jelly beans.

Continue reading “Rock Solid”

(1)

25 total views, 0 views today