Pra Pelancaran Blog HalimBrothers & GiveAway

UPDATE – 5/7/2013

Ok Banner dah Siap, thanks Bro Reezluv Reez Mereka Cipta banner yang simple ini. Pelancaran dan Giveaway ini berlangsung selama 24 hari 7/7 – 31/7

banner GA

Hadiah Utama Produk Bernilai RM50

Boleh Pilih mana-mana Produk berharga RM50 di Zahrah Mall (Milik Saya) Zahrah Mall 2 (Milik Saya)

Hadiah Saguhati RM100 Dibahagi kepada 20 orang blogger terawal join

Hadiah Para Sponsor

Para Sponsor boleh Sponsor Hadiah-hadiah daripada Zahrah Mall dan Zahrah Mall 2 bernilai RM30 ke Atas sebagai hadiah Utama dan Hadiah Sampingan iaitu produk para sponsor untuk tujuan promosi. (Para Sponsor beri wang tunai kpd HB, peserta claim hadiah, sebagai langkah berjaga-jaga sponsor yang tidak serius)

 

Para Sponsor Di alu-alu kan, banyak benefit untuk para Sponsor, 2 benefit wajib menjadi “Premium Member” di blog HalimBrothers.com selama 1 tahun di bahagian Sidebar dan Top Rakan Blogger di SINI. Benefit 3, Para peserta akan follow blog, jadi fans facebook  dan Promo Jenama Sponsor. Para sponsor yang berminat untuk memeriah kan Pelancaran dan GiveAway ini sila hubungi saya di facebook.

Para Sponsor jangan lupa sediakan Banner size 300×250  untuk diletak kan di bahagian Premium Member di sidebar kanan – Update 4/7

Semua Blogger Malaysia Dijemput Memeriahkan Pelancaran Blog dan & Giveaway Halim Brothers Dot Com !!

*Ada cadangan untuk saya melincin kan Giveaway ini? Komen bawah ya  

** Akan diupdate lagi

(785)

7,886 total views, no views today

Bisnes anda dalam BAHAYA!

Salam,
Saya ada satu mesej penting untuk anda hari ini!
Saya syorkan anda luangkan masa 5 minit & tutup Facebook tu sekejap, kerana apa yang saya ingin kongsikan ini bakal mengubah survival bisnes anda..

Tahukah anda..berdasarkan statisik, 85 daripada 100 perniagaan PASTI GAGAL di tengah jalan?!

Punca KEGAGALAN ini tidak lain dan tidak bukan adalah..kerana TIDAK menitikberatkan soal pengurusan perniagaan..

Saya ada kawan, Anuar (bukan nama sebenar) namanya. Beliau adalah schoolmate saya dan dari dulu lagi saya sangat kagum dengan kejayaan bisnes beliau yang mampu mencapai puluhan ribu transaksi setiap bulan!

Baru-baru ini kami terjumpa di pasar malam, beliau mengatakan bisnes beliau hancus..lingkup..tinggal debu.
Kenapa? Kerana pekerja harapan beliau lari bekerja di tempat lain, dan tiada pekerja lain yang MAHIR menguruskan urusan bisnes. Terduduk saya mendengarnya!

Jadi, mesej penting saya untuk anda: Walau apapun bisnes yang anda jalankan, walau sekecil mana bisnes anda sekarang..
JANGAN pandang remeh soal pengurusan bisnes kerana ia adalah nadi untuk bisnes anda JATUH atau NAIK! PERCAYALAH!

Klik di link di bawah jika anda betul-betul INGIN melihat bisnes anda menjadi EMPAYAR besar & BUKAN senasib dengan bisnes Anuar.

Sistem Pengurusan Bisnes boleh membantu anda 

(83)

6,565 total views, no views today

Pengalaman Pertama Kali Borong GM Klang

Post Pengalaman aku pergi GM Klang ini aku tulis masa di blogspot dulu , selepas tukar blog wordpress setiap hari ada carian Google aku check Site Stats.So apa salah nya aku share story pengalaman aku pergi GM Klang dulu … 🙂

 Sekian lama aku merancang nak pergi ke GM Klang akhir nya sampai jugak aku ke sana petang tadi. Aku pergi ke GM Klang sebab dah ada customer order barang tu yg nak kena cepat , Esok dah kena siap-2 bungkus untuk di Pos laju kan . So aku bertolak ke sana dengan menaiki Kemudahan Awam KTM yg sangat-2 letih nak menunggu untuk sampai ke destinasi nya. Bertolak jam 11 pagi Nak tahu sampai pukul berapa ? Pukul 3pm baru sampai KLANG.

KTM Klang
KTM Klang

  Akhir nya Sampai pun , Lebih kurang 3 jam di dalam KTM. Sesudah je keluar daripada KTM aku nampak 3 jalan. *blur-2 aku dibuat nya nak pilih jalan yang mana satu ni nak naik bas. Sebelum nak datang sini aku  research dah dulu kat google. Cuma apa yg dibaca tak sama apa yg ada berada di depan mata. So mulalah aku melilau-2 cari jalan. Mula nya ingat nak ambil jalan terus , tapi nampak mcm jauh la pulak. Maka nya aku try ambil jalan Kiri … Bila lihat sekeliling tak ada tanda-2 pun di situ ada perhentian Bas. Jadi nya aku pun ikut jalan Kanan sbb kat situ ada bas lalu lalang. Melilau-lilau aku cari jalan untuk dapat kan bas. Sampai lah aku dekat Masjid India Klang ni. 

Masjid India Klang kalau tak silap
Masjid India Klang kalau tak silap

 Nak tanya orang terasa berat lah pulak mulut. Akibat cuaca panas dan badan pun mula keluar kan peluh-2 sihat nak tak nak aku kena tanya orang dekat mana bas nak pergi ke GM Klang. Aku ada akal , buat-2 beli air kat kedai runcit (kebetulan masa tu aku pun dah dahaga sangat) pastu tanya akak tu. Hehehe. Nah ni Perbualan kitaorang :

Aku : Akak kat mana ada bas nak g GM Klang … 

Akak : Yg kat depan tu kat depan mydin

Aku : Ohh yg ada signboard tu ke 

Akak : aah ( mcm *blur-2 bila aku cakap yg ada signboard tu , entah betul ke tidak )

Aku : Ok kak terima kasih

Aku pun mula operasi mencari jalan ke Mydin. Dah sudah mana pulak jalan nak pergi mydin ni. Sesudah nya aku tanya uncle kedai india. ” Bos kat mana mau ambil bas pergi GM Klang “. Uncle tu bgtau  ” jalan terus dekat situ ada mydin , kat tepi-2 tu lah ada bas berenti ” ohh.. Aku pun terus kan perjalan mengikut cakap uncle tadi. Akhir nya Betul pun. Aku tahan bas City Liner tanya ada lalu GM Klang tak. Pemandu bas tu kata ada , tiket nya RM1 je …

GM Klang i comingggggggg. ,,,, akhir nya sampai jugakk

GM Klang
Ini Lah GM Klang

 Jauh jugak nak berjalan daripada tempat bas Berenti tadi rasa mcm jalan kat padang jarak padang Terkukur je … Sebab kat bahagian luar ada shop lot yg belum di bukak lagi aku tengok  … Masuk-2 je pintu , aku kehairanan hmm kenapa banyak kedai tak bukak lagi ke aku datang awal …  Aku jalan ke depan sikit ada lagi pintu , kat dalam situ rupa nya .. Yg pintu mula-2 masuk tadi kat situ shop lot belum di bukak lagi … Aku datang sana dah tahu nak cari apa tingkat berapa tanpa buang masa aku terus masuk kedai , order dan bayar .. Action macam dah lama je aku berurusan dengan tauke tu … hahaha

Kat dalam macam-2 ada malas pulak aku nak tangkap gambar  , aku ambil gambar yg penting-2 je ( lain la kalau orang perempuan mesti banyak gambar kalau datang sini , betul tak ? hehe )

 Dah dapat barang apa nak kena seberang jalan pulak ambil bas untuk balik … Bas tu Banting – KL … Sbb kan duit dah habis borong barang tadi dan malas nak cari atm yg baki-2 tu ngam-2 buat tambang bas dan tambang KTM … Berat mulut ni nak tanya tambang terus ke KL .. Sampai je kat tempat yg masa datang tadi ambil bas , aku jalan sikit ke depan … Ohh akhir nya aku dah paham dahh … Rugi betul aku tak ambil jalan TERUS sesudah keluar daripada KTM … Sbb itu lah JALAN yg Benar lagi MEMBENAR kan .. ( cakap ala-2 style Papa Zola )

 Aku kena jalan terus je selepas keluar KTM sampai ke Pejabat Pos

Pejabat Pos Klang
Pejabat Pos Klang

 So ni lah barang nya aku borong … Tak kan nak bagitau barang apa pulak kan .. Kang bagitau barang apa korang tanya harga pulak , spoil lah harga market … hehehe..

Baca : Jom Kita ke Festival Ramadan Klang

HBDC GM Klang 5

 Ok habis cerita aku PERGI GM Klang … Ni masa nak balik tengok jam aduhhhh dah pukul 4pm ni dah lambat ni aku kena pergi kerja habis lahhh aku … Aku tenang kan hati masuk je dalam KTM aku dengar lagu guna earphone dan lelap kan mata … Sedar-2 je dah hujan lebat kat luar … Lagi lah KTM tergendala sekejap .. Menjawab aku … Aku dapat sms daripada bos aku “7pm sampai sini” mana tak nya tadi bertolak balik pukul 4pm sampai nya pukul 6pm jenuh aku maki KTM dalam hati ( paham-2 jelah kan kalau korang tertekan macam ni ) … Aku pun get ready siap-2 nak p Kerja .. Bos aku sms “cancel” .. Tak pergi kerja lah jawab nya aku dan CONFIRM esok dapat surat Warning yg Ketiga … hahhaa

Ok itu je aku nak share story aku yg sangat meletih kan harini 13,3,2013 (Kalau korang nak pergi sana bagitau je aku boleh pergi sama-2 nanti hehe)

Penat Bercerita,
Halim Brothers

(885)

16,854 total views, 0 views today

Incoming search terms:

  • gm klang online

Nak Menang Voucher RM1,000?

Nak menang voucher shopping bernilai RM1,000 dari Jusco, Parkson, Petronas, Air Asia dan banyak lagi?

Anda hanya perlu menyertai pertandingan ini sekarang:

Win RM1,000 Malaysia Vouchers

Ia memang benar! Ramai yang telah pun menang vouchers tersebut untuk shopping bersama family.

Langkah 1, pilih voucher yang anda nak. Kemudian, isikan butir-butir anda seperti dalam arahan.

Sertai sekarang juga di sini:

Win RM1,000 Malaysia Vouchers

(86)

6,434 total views, no views today

Jarang Didedahkan (Minda Bisnes Internet)!

Hai,

Main redah aje…

Itulah yang berlaku kepada ramai individu (mungkin juga anda) yang nak bina bisnes internet.

Akhirnya, apa yang berlaku, ialah gagal,gagal dan gagal.

Sebabnya?

Minda bisnes tiada di dalam diri dan terlalu kerap tekan “reset“. Memang ianya sangat bahaya untuk kejayaan bisnes internet anda. Jangan buat macam tu.

Jadi…

Apa maksud “reset point” yang membuatkan ramai yang gagal dan menjari pakar di dalam berulang-ulang “menghasilkan kegagalan” ini sebenarnya?

Apa yang dimaksudkan dengan “seeding” pula dan kenapa guru yang mengajar anda berjaya sekarang tidak semestinya satu-satunya guru anda? (berkait rapat dengan kisah kejayaan banyak usahawan internet terkenal sekarang)

Adakah ini pendedahan “zone gap” (konspirasi?) di dalam pasaran ‘luar negara’ yang memerangkap mangsa seperti anda? (dengannya anda bakal tertipu, anda akan terkejut dengan pendedahan berani ini)

Semuanya akan terjawab di dalam video hebat pendedahan presiden Persatuan Usahawan Internet Malaysia ini.

Oh ya… ianya tak akan cerita bagaimana anda boleh dapat RM10 setengah jam dari sekarang. RM500 dalam seminggu pun tiada diceritakan. Tapi video ini akan membuka peluang untuk anda belajar melihat bisnes internet sebagai bisnes sebenar…

Video ini akan menyediakan anda untuk bisnes internet yang lebih “solid”

…dan banyak lagi (termasuk jalan untuk mendapat projek bisnes internet daripada “kerajaan” yang semestinya ada banyak bajet yang besar).

Yes!

Jom Sertai Minda Bisnes Internet: Mentoring Bersama Gero Azrul

Pelaburan ini untuk tujuan “seeding” ilmu dan minda anda… dan anda akan faham apa yang saya maksudkan bila menonton keseluruhan video ini. Dapatkan video ini sebelum anda memulakan langkah pertama di dalam bisnes internet anda… atau menilai semula apa yang anda buat silap sebelum ini.

 

Continue reading “Jarang Didedahkan (Minda Bisnes Internet)!”

(42)

6,262 total views, no views today

Siapa mahu buat duit raya?

Anda apa khabar?

  Bagaimana keadaan jerebu di tempat anda? Kalau di tahap bahaya…better jaga kesihatan dengan baik, Pakai pelindung muka…atau lebih
baik kurangkan aktiviti luar.

  So hari ni saya nak share berita baik. Ianya mengenai peluang buat duit sebelum raya.Raya dah nak dekat. Banyak keperluan yang kita
kena beli. Biasanya setiap keluarga berhabis RM1000 hingga RM3000 special berbelanja untuk raya.

projek raya 2013

  Saya pasti anda pun begitu. Sahabat baik saya,Haszoor baru sahaja lancarkan satu peluang bagaimana anda boleh buat duit RM10,000 sebelum
raya!

Ya, RM10,000 sebelum raya!

So, jangan berlengah lagi. Jom join Projek Raya beliau.

  Ini peluang baik untuk anda grab, raya dah nak dekat,better kita buat duit awal-awal supaya boleh berbelanja sakan raya kali ni.

Continue reading “Siapa mahu buat duit raya?”

(51)

6,316 total views, no views today